• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    v ty porodnici bylo nejhorsi, ze co tvrdila jedna sestra, uz u dalsi sestry zase neplatilo a takhle porad dokola. nejlepsi bylo, kdyz mi jedna dala pro syna jejich erarni dudlik, ale sestra z nasledujici smeny na me pak jecela jak na malyho haranta, jak jsem si vubec mohla dovolit mu dat dudlik. tak pak novopecena matka nevi uz vubec co a jak a jeste je z toho vynervovana.
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    POZITRON: zkus Jitku Vávrovskou...nevím jaká je, dá se vygooglit
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Prahu 4 muzes margaritu preucilovou, katku zelenou, marii pultarovou, simonu moravcovou.
    Ja odobni poradenstvi ted kvuli detem nedelam. Ale delam jednou mesicne v hernicce lumpik podpurnou skupinku do budoucna.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: praha 4.
    muj plan je nenechat se v Krci odbejt jako posledne, kdy nemel nikdo na nic cas, ale na vsechno se zeptat opakovane, vsechno si nechat znova a znova ukazat a kdyz to nikam nepovede, tak si zkusit jeste zavolat poradkyni primo tam. plus ihned zkontrolovat uzdicku a pripadne ji nechat smiknout.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Jaka mestska cast?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    GUDRUN: já teď dostavila, že jsem si dala naplasti
    už přes týden jsem nekojila... je to super
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GUDRUN: ups, pardon, deloha uz tlaci na mozek! :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: Pelanova je pediatra, Katy Šrubařova je LP. https://bytsiblizko.weebly.com/ a Myjka třeba :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GUDRUN: projela jsem seznam pro Prahu a mam desnej problem s tim, ze jakmile si nekterou nejak dohledavam, tak je to na muj vkus uz moc, hypnoporod, homeopatika atd., pres to ja se nedokazu prenest. :(
    nemate nekdo typ na nejakou normalni laktacni poradkyni, prosim? treba ta Pelanova, co pises, na seznamu neni, takze on existuje jeste nejaky jiny seznam?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MYJKA: ok, musím rict, že nemohla rozdejchat blw je silný slovo. zvedla obočí, upozornila mě na riziko udušení a že mimino na to není připravený. takže bych řekla vlastně, že byla asi docela respektující. Mě odkázala na laktační ligu s tím, že si najdu sama info na netu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GUDRUN: My take. :) vim, ze hodne podporuje kojeni, ale nevedela jsem, ze sama dlouhodobe kojila. Diky za info. Priste se ji zeptam. Musim se tam stavit s letáčky o skupince, rikala, ze si je tam muzu povesit. :) jinak ja ji o BLW moc nerikala. Ona se nikdy moc neptala, jen jestli prikrmujeme a ja ze jo.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MYJKA: k Pelanové. prý moc dcera nechtěla jíst a pak ji v ruce a půl nasla ve špajzu s rukou po loket v cukru :-))) blw jsem zmínila, ona mi přednesla postupný zavádění a mixování podle pravidel a dál se jen ptala na škálu potravin a už jsme to neřešily. přijde mi fajn.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: proto asi já i Myjka doporučíme jedine Mamilu. Zachranila nám jejich LP Katy Šrubařová kojení a teď mám problém odstavit :-))
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GUDRUN: prave v Krci ta jejich Laktacni liga taky nic moc, alespon tedy v roce 2017. :(
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GUDRUN: Ke komu chodite? :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: kdybys řešila potíže, opravdu doporučuju LP od Mamila. měla jsem LP od Apolináře a z Mamily a byl to rozdíl, i v přístupu, v zájmu o výsledek i v konečném výsledku. Naše pediatra kojila do tří let, takže ta rukama nelomi nad kojením, ale zas nemohla rozdejchat blw. holt člověk se nezavdeci :-))
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    kazdopadne verim, ze tentokrat to klapne a kojit budu.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GOLDBERRY: takhle, kdyby to neslo, jakoze ja si opravdu myslim, ze ta pravdepodobnost je mala a ze to pujde, tak uz rozhodne nebudu pres 3 mesice odsavat plne, v tom mam zcela jasno a proste v nejhorsim bych odsavala trochu a k tomu davala bez vycitek UM. tehdy jsem si myslela, ze kdybych dala synovi UM, tak je to naprosty selhani, takze pres 3 mesice UM nemel. jen jednou v porodnici.
    na plny odsavani uz nebude pri 2 detech cas a kdyz si navic vzpomenu, jaka jsem byla troska, ktera nedelala pomalu nic jinyho nez ohrejvala, krmila a odsavala, tak dekuji, ale to zazivat nechci a nebudu, to opravdu ani nahodou. :)
    krom toho jsem byla u rozhovoru profesora z KDDL s profesorkou z neurologie od nas z nemocnice, kdyz spolu resili kojeni a to tady ani nemuzu napsat, co rikali, to bych dostala ban. napr. totalni facepalm nad kojenim do 2 let a podobne. :)
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    POZITRON: Kdyby to i napodruhe opravdu neslo,.Nutrilon je lepsi varianta, nez klecove luzko. ;-). Ale samozrejme drzim palce. Za me - zkus se psychicky pripravit i.na variantu, ze to nepujde. Budes vic v klidu a je vetsi sance, ze to naopak pujde samo. Been there, done that ;-).
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: hojive, aha, tak to asi nepotrebuju. v porodnici meli takovou zastaralou odsavacku se silnym neregulovatelnym tahem, to mi tekly bolesti slzy, takze pocitam, ze kojeni snad horsi nebude. :) moje medela swing proti tomu pak byla jak prochazka ruzovym sadem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam