• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    další den... ukázala jsem zalepené bradavky a řekla, že pořád bebí. pofoukal... když se zkusil sapat, opět jsem zvedla tričko a pak nabídla obyč mléko, které přijal... yay
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ok, dnes večer se prsa dožadoval dvakrát, v obou případech jsem ukázala zalepene bradavky, on se otočil a dál po mně lezl. žádný řev, žádný pláč, nic. už snad usnul. tak uvidíme
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    PROMETHEA: pardon, teď to byl výkřik zoufalství... dneska mne zas hryznul, tak jsem odešla a od té doby, má smůlu. teď jsem si zalepila prsa a mám "bebí", tak uvidím, jak to bude vypadat
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KLAIR: Dej si cas, sama se rozhodni (bez toho to nema cenu) a pak vydrz. Ano, bude to kratkodobej nekomfort, ale z dlouhodobyho hlediska se to vyplati. Musis byt ale rozhodnuta, a nedat. Nabidni klasicke mleko v hrnicku, vysvetli, ze mlicko ty uz nemas a hlavne vydrz.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KLAIR:
    Otázka: proč jsi už neskončila?

ráda bych poradila, ale minule jsem za náhradu kojení sladkostí dostala mínusky :)
    Podle tohohle posledního popisu to vypadá, že se vám z kojení stalo trošku “bitevní pole”, boj o moc..podle popisu je to z jeho strany čirá provokace...

Můj úplně osobní názor, je, že bych kojení utnula. Ať to stojí, co to stojí. Prostě říct ne, a vydržet. A vydržet i to divadýlko: řev, vztek atd...pokusit se být v klidu a zůstat laskyplná, ale neoblomná...
    Dvouletý dítě už není na kojení závislý nutričně.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    2r a kouše, směje se a kouká, co to udělá. když odejdu, tahá mne zpět, prosí, pláče....

A už mám kojení plné zuby. bolí to, chci skončit. a nevím jak
    KATIA
    KATIA --- ---
    KLAIR: když na něco přijdeš, tak mě to bude zajímat :-) kamarádka, co kojila nejdýl, tj asi do 2,5, prostě pak kojení dohodou vyměnila za nějakou hračku :-))
    KATIA
    KATIA --- ---
    LAUDAM: obávám se, že jsou modely, na které toto nefunguje. i klair píše, že chce kojit poté, co byla pryč, moje dítě po nepřítomnosti by taky klidně naskočilo naplno, horko těžko držím kojení jen večer/noc...
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    KLAIR: kapičky jsou na prd, ovlivňují prolaktin - ten podporuje laktaci zejména po porodu, pak je to jinak. Dle věku dítěte, třebakolem 2 let jedou poslední zuby a touha po mléku bývá velmi intenzivní. Slyšela jsem doporučení - postupně utlumovat, pak přejít např. jen na jednou denně a po týdnu úplně utnout - utlumí se mléko a dítě dostane čas si zvyknout.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Jsem tu zas. A jsem trochu soufalá a potřebuju poradit. Moje dítě se chce kojit. Hlavně v noci. Bolí to, fakt to bolí, já už prostě nechci. Jsem vyčerpaná, unavená, nevidím důvod, proč by to neměl zvládnout třeba s běžným jídlem nebo UM, nebo normálním mlékem. Už byl i pryč, ale když se vrátil, tak se okamžitě vrhnul na mne....

prý existují kapičky, po kterých nebudu mít dobré mléko.... je to?
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    Pridam se. Mne kloboucky na zacatku kojeni prvniho ditete pomohly to nevzdat hned, kdyz jsem mela kvuli blbe technice bradavky do krve. Mene dogmat, vice empatie prosim! Tohle jsou citliva temata.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    MYJKA: Ja bych tady jen rada vypichla, ze ne vzdycky jsou kloboucky takovy peklo a zlo, jak to tady prezentujes. Muj syn se jinak nez pres kloboucky neprisal. Tvar jeho pusy, resp. dutiny ustni to proste neumoznoval, a to do doby, nez mu ta pusa povyrostla (absolvovala jsem 3 laktacni poradkyne, jedna z Mamily, syn zase vysetreni na ORL, kam jsem sla, jestli nema kratkou uzdicku...). Kojila jsem s kloboucky do jeho neceleho pul roku, kdy uz se konecne podarilo, aby se prisal normalne. A nasledne jsem kojila jeste x dalsich mesicu bez kloboucku. Success story.
    Ja byt ted v situaci matky sestinedelky, ktera bojuje s kojenim a s kloboucky to aspon nejak jde, tak bych ti za tyhle poznamky vazne nepodekovala.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KATUSA: To ano, sama jsem se jako prvorodicka stresovala aby bylo vse “jak ma”. Bala jsem se aby kojeni slo v pohode.
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    KATUSA: Vlastně by s tímhle měly maminky odcházet z porodnice, ale víme, že to tak bohužel často není...
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    MYJKA: Taky si myslím... ale v té záplavě info na internetu se tohle těžko vyčte... :-)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KATUSA: Ono u kojeni nejde o to dosahnout nejakeho idealu, ale toho aby se dite dostatecne napilo a matku kojeni nebolelo (hodne zjednodusene napsane). A ty ukazkove fotky a videa jsou voditkem, pokud problem je.
    Pokud je ale vse v poradku, dite pije, matku to neboli, tak se nic neresi/nemeni/nezasahuje. :)
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    RANDOM_NIGHT: Hlavně nezoufej a věř sobě a svému tělu, že ten "program" funguje - určitě najdete, co vyhovuje vám (nemyslím to jako útěchu, ale jako fakt), nám to trvalo opravdu nejmíň měsíc, a to pak ještě další, než jsme to vypilovaly - a až tak po těch 8mi týdnech už to jakž takž šlo - ale stejně jsem kojila v součtu tak 8-9h denně, s některými dětmi to tak prostě je, potřebují to prokládat odpočinkem. Neřešila jsem téměř nic jiného, v těch 2 hodinách mezi kojeními jsem se snažila stihnout procházky, vaření, úklid, v noci spánek atd. Bylo to na palici :-)
    Když mi vnutili v porodnici příkrm, taky to malá vždy zhltla na ex, ale podle toho to určitě nesmíš posuzovat - při pití z prsu je to úplně jiná "technika", na kterou si dítě musí teprve vypracovat svalstvo, moje Markétka se vždycky šíleně zpotila, funěla, usínala únavou... Teprve až po těch 2-3 měsících posílila, pila rychleji bez přestávek. Kolik vypije, to mi naše pediatrička "zakázala" řešit, stejně tak kloboučky - jsem jí za to vděčná. Zkušenost má osobní, sama prý kojila 3 roky...
    A s těmi "odborníky" to taky není jednoznačné - někteří tvrdí, jak píšeš, někteří zase to, co ti říká tvoje matka - a obojí jsou odborníci. Největší odborník na tvoje dítě jsi ale ty - můžeš vycítit, jestli zvládnete dva, tři dny bez příkrmů, je možné, že je opravdu přecpaná a navíc zmatená, co vlastně má pít - dítě přijme to, co mu nabídneme... po porodu je nastavené na sání mléka z prsu, ale když jednou dostane z prsu, pak z kloboučku, pak ze stříkačky, pak příkrm, jak se v tom má zorientovat? A kdo jiný než ty mu v tom může udělat jasno - který způsob získání potravy je ten "žádoucí" (i když možná ze začátku ne nejsnadnější a nejpohodlnější).
    Taky jsem hodně hledala na internetu, ale ne všechny rady byly dobré, když to vidím s odstupem - nejvíc cenné pro mě byly asi tyhle stránky https://www.mamila.sk/ Ale taky s rezervou - třeba naše kojení nikdy nebylo tak "ukázkové" podle těch videí, ale hlavní bylo, že se dostatečně napila... Tak na vás myslím a přeju ať se daří.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    RANDOM_NIGHT: Doporucuji pozvat poradkyni se sdruzeni mamila. Jak jsem psala nize, nauci dokrmovat cevkou po prsu a pomuze ti abys do budoucna mohla kojit plne.
    Priste asi budu radsi tu mamilu psat rovnou. Chtela jsem byt fer, ale necekala jsem, ze ti LP doporuci kloboucky. :(
    KATIA
    KATIA --- ---
    RANDOM_NIGHT: strašně moc věcí se změní s věkem, jsou rychle víc schopni vše ovládat atp atp. jela bych pokus kojit, potom dokrm, odstříkat a zkusila vydržet aspoň 3-4 měsíce a pak uvidíš... držím palce ;-)
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    GUDRUN: Ano, tu nesnáší a snaží se přetočit na bok.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam