• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: MYJKA:
    Mám PAS a problém s cizími lidmi (ostatně v porodnici, kde na mě sahaly a mluvily sestry, se neobjevila ani kapka mléka až do rána před propuštěním, a po návratu domů 120 ml během 12 hodin), takže bych se laktační poradkyni zatím raději vyhnula, protože i když bude sebelepší, bude mě stresovat. UM dávám přes prst ze stříkačky. Tudíž když je hladová, prso odstrkuje a rve si do pusy prsty… Dokrmování kalíškem jsem si našla a zkusím. Díky.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    RANDOM_NIGHT: Ahoj, asi bych necekala a pozvala si zkusenou laktacni poradkyni. Odkud jsi? Kdyztak doporucim konkretni.
    Jak ji to um aktualne davas?

Nez prijde poradkyne, doporucuji byt hodne v kontaktu kuze na kuzi, aby melo dite volny pristup k prsu. Nabizet, ale nenutit. Kdyz by se prisalo, zkus stlacovat prs.

Poradkyne ti pomuze s prisatim, ukaze jak nalakat detatko na prs. Ukaze dokrm kaliskem, pokud se zatim nebude chtit prisavat na prs.

Urcite, pokud se neprisava, zatim odsavej pravidelne a 3 hodiny kazdy prs cca 20min abys udrzela laktaci.

Kdybys mela vic otazek, rada zodpovim.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    RANDOM_NIGHT: mela jsem to podobné s oběma dětmi (až na problém s uzdičkou). Můžu poradit jen vytrvat, nedávat dudlik, případně si zavolat laktační poradkyni, ať pomůže s technikou přikládání (mám kdyžtak tip na dobrou, rychle reaguje a má takový normální, věcný přístup). Ono si to nakonec sedne, ale je to stres.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Ahoj. Včera jsme přišly 4. den po císaři domů, s UM, protože v porodnici se dcera nechtěla přisávat a mně se povedlo odsát za celou dobu jen 15 ml. Včera jsem postupně odsála asi 120 ml, takže mléko by bylo, ale pořád se nechce přisávat, i když jí včera střihli uzdičku, kvůli které jí to moc nešlo. Hodně při tom pláče, odstrkuje mě, ale pak je zase jedno kojení ze čtyř, kdy se snaží sát 10 min z každého prsu. Jenže pak stejně vypije 50 ml mléka ze stříkačky. Nějak nevím, co s tím…
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    MYSKAZBRISKA: Po půl roce - po zavedení příkrmů - těhotenství o půl roku později a kojila jsem celé těhu a teď obě děti. Kamarádka skoro 3 roky, otěhotněla po první menzes, ale těhu bylo extrémně vyčerpávající - tělo ví, kdy to pustit.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MYSKAZBRISKA: nebudeš ;-)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KLAIR: K odstaveni je hlavne potreba, aby sis tim byla 100% jista :) Jinak te jakakoli vypjatejsi situace vykóeji, dite pozna, ze nejsi rozhodnuta, a se snahou bude konec :)
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    MYJKA: dobre vedet, dekuji
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    PETEKKA:
    SRUBKA: dekuji za odpovedi

DISONANCE: ja mam podobny nazor, jen se trochu obavam, abych uz pak nebyla moc stara na dalsi dite (jsem rocnik 1984)

SHERIMOON: vyzkousim, diky

KLAIR: mam pocit,ze s tou vymizelou ovulaci jsme na tom stejne
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SHERIMOON: Ten nedoporucuju. Muze spustit krvaceni a naoko srovnat cyklus, ale muze brzdit ovulaci a cykly jsou tim padem anovulacni.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PETEKKA: Je to uplne normalni chovani 7 tydenniho ditete. Stejne se to bude porad menit. Kazde dite je jine. Dulezite je kojit a neomezovat.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYSKAZBRISKA: Po osmi mesicich.

Injekci nedoporucuji. Spusti ti krvaceni, ale nemyslim si, ze ti vyvola i ovulaci. Muzes zkusit brat sarapis plus nebo sarapis pro muze. Muze to pomoct, ale telo byt pripravene nemusi a nezabere to. Pak zbyva jen cekat.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MYSKAZBRISKA: porod 12/18
    ms 4/19

zatím pořád nejsem těhotná, podle utz nemám ovulaci...
    takže menstruace neznamená, že můžeš otěhotnět...

já teď chci odstavit. jen nevím jak...
    SHERIMOON
    SHERIMOON --- ---
    MYSKAZBRISKA: zkus kontryhelový čaj
    DISONANCE
    DISONANCE --- ---
    MYSKAZBRISKA: 20 mesicu, v te dobe byl syn kojeny uz jenom na usnuti po obede a vecer.
    Do injekce na vyvolani ms bych nesla. Prijde mi, ze dokud je telo tak unavene, ze nespusti ms, tak bych ho nechtela zatěžovat rovnou dalsim těhotenstvím. Ale to je jen můj pocit. Drzim palce.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PETEKKA: radit nemuzu, jen moje zkusenost - mela jsem to uplne stejne.
    pritom dite vypaseny, tlustoucky a jeste ke vsemu to mliko blilo, jak bylo preplneny (normalne se brutalne nakojilo, pak z neho krapet odteklo doslova jak z preplnenyho kanalu a chvilicku na to uz se kojilo znova - chtelo, ja mu to necpala; takto se "prepijelo" cely sestinedeli, pak se to bliti srovnalo, ale decko se kojilo zavodne i nadale). takze z castyho kojeni bych ja osobne urcite nevyvozovala, ze ma nutne hlad (je spokojeny? jestli jo, tak at pije co hrdlo raci, ne?)
    a neni to tak davno, co jsem sem psala dotaz ohledne cetnosti kojeni v 6m, kdy se kojila bezne cca 10x denne, takze taky zhruba po 2h (nekdy po 1h, pak trosku delsi pauza, v noci obvykle 2-3h pauza). prislo mi to nejak casty, na tak velky dite (hlavne jsem uz chtela trochu z domu), i muz na to tehdy koukal co je, ze se koji snad co hodinu (a taky ze jo). trvalo to mozna i par tydnu, a az ted, okolo osmyho mesice, se to zacina prodluzovat.
    ja bych to vubec neresila, pokud mas dite spokojeny. me to celkem vyskolilo. mame totiz tabulkovou pediatru, ktera si hrozne zaklada na takovych tech prepoctech vek/prirustek a z toho vyvozuje, jak casto bych mela kojit. takze v dobe, kdy jsme resili to bliti, mne spocitala, ze dite by melo vydrzet alespon 1 petihodinovej cyklus bez kojeni za den, pry aby si odpoclo zazivani a CNS (a to bylo prosim pekne stopro jeste v sestinedeli!). to jsem se normalne zasmala.

SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    MYSKAZBRISKA: U obou deti v dobe jejich prvnich narozenin - jakmile se vic rozjedly.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PETEKKA: (něco z ezo koutku)... bylo to zrovna na den země, což jsem brala jako symbolický návrat ke svému cyklu a plodnému ženství :))
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    MYSKAZBRISKA: po sedmi měsících, - měsíc poté, co jsem zařadila do stravy i příkrmy a tudíž maličko omezila kojení
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    prosím o radu. dceři je ted 7 týdnů a noc co noc se budí co 1,5 - 2h. přes den taky tak po 2 hodinách. přibírá a roste hezky. Přijde mi divné, že si neudělá ani jednou delší pauzu mezi kojením. Je možné, že prostě toho mléka pije málo a proto chce tak často? S první dcerou tohle vůbec neznám a bohužel je fakt náročný po takových nocích další den fungovat..
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    Za jak dlouho jste dostaly menstruaci po porodu pri kojeni? Synovi je uz 18 mesicu a zatim stale nic. Protoze je to nejedlik,tak se koji pres den i noc dost casto. Pred rokem mi gynekolozka na kontrole rikala, ze u mne kojeni funguje jako stoprocentni antikoncepce. Radi bychom i druhe dite, ale odstavovat syna nechci minimalne do jeho dvou let. Mohla by pripadna injekce na vyvolani menstruace ovlivnit kojeni?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam