• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PETEKKA: Do cca tri tydnu veku je dulezity pocet pokakanych plen. Mely by byt 2 denne alespon.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PETEKKA: sledovat každý mililitr nemusíš, to je zbytečný psycho. hod se do klidu, nabízej prsa, koj kdykoli mimi potřebuje a uvidíš, že se to pěkně rozjede a bude přibírat.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    POZITRON: sleduj(piš si) jestli má dostaek počuraných plen za 24 hodin, to je nejlepší ukazatel.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: no prave klid je to, co jeste nemam vychytany. :) u 1. syna, kterej se nikdy neprisal a odsavala jsem plne 3 mesice a pak jeste dalsi 3 mesice, mi totalne hrablo a zapisovala jsem, kolik mel mlika, asi do 10 mesicu (nejdrim MM, pak MM+UM a pak i UM). to bez prdele. kazdej mililitr a v kolik hodin.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    POZITRON: až teď napodruhé jsem přečetla, že jsi navážila dvě různá čísla...je to opticky tak stejné, že jsem myslela, že řešíš, že váží stejně. I to by nebyl důvod ke znepokojivání se, ale kolem 200g přírůstek je víc než v pohodě, i kdyby byly při obou váženích nepřesnosti...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: jasný :)
    Hele, obecně - klid :) je to v pohodě... Pro klid duše můžeš zkusit zvážit na kuchyňské váze před a po kojení a uvidíš... ale obecně - hodně mazlení, hodně pusinkování a kdyby instinkt říkal cokoliv špatného, tak k autoritám :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: achjo, takze ja to zkusim upresnit, asi jsem to napsala nejak nejasne.

vazila jsem dneska nahate miminko (samozrejme bez pleny, po vykonanych potrebach), abych se dozvedela, jestli vazi vic nez vazil v patek, kdy nas propustili z porodnice. nize pisu, ze mame bohuzel nepresnou vahu (neni pro vazeni pred a po kojeni v prvnich dnech zivota miminka tedy moc vhodna), takze vaha naheho miminka dnes v porovnani s vahou z patku mi poskytne informaci, zda prospiva a tedy zda je dostatecne krmen.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: váží se, když už, tak před kojením a po něm v tím stejném oblečení včetně plenky. protože pokud měl něco v sobě a během kojení to pustil do pleny, tak to chceš mít zaznamenané.
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    POZITRON: Mám to za sebou s oběma dětma a ani jedno nemělo po propuštění domu nad 3 kg. Kojila jsem je dle jejich chuti, když si řekli, nevážila a obě jsou úplně v pohodě. Obě ovšem neodložitelné, takže vlastně bydlí v šátku. Mladší stále, starší už jen v při uspávání nebo krizové únavě.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON: vazili jsme samozrejme nahatyho, takze ne po prebaleni, ale po odstraneni plenky, kde bylo to i to. ja mam ted iq asi tak 80 z toho nevyspani.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jeste teda dotaz, chlapeckovi je dneska 5 dnu, propousteci vaha v patek byla 3130gr a dneska jsme navazili 3310gr (po prebaleni, kde bylo to i to), tak se muzu na vazeni a zapisovani vykaslat a byt v klidu, ze jo? Samozrejme je to jina vaha nez v porodnici. Myslim, ze tech 100ml na kg vahy denne neda, ale asi to tedy neva.

Totiz ja furt kvuli necemu hystercim, treba ze si bere malo mlika, protoze saje prerusovane, ne treba pul hodiny nepretrzite. Ze strikacky po prste davam tak 2x denne 20ml odsatyho mlika, odsavam jen do ulevy, aby mi prsa neexplodovala, mliko uz je od vcera tady. Asi je to z ty strikacky zbytecny, kdyz se zejtra dozvim, ze opravdu pribira hezky, tak budu odsate pouze mrazit.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    POZITRON: Dobrá zpráva je: u mě je to dva roky zpět a už si to nepamatuju, ale myslím, že první 3-4 týdny to tak bylo určitě :) s tím, že je několik vývojových skoků (Kolem 7.-10. dne??) a pak ještě asi dva, kdy se moje děti kojily nonstop 18-23 (clusterfeeding)....měla jsem asi od 6 týdne připravené UM doma, kdybych už nemohla :) to mě uklidnilo, a nakonec jsem obě kojila asi rok...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SANCHA: to ted taky resim, ze ho mam na koze vlastne velkou cast dne. kojim temer kazdy 2h, jakoze pauza, na kozach ho mam klidne hodinu. to se teda upravi? starsi syn (2 a ctvrt) byl do dneska u dedecku a babicek a nejak si nedovedu predstavit, jak bych tohle delala, az na ne budu sama, muz bude mit jeste tejden dovolenou. starsi je hodne energickej a zatim moc neposloucha, tak si neumim predstavit mit mensiho na koze takhle kazdou chvili.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    POZITRON: Mně taky obě děti při kojení usinaly (ono je to pro ně moc uspokojující a uklidňující, není divu že vytuhnou :)) a po probuzení ihned zas hledaly prso, tak jsem jim dala zas . Ty první dny pijou opravdu často, měla jsem pocit že buď pily nebo spaly.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    diky za rady vsem. taky jsem rada, ze nedelam neco blbe, kdyz mi pokazdy u kojeni vytuhne.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    A mozna jeste pripisu, ze mekka prsa jsou dobra prsa. Idealne se vubec nemusi nalevat. Pokud se dite dobre koji, vubec nemusi prijit to poporodni naliti a je to naprosto v poradku.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    POZITRON: asi prvni krok by byl vypustit to pocitani mililitru. 3 denni dite ma zaludek jako cajovou lzicku :) a teprv si te rozkojuje...fakt to chce čas...přikládej vždycky když pláče, resp. už když začne hledat (když pláče, je už dost pozdě), uvidíš, že a se opravdu spustí mlíko, bude ho dost..třetí den jsem ještě neměla plnou palbu, děti jen tahaly pocitově z prázdných prsou (ale vždycky, když jsem na zkoušku zmáčkla, teklo to :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MYJKA: Tohle potvrzuju z vlastni zkusenosti – doma vypil Max evidentne dost, kdyz jsem mu na to nechala neomezene casu. I s tou zloutenkou a spavosti. V porodnici s tim jejich rezimem a vecnym vyrusovanim to neslo, tim spis, ze ho taky furt strkali do fototerapie...
    KATIA
    KATIA --- ---
    MYJKA: to opakovaný spouštění potvrzuju u našeho druhého, ten se fakt nechtěl odpojit ani za nic a když ti prsa zvládala, tak se ukázalo, že to fakt spustí několikrát.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: On se dle vahy - kde muzou byt ruzne odchylky, dite se hybe atp - napil 50, ale nikde neni receno, ze by si za pul hodky nevytahl dalsich 120, kdybys ho nechala a nedavala mu mleko strikackou. To je prave to.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Tvorba mleka zavisi na poptavce. Kdyz place, nabidni prs, pak druhej, pak zase prvni a tak dokola dokud neni spokojeny. Usinani u prsa je funkce kojeni. Dite usne, dudla, nech ho dudlat, neodpojuj. Za par minut si vsimnes, ze mleko zase tece a dite pije - sleduj tzv pauzu v brade. Podle ni poznas, ze opravdu pije. Pak zase dudla a zase pije a tak dokola.
    Strikacka je to same, jak flaska. Dite jinak saje, otviva mensi pusinku.
    Dulezite je dbat na dobre prisati aby to dobre teklo. Jestli se citis nejista, doporucuji si poradkyni MAMILA pozvat primo domu. Skontroluje prisati, da prakticke rady, poresite konkretni obavy. Nauci te poznat tu pauzu v brade a ty i bez vazeni uvidis a poznas, ze maly pije. Podle me to je ta nejlepsi investice na zacatek. Ja ti moc rada poradim kdykoliv, ale nedokazu pres net udelat ty prakticke veci, co je potreba pri osobni navsteve. Ale kdyz te bude cokoliv zajimat, napis.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    taky se bojim, ze kdyz bude hladovej, tak bude ubyvat sila k sani.
    napr. dneska mu rano byly 3 dny, takze by mel za dnesek vypit 100-120ml a to ja jeste nemam. sam si vytahl zatim cca 50. zbytek dostal/dostane strikackou po prstu odsate a UM.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam