• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GUDRUN: projela jsem seznam pro Prahu a mam desnej problem s tim, ze jakmile si nekterou nejak dohledavam, tak je to na muj vkus uz moc, hypnoporod, homeopatika atd., pres to ja se nedokazu prenest. :(
    nemate nekdo typ na nejakou normalni laktacni poradkyni, prosim? treba ta Pelanova, co pises, na seznamu neni, takze on existuje jeste nejaky jiny seznam?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MYJKA: ok, musím rict, že nemohla rozdejchat blw je silný slovo. zvedla obočí, upozornila mě na riziko udušení a že mimino na to není připravený. takže bych řekla vlastně, že byla asi docela respektující. Mě odkázala na laktační ligu s tím, že si najdu sama info na netu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GUDRUN: My take. :) vim, ze hodne podporuje kojeni, ale nevedela jsem, ze sama dlouhodobe kojila. Diky za info. Priste se ji zeptam. Musim se tam stavit s letáčky o skupince, rikala, ze si je tam muzu povesit. :) jinak ja ji o BLW moc nerikala. Ona se nikdy moc neptala, jen jestli prikrmujeme a ja ze jo.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MYJKA: k Pelanové. prý moc dcera nechtěla jíst a pak ji v ruce a půl nasla ve špajzu s rukou po loket v cukru :-))) blw jsem zmínila, ona mi přednesla postupný zavádění a mixování podle pravidel a dál se jen ptala na škálu potravin a už jsme to neřešily. přijde mi fajn.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: proto asi já i Myjka doporučíme jedine Mamilu. Zachranila nám jejich LP Katy Šrubařová kojení a teď mám problém odstavit :-))
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GUDRUN: prave v Krci ta jejich Laktacni liga taky nic moc, alespon tedy v roce 2017. :(
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GUDRUN: Ke komu chodite? :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: kdybys řešila potíže, opravdu doporučuju LP od Mamila. měla jsem LP od Apolináře a z Mamily a byl to rozdíl, i v přístupu, v zájmu o výsledek i v konečném výsledku. Naše pediatra kojila do tří let, takže ta rukama nelomi nad kojením, ale zas nemohla rozdejchat blw. holt člověk se nezavdeci :-))
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    kazdopadne verim, ze tentokrat to klapne a kojit budu.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GOLDBERRY: takhle, kdyby to neslo, jakoze ja si opravdu myslim, ze ta pravdepodobnost je mala a ze to pujde, tak uz rozhodne nebudu pres 3 mesice odsavat plne, v tom mam zcela jasno a proste v nejhorsim bych odsavala trochu a k tomu davala bez vycitek UM. tehdy jsem si myslela, ze kdybych dala synovi UM, tak je to naprosty selhani, takze pres 3 mesice UM nemel. jen jednou v porodnici.
    na plny odsavani uz nebude pri 2 detech cas a kdyz si navic vzpomenu, jaka jsem byla troska, ktera nedelala pomalu nic jinyho nez ohrejvala, krmila a odsavala, tak dekuji, ale to zazivat nechci a nebudu, to opravdu ani nahodou. :)
    krom toho jsem byla u rozhovoru profesora z KDDL s profesorkou z neurologie od nas z nemocnice, kdyz spolu resili kojeni a to tady ani nemuzu napsat, co rikali, to bych dostala ban. napr. totalni facepalm nad kojenim do 2 let a podobne. :)
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    POZITRON: Kdyby to i napodruhe opravdu neslo,.Nutrilon je lepsi varianta, nez klecove luzko. ;-). Ale samozrejme drzim palce. Za me - zkus se psychicky pripravit i.na variantu, ze to nepujde. Budes vic v klidu a je vetsi sance, ze to naopak pujde samo. Been there, done that ;-).
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: hojive, aha, tak to asi nepotrebuju. v porodnici meli takovou zastaralou odsavacku se silnym neregulovatelnym tahem, to mi tekly bolesti slzy, takze pocitam, ze kojeni snad horsi nebude. :) moje medela swing proti tomu pak byla jak prochazka ruzovym sadem.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Jsou to specialni hojive kloboucky. Ale ty predem nepotrebujes. Kdybys mela nejake bolesti, daji se objednat kdykoliv. A vetsinu potizi lze resit jinak a bez nich.
    Ty kloboucky na kojeni nedoporucuji. Nejsou potreba.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IKARIE: kloboucky myslis nejaky kojici? mam prichystany kloboucky medela, ty asi myslis neco specialniho?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Zadne masaze a pod nejsou nutne. Doporucuji spis predporodni kurz kojeni s LP mamila, pripadne mit alespon nejaky kontakt v zaloze, abys pripadne po porodu, v pripade potreby mohla hned volat.
    A doporucuji tuto knihu sebou do porodnice - https://www.mamila.sk/shop/knihy/23-prakticky-navod-na-kojeni-v-cestine.html

Kdyztak muzes kdykoliv napsat i sz. Pokud pujde na dalku, rada poradim.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: Kamaradka si chvalila nejake stribrne kloboucky - prvni dite kojila za velkych boju tri mesice a bylo to trapeni pro obe strany, pri druhem tehotenstvi si poridila toto a druhe dite se ji ted v 18m nedari odstavit a nemeli zadny problem.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    u syna byl problem, ze se proste neprisal, ze jenom zuzlal. moje prsa melo v ruce ani nebudu pocitat kolik lidi, ale byla to marnost nad marnost. kazdopadne pravdepodobnost, ze se to bude opakovat, je podle me uplne minimalni, tim se uklidnuju, uz jsem si to vyzrala u prvniho a aby se neprisal ani druhej, to uz se nestane.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    nemate nejaky tipy, co zacit delat pro budouci kojeni mesic pred porodem?
    prvniho syna (nyni 2 roky) jsem nekojila, pul roku jsem odsavala a tentokrat proste kojit budu za kazdou cenu a hotovo, vubec si nepripoustim variantu, ze by to zase neklaplo, protoze odsavani se 2 detma, to bych asi radsi skocila z okna, pokud bych teda neskoncila driv nekde v klecovym luzku. :)
    nejaka priprava bradavek napr.? zatim se je nejakou dobu snazim masirovat, abych je trosicku znecitlivela, to se dari. jeste neco dalsiho?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    GIA_: já dávala podle tlaku mléka. kde jsem potřebovala odpustit, tam se začalo
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GIA_: vícéméně je to fuk, a dá se to dělat podle pocitu...ale doporučení jsou to, co píše Myjka.
    Tip na zapamatování si stran je třeba gumička do vlasů na ruce, náramek atd...nakojim, přehodim gumičku a příště tahám prso odpovídající ruce s gumičkou...a když občas zapomeneš prohodit, tak no problem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam