• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON: chtela jsem napsat ve vitaminech pro kojici, ne tehotne, ale ono je to oboji v tech i tech.
    BALAENA: a neco dalsiho ma smysl? myslim jestli je pri kojeni neceho nedostatek? treba vapnik je blbost a staci nejak normalne jist?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    POZITRON: nic tím imho nezkazíš, pokud ti teda železo neudělá zácpu. železa budeš mít spíš málo než hodně a listovka je rozpustná ve vodě, čili případný přebytek se vyloučí
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Ma cenu brat nejake vitaminy pri kojeni? Mame doma zbytky zeleza a kyseliny listove, tak jsem si rikala, ze bych obcas neco z toho sezobla. Obe tyto latky byvaji obsazene ve vitaminech prodavanych specialne pro tehotne, takze by to nemelo vadit a aspon se vyuzijou.
    Neco dalsiho kdyztak?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LA_BETE: Kontaktuj poradkyni z mamily. Pomuze ti a poradi. Verim, ze zmaknete i to, ze kojeni nebude neprijemne. :) kdyztak napis do spravy odkud si a muzu ti poslat kontakty na kolegyne.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    jdu na doporučení s dotazem i sem

prosím vás, potřebuji poradit/podpořit.
    malý měl horší start a skončil na jipce, kde zezačátku dostával lahvičku. Mě pak už to kojení úplně nenaskočilo a on začal ztrácet váhu, tak mi doktorka doporučila dokrmovat UM. Potud dobrý. Ale teď je mu 2,5 měsíce a novinka posledních dní je, že z kojení se stalo utrpení. Trvá to nekonečně dlouho, prsa mi vyplivuje a různě žmoulá bradavky a mě to šíleně frustruje. Mě od začátku kojení nebylo moc příjemné, ale teď je to fakt za trest. Navíc mě ty prsa bolí. A teď nevím, jestli se pokoušet rozkojit i za cenu značného psychického vypětí nebo být krkavčí matka a dávat mu UM. Samozřejmě jsem zmítaná pocitem selhání
    ADITU
    ADITU --- ---
    DASIK: po zkušenostech z šestinedělí nedám dopustit na hydrogelové polštářky na bradavky.
    DASIK
    DASIK --- ---
    Jo, bez moznosti kojit z druheho je to tezky :( Jeste to zkusim a uvidim, jak to pujde.
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    DASIK: možná seženeš lépe než v cz (já bych ho fakt vyvážila zlatem:)
    jen z jednoho prsa - aha, tak to možná trochu mění situaci :) u mě se to fakt za ty 3 dny nekojení a dezinfikování krásně zatáhlo a klidně bych už asi tehdy mohla začít zas kojit, ale po 3 dnech se pro změnu adaptovala produkce mléka, takže jsem tomu hojení dala ještě pár dní navíc a začala zas bez problému kojit az po úplném zahojení.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: (laktační) PA mi říkala; nepřestávat kojit a tři týdny hojení. A já se ptala:co by udělalo zvíře? Samice, která má bolesti? :))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    DASIK: to je asi rozhodující fakt. Taky jsem chtěla napsat, že jsem při takové rance na prsu (když jsem viděla, že kojení to v podstatě pokaždé znovu otevře a brání hojení), i proti doporučení PA z toho prsu fakt přestala kojit-zahojení snad do tří dnů, podchytla jsem to ale fakt včas..
    DASIK
    DASIK --- ---
    GONCCHA: Diky, kouknu, jestli se da sehnat i tady - jsem v UK.
    Jo a zapomnela jsem napsat jeden maly detail :) - kojim uz jen z jednoho prsa, takze nechat hojit znamena prave prestat kojit uplne.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    DASIK: Jinak na bolest muzes klasicky ibalgin vnitrne, kdyby to bylo moc bolestive a na prso par minut pred kojenim ibalgin gel. Neni potreba smyvat.
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    DASIK: naprosto nedám dopustit na tento krém: https://detska-kosmetika.heureka.cz/...sh-and-thrush-balzam-na-opruzeniny-30-ml/specifikace/#section
    2x mi zachránil kojeni (poprvé v šestinedělí kvůli kvasinkám, podruhé při kojení 1r a čvrt, tam to bylo nějakým špatným přisátím/omylem kousnutím, už nevím).
    Pokud je tam otevřená rána, tak bych dezinfikovala a nechala vysušit (ja použila vysokoprocentní alkohol z lékarny), pro dohojení a kvůlu kvasinkám pak ten krém v odkazu výše. Když se mi to stalo tehdy u staršího dítěte, tak jsem na týden přestala z toho zraněného prsa kojit. Sice jsem teda musela jako bonus řešit strašně nalité prso, ale jinak to tehdy nešlo, protože ta rána se pořád zvětšovala a já u kojení brečela bolestí.
    držím palce
    DASIK
    DASIK --- ---
    MYJKA: Diky, napisu zpravu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    DASIK: Hlidej hlavne aby byla dobre prisata. At se to misto nenamaha.
    Na ranu doporucuji jednou denne mazat gencianu 1%. A po kazdem kojeni roztok z kapek z vytazku z grepoveho seminka. Naredit do 30ml vody 15 kvapek vytazku. Nechat uschnout na vzduchu.
    Kdyztak napis vic do spravy. Jestli je tam i nejake zarudnuti, svedeni. Jak rana vznikla.
    Nic s lanolinem nedoporucuji.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    DASIK: tohle myslim
    DASIK
    DASIK --- ---
    KLAIR: to bude ten Purelan, ne? Z ovci srsti je lanolin. Nebo maji jeste jiny?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    DASIK: od medely i ten krém s tím mazem, co je v ovčí srsti
    DASIK
    DASIK --- ---
    Mate tip, jak zahojit prasklinu na bradavce? Asi tyden mam kvuli ni velke bolesti hlavne na zacatku kojeni. Mazala jsem kremem Lansinoh (obsahuje 100% lanolin, takze podobny Purelanu), nejak to nepomahalo, a pak jsem si na netu precetla, ze to muze byt zpusobene i kvasinkami, tak pres den mazu treti den Canestenem. Zdalo se mi, ze to trochu pomaha, ale ted pred polednim spankem zas peklo :( A ranka se vzdycky po kojeni zase otevre. Asi ji mam i ze spatne techniky, jako miminko pila hezky, ale pak se to postupne zhorsovalo a ted uz to ma trochu jak brcko. Ale da se vubec preucit batole?
    Male je uz 21 mesicu, takze zvazuju ukoncit kojeni, ale kdyby to slo, rada bych to jeste zachranila. Pres den jsem ji i jeden den ukecala, ze mlicko nebude, mama ma bebi, ale v noci mi odmita flasku a dozaduje se mlika (nastesti uz vetsinou jen jednou za noc), tam by to bylo narocnejsi. Umele ani kravske nechce, nechutna ji.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Gratuluju. :)
    Blinkani nicemu nevadi. Pomaha po kojeni moc s malym nehybat a nemusis ani davat krknout. Neni to nutne.
    Blinkani casem prejde.

S tim starsim, to si tak neber. V tu dobu jsi delala to nejlepsi, co jsi umela...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    POZITRON: k tomu ublinkavani: pokud pribira, je to normalni a v pohode. Trosku ublinknout i natraveny mliko jsem snad videla vsechny tyhle mrnouse. S refluxem zkusenost nemam, ale to u tebe podle popisu fakt tak nezni.

Nevim, jestli te to uklidni, ale ja mela u obou kojenych deti pocit, ze kazda se koji trochu jinak-trochu jinak se rozkojovalo, trochu jinak saly, teklo mliko, intervaly jiny...takze si myslim, ze neni matka vzycky ten faktor, na kterem to stoji a pada, ale i ze deti na tom maji svuj podil. Netrap se tim, co uz nemuzes zmenit, a raduj se, ze se to ted dari. Starsi mel zase prvnich x-let tvoji nedelenou pozornost :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam