• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    DASIK: tohle myslim
    DASIK
    DASIK --- ---
    KLAIR: to bude ten Purelan, ne? Z ovci srsti je lanolin. Nebo maji jeste jiny?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    DASIK: od medely i ten krém s tím mazem, co je v ovčí srsti
    DASIK
    DASIK --- ---
    Mate tip, jak zahojit prasklinu na bradavce? Asi tyden mam kvuli ni velke bolesti hlavne na zacatku kojeni. Mazala jsem kremem Lansinoh (obsahuje 100% lanolin, takze podobny Purelanu), nejak to nepomahalo, a pak jsem si na netu precetla, ze to muze byt zpusobene i kvasinkami, tak pres den mazu treti den Canestenem. Zdalo se mi, ze to trochu pomaha, ale ted pred polednim spankem zas peklo :( A ranka se vzdycky po kojeni zase otevre. Asi ji mam i ze spatne techniky, jako miminko pila hezky, ale pak se to postupne zhorsovalo a ted uz to ma trochu jak brcko. Ale da se vubec preucit batole?
    Male je uz 21 mesicu, takze zvazuju ukoncit kojeni, ale kdyby to slo, rada bych to jeste zachranila. Pres den jsem ji i jeden den ukecala, ze mlicko nebude, mama ma bebi, ale v noci mi odmita flasku a dozaduje se mlika (nastesti uz vetsinou jen jednou za noc), tam by to bylo narocnejsi. Umele ani kravske nechce, nechutna ji.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Gratuluju. :)
    Blinkani nicemu nevadi. Pomaha po kojeni moc s malym nehybat a nemusis ani davat krknout. Neni to nutne.
    Blinkani casem prejde.

S tim starsim, to si tak neber. V tu dobu jsi delala to nejlepsi, co jsi umela...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    POZITRON: k tomu ublinkavani: pokud pribira, je to normalni a v pohode. Trosku ublinknout i natraveny mliko jsem snad videla vsechny tyhle mrnouse. S refluxem zkusenost nemam, ale to u tebe podle popisu fakt tak nezni.

Nevim, jestli te to uklidni, ale ja mela u obou kojenych deti pocit, ze kazda se koji trochu jinak-trochu jinak se rozkojovalo, trochu jinak saly, teklo mliko, intervaly jiny...takze si myslim, ze neni matka vzycky ten faktor, na kterem to stoji a pada, ale i ze deti na tom maji svuj podil. Netrap se tim, co uz nemuzes zmenit, a raduj se, ze se to ted dari. Starsi mel zase prvnich x-let tvoji nedelenou pozornost :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Nechci to zakriknout, dnes jsou synovi 3 tydny a ja stale plne kojim. Pribira 350gr tydne. Bradavky zcela bez problemu, ty bolely jen v porodnici prvni dny, od ty doby nic, uz ani nekojim dlouho, za 15 minut je napitej. Prsa uz nejsou tvrda, docela zmekla, takze neboli, nejdriv jsem mela strach, ze neni mliko, ale syn je evidentne nacpanej, tece mu to z pusy a kdyz zmacknu bradavku, mliko vystrikne, takze dobry. Hura, zazrak! :)

Jediny co, tak ublinkava. Po temer kazdym kojeni mu trochu vytece, nekdy i opakovane, nekdy i pozdeji, kdy uz je dle konzistence trochu natravemy, pritom odkrknutej je. Neni toho moc, ale je to casto. Je to problem? Taky hodne skyta.

A pak jeste pod vlivem hormonu se uziram, ze jsem pro to udelala u prvniho syna malo, kdyz se neprisal, ze jsem se malo snazila. Pritom ted to jde samo, snaha z moji strany zadna, prisava se i k obleceni, kdyz ma hlad. Presto si rikam, ze se to treba mohlo povest i u prvniho, co kdyz jo. A taky ze jak jsem tehdy furt jak debil odsavala a odsavala a pomalu nic jinyho nedelala, tak jsem ten cas nemohla venovat jemu a tudiz jsem ho zanedbavala. Holt sestinedeli, snad to prejde.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MORTWYRTHA: Kdybys chtela, urcite to lze. Kontaktuj LP z mamily a pomuze ti s tipama co a jak. V 10m to ma velky smysl se ke kojeni vratit.
    Znam pripady, kdy se kojit zacalo dite starsi dvou let, nikdy nekojene, s narozenim sourozence a spoustu dalsich pripadu.
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    Holky stalo se vam nektere, ze dite uz nechtelo prsa, ale za nejaky cas si vzpomnelo, ze z nich zase chce pit? Rozkojily jste se, nebo to neslo, nebo jste to ani nezkousely? Ja nekojim 3-4mes a malej zas zacina jevit zajem (je mu 10mes). V kazdym prsu uz mam jen par kapek, tak me zajimaji vase zkusenosti. Diky,
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Pri sedmi pokakanych plenach za den bych nemela obavy. :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    POZITRON: Vyborne. :))
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: zalezi na mnozstvi obsahu? u nas to je tak 7 pokadenych plen minimalne, akorat mnozstvi byva malicky, kdezto mnozstvi moci uctyhodny.
    mam ted tu fazi naliti prsu, kdy to tece skoro samo. mela jsem pocit, jestli syn dost saje, jestli jenom nezuzla, tak jsem ho pro kontrolu zvazila pred a po a behem necelych 15 minut, kdy se zrovna dost flakal a jeste hned vytuhnul, si vzal 50gr. :-o
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    Holky, co jste už odstavily jedno nebo více dětí, měly jste pocit, že po odstavení od kojení více marodí? Syn je odstavený cca 2,5 měsíce a stihl marodit už několikrát, když byl kojený, byl marod max 3 do roka.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PETEKKA: Do cca tri tydnu veku je dulezity pocet pokakanych plen. Mely by byt 2 denne alespon.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    POZITRON: ojoj, v tom popisu vidim sebe presne pred rokem (starsi mela 2.5). muz si taky vzal tyden volno, pak dalsi, pak par tydnu HO, a celkove asi do 3m mimo domov delal tak 4h denne, a byvaly to pro me asi nejdelsi 4h snad za celej zivot.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    POZITRON: Upraví, ale v prvních týdnech jsem ho měla na prsu hodně často.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PETEKKA: sledovat každý mililitr nemusíš, to je zbytečný psycho. hod se do klidu, nabízej prsa, koj kdykoli mimi potřebuje a uvidíš, že se to pěkně rozjede a bude přibírat.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    POZITRON: sleduj(piš si) jestli má dostaek počuraných plen za 24 hodin, to je nejlepší ukazatel.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: no prave klid je to, co jeste nemam vychytany. :) u 1. syna, kterej se nikdy neprisal a odsavala jsem plne 3 mesice a pak jeste dalsi 3 mesice, mi totalne hrablo a zapisovala jsem, kolik mel mlika, asi do 10 mesicu (nejdrim MM, pak MM+UM a pak i UM). to bez prdele. kazdej mililitr a v kolik hodin.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    POZITRON: až teď napodruhé jsem přečetla, že jsi navážila dvě různá čísla...je to opticky tak stejné, že jsem myslela, že řešíš, že váží stejně. I to by nebyl důvod ke znepokojivání se, ale kolem 200g přírůstek je víc než v pohodě, i kdyby byly při obou váženích nepřesnosti...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam