• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GIA_: vícéméně je to fuk, a dá se to dělat podle pocitu...ale doporučení jsou to, co píše Myjka.
    Tip na zapamatování si stran je třeba gumička do vlasů na ruce, náramek atd...nakojim, přehodim gumičku a příště tahám prso odpovídající ruce s gumičkou...a když občas zapomeneš prohodit, tak no problem
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GIA_: Obecne je dobre u kazdeho kojeni prostridat obe prsa. Kdyz dite na jednom prsu uz prestane pit, tak pak nabidnout druhe. :) kdyz si veme, tak si veme, kdyz ne, tak ne. No a priste muzes jako prvni nabidnout to z ktereho nepilo, nebo pilo kratsi dobu. Ono si to postupne sedne. :)
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    GIA_: Ahoj, možná moc neporadím, ale byla jsem taky tak zmatená, že jsem tohle vzdala, pořád se mi pletlo, kde jsem zkončila :-))) a navíc, jak píšeš - někdy to bylo z obou a to už jsem fakt intelektově nedala :-) tak jsem dávala, jak mi to přišlo, až se to ustálilo, že vždy začínáme pravým a pokračujeme levým, s tím, že třeba dvakrát vystřídám pravo-levo po cca 5 minutách, a u nás pohoda - na obou stranách zásob dost... :-)
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj holky, můžete mi prosím poradit ohledně kojení? Začala jsem kojit střídavě z jednoho a z druhého prsa a nejsem si jistá, jak je střídat :) Je mi jasné, že když např. budu kojit 20 min z pravého prsa, tak při dalším kojení budu začínat levým. Ale do když budu kojit z pravého např. 15 min a pak z levého ještě 5 min, tak při dalším kojení začnu tím levým? Tzn začínám vždy tím, z kterého se kojilo "méně"?
    Omlouvám se, jestli to je stupidní otázka...ale znáte to, zmatená prvorodička :D
    Díkys
    KATIA
    KATIA --- ---
    DASIK: od roka, úprava imho dle chuti... Caro s mlékem občas dávám ochutnat, ale nějak nenadchlo.
    DASIK
    DASIK --- ---
    Kdyz se tu resi to ukoncovani kojeni, od kdy muze dite kravsky mleko na piti? Dcera ma 19 mesicu, porad kojim, ale premyslim, ze bych zacla nabizet mliko jako alternativu. Na netu jsem cetla, ze se doporucuje UM do dvou let. Prijde mi ale divny ted zvykat na UM a pak znovu na kravsky ...
    A mliko davat teple, nebo i studene? A co treba Caro?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KLAIR: drzet, a drzet :) skvely
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    další den... ukázala jsem zalepené bradavky a řekla, že pořád bebí. pofoukal... když se zkusil sapat, opět jsem zvedla tričko a pak nabídla obyč mléko, které přijal... yay
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ok, dnes večer se prsa dožadoval dvakrát, v obou případech jsem ukázala zalepene bradavky, on se otočil a dál po mně lezl. žádný řev, žádný pláč, nic. už snad usnul. tak uvidíme
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    PROMETHEA: pardon, teď to byl výkřik zoufalství... dneska mne zas hryznul, tak jsem odešla a od té doby, má smůlu. teď jsem si zalepila prsa a mám "bebí", tak uvidím, jak to bude vypadat
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KLAIR: Dej si cas, sama se rozhodni (bez toho to nema cenu) a pak vydrz. Ano, bude to kratkodobej nekomfort, ale z dlouhodobyho hlediska se to vyplati. Musis byt ale rozhodnuta, a nedat. Nabidni klasicke mleko v hrnicku, vysvetli, ze mlicko ty uz nemas a hlavne vydrz.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KLAIR:
    Otázka: proč jsi už neskončila?

ráda bych poradila, ale minule jsem za náhradu kojení sladkostí dostala mínusky :)
    Podle tohohle posledního popisu to vypadá, že se vám z kojení stalo trošku “bitevní pole”, boj o moc..podle popisu je to z jeho strany čirá provokace...

Můj úplně osobní názor, je, že bych kojení utnula. Ať to stojí, co to stojí. Prostě říct ne, a vydržet. A vydržet i to divadýlko: řev, vztek atd...pokusit se být v klidu a zůstat laskyplná, ale neoblomná...
    Dvouletý dítě už není na kojení závislý nutričně.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    2r a kouše, směje se a kouká, co to udělá. když odejdu, tahá mne zpět, prosí, pláče....

A už mám kojení plné zuby. bolí to, chci skončit. a nevím jak
    KATIA
    KATIA --- ---
    KLAIR: když na něco přijdeš, tak mě to bude zajímat :-) kamarádka, co kojila nejdýl, tj asi do 2,5, prostě pak kojení dohodou vyměnila za nějakou hračku :-))
    KATIA
    KATIA --- ---
    LAUDAM: obávám se, že jsou modely, na které toto nefunguje. i klair píše, že chce kojit poté, co byla pryč, moje dítě po nepřítomnosti by taky klidně naskočilo naplno, horko těžko držím kojení jen večer/noc...
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    KLAIR: kapičky jsou na prd, ovlivňují prolaktin - ten podporuje laktaci zejména po porodu, pak je to jinak. Dle věku dítěte, třebakolem 2 let jedou poslední zuby a touha po mléku bývá velmi intenzivní. Slyšela jsem doporučení - postupně utlumovat, pak přejít např. jen na jednou denně a po týdnu úplně utnout - utlumí se mléko a dítě dostane čas si zvyknout.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Jsem tu zas. A jsem trochu soufalá a potřebuju poradit. Moje dítě se chce kojit. Hlavně v noci. Bolí to, fakt to bolí, já už prostě nechci. Jsem vyčerpaná, unavená, nevidím důvod, proč by to neměl zvládnout třeba s běžným jídlem nebo UM, nebo normálním mlékem. Už byl i pryč, ale když se vrátil, tak se okamžitě vrhnul na mne....

prý existují kapičky, po kterých nebudu mít dobré mléko.... je to?
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    Pridam se. Mne kloboucky na zacatku kojeni prvniho ditete pomohly to nevzdat hned, kdyz jsem mela kvuli blbe technice bradavky do krve. Mene dogmat, vice empatie prosim! Tohle jsou citliva temata.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    MYJKA: Ja bych tady jen rada vypichla, ze ne vzdycky jsou kloboucky takovy peklo a zlo, jak to tady prezentujes. Muj syn se jinak nez pres kloboucky neprisal. Tvar jeho pusy, resp. dutiny ustni to proste neumoznoval, a to do doby, nez mu ta pusa povyrostla (absolvovala jsem 3 laktacni poradkyne, jedna z Mamily, syn zase vysetreni na ORL, kam jsem sla, jestli nema kratkou uzdicku...). Kojila jsem s kloboucky do jeho neceleho pul roku, kdy uz se konecne podarilo, aby se prisal normalne. A nasledne jsem kojila jeste x dalsich mesicu bez kloboucku. Success story.
    Ja byt ted v situaci matky sestinedelky, ktera bojuje s kojenim a s kloboucky to aspon nejak jde, tak bych ti za tyhle poznamky vazne nepodekovala.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KATUSA: To ano, sama jsem se jako prvorodicka stresovala aby bylo vse “jak ma”. Bala jsem se aby kojeni slo v pohode.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam