• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    MYJKA: no prave, fuj, mam to ve vzpominkach jeste dnes.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    MYJKA: aha, tak beru zpet, spatne jsem spocitala davkovani.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PISISKVOR: Jinak nez byly bylinky kapslovane, tak se uzivalo 3x denne 3 polevkove lzice z obou bylinek a teda dostat to do sebe byl pekny ekl. Takze diky bohu za kapsle. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PISISKVOR: Bere se 3x denne 3 tablety. To neni 3 ale 9 tablet.

V mnou doporucene gramazi se bylinky prodavaji normalne na netu od ruznych vyrobcu. Staci zadat nazev a gramaz do vyhledavace. Prodavaji se kapslovane.

Kdyz nejsou problemy s kojenim, nebo jsou drobne, ten more milk plus muze mit efekt, ale ve vysledku vyjde porad o dost levneji vzit si ciste bylinky v mensim davkovani, nez brat ten more milk plus. Jen proste upozornuji, ze je to zbytecne drahe.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MYJKA: pripojuju se k doporučení moringy, ne místo bylinek, ale navíc. mě pomohla, když jsem měla pocit, že už to kojení nějak neutahnu. dávala jsem si ji do snidanovy kase. asi zase začnu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Jen pro porovnani v more milk plus je 130mg piskavice a pri uzivani bylinek 3x3 denne doporucujeme gramaz 610mg.
    Benediktu je tam 107mg a opet pri uzivani 3x3 denne doporucujeme gramaz 500mg.

Tzn aby si uzila stejnou davku bylinek u more milk plus, musela bys snist denne 42 tablet. :/
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PISISKVOR: More milk plus je na to, kolik obsahuje bylinek, velmi predrazeny, nemuzu ho doporucit, kdyz bylinky, tak samostatne a v spravne gramazi, aby fungovaly tak, jak maji.
    V kazdem pripade bylinky nemusi byt nutne. Poradkyne kdyztak vse ukaze a poradi a pokud bude potreba, bylinky doporuci.
    Kdybyses ale precijen rozhodla je koupit, ohlidej si spravnou gramaz.
    V tomto veku miminka jsou pak jedte dobre zkusenosti s bylinkou moringa.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    RYNA: Ahoj, odkud jsi? Zvazila bych osobni navstevu laktacni poradkyne mamila.
    Zatim doporucuji hodne kontaktu kuze na kuzi, aktivne nabizet kojeni. Spolecne spani v noci.
    Pouzivate dudlik/flasku? Neuzivas hormonalni antikoncepci nebo nejake jine leky? Stitna zlaza je v poradku?
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    KEMENTARI: haha, kdyz jsem u prvniho ditete resila potize s kojenim, o piskavici jsem cetla, ze je potreba konzumovat ji tolik, aby to z tebe bylo citit - tak tos ocividne zvladla velmi dobre :D
    RYNA: https://www.drmax.cz/...lus-120-kapsli?gclid=EAIaIQobChMI772Nt8mT6QIVRZ3VCh12tA4EEAQYASABEgKLyPD_BwE znas? ne uplne levny, ale na uzivani pohodlny a v dobe, kdy jsem to resila, zachytila jsem dost pozitivnich zkusenosti u ostatnich. kupovala jsem na netu, v Dr.Max lekarne meli na obj. jeste ten den odpo.
    nemuzu srovnavat, protoze u obou deti v souvislosti s kojenim hralo roli vic faktoru, zejm. podezrivam dost nepovedeny vs dost povedeny porod a veci s tim souvisejici, zejm. odchod z porodnice pouze s dokrmem a s doporucenim, ze urcite nemam prestat, plus pak pediatra s timto pripitomelym vazenim pred a po jednom jedinym kojeni v ordinaci (ale s tvym vazenim to vubec nesrovnavam, u me se jednalo o prvni dny zivota ditete, ktery navic prospivalo prumerne, akorat se resilo, zda teda dal dokrmovat nebo ne, pricemz jedno tohle dementni vazeni jeste ve chvili, kdy dite nebylo hladovy a bylo ospaly, rozhodlo, ze mam dokrmovat).
    nicmene teda v cislech, po 1. porodu nastup laktace 3. den po porodu (porod nepocitaje), u 2. porodu to bylo hned 1. den po (mela jsem vypujcenou kojeneckou vahu a hned od prvnich pokusu jsem kojila uplny bomby)
    RYNA
    RYNA --- ---
    KEMENTARI: super, mockrát děkuju! Už jsem o nich kdysi slyšela, ale zasunula jsem to hluboko do paměti.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KEMENTARI: A takova zajimavost – zhruba behem dvou dnu jsem ze sebe tu piskavici zacala docela vyrazne citit, zjevne se nejak dostava do potu, silne mi to evokovalo indickou restauraci. :D
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    RYNA: Kdyz mi klesla laktace po prodelanem zanetu prsu, pomohly mi krome tebou uvedenych veci asi i bylinky. Mela jsem benedikt a piskavici, brala jsem 3x denne tri kapsle od obojiho (tedy 3 x denne 6 kapsli). Zpocatku jsem mela trochu problem do sebe ty kapsle nacpat, jsou dost velky. Daji se kdyztak otevrit a vysypat treba na lzicku jogurtu. Zabralo mi to behem par dni.

Byl trochu problem je sehnat, v jedny lekarne se mi dokonce skoro vysmali (??), nakonec jsem uspela v Biooo:

BiOOO.cz - Nástroje Zdraví Benedikt lékařský Extra, kapsle 75 ks
    https://www.biooo.cz/benedikt_lekarsky_extra_kapsle_nastroje_zdravi-p-14091.html?#popis-produktu
    BiOOO.cz - Nástroje Zdraví Pískavice řecké seno Extra, kapsle 60 ks
    https://www.biooo.cz/piskavice_recke_seno_extra_kapsle_nastroje_zdravi-p-13604.html
    RYNA
    RYNA --- ---
    Ahoj, prosím vás o radu s nakopnutim laktace. Mojí malé jsou akorát 4 měsíce a tento týden na 4 m prohlídce jsme zjistili, že za poslední měsíc zhubla 150 g, váží teď jen 4.3 kg. Zvážila jsem ji u doktora před a po kojení a zjistila, že mám nejspíš málo mléko, což mi za celou dobu nikdy nedošlo. Holčička je už třetí dítě v řadě a oba předchozí přibírali ukázkově (její bratr ve stejném věku měl už přes osm kilo). Kojení mi tedy dvakrát už šlo a teď najednou se mi nedaří tvorbu mléka pořádně nastartovat. Poradíte prosím, jak na to? Ráda bych zkusila rozjet produkci, abych nemusela začít dokrmovat. Snažím se teď byt co nejvíc s miminkem, hodně přikládat, nechávat ji dlouho u prsu a do toho piju litry čaje, jim ovesné vločky a zvazuju i odsávání po kojení. Je něco další, co byste mi doporučily? Holčička je jinak veselá a spokojená, a i když vypije nejspíš málo, tak po kojení nepláče a hezky se směje. Saje hezky, takže v tom problém nebude. Děkuju
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Musim sem po mesici napsat, ze kojeni je u nas konecne v pohode, Maxovi je sest mesicu, uz jsem napul neverila, ze se takovyho stavu dockame. :) Na kvasinky zabralo vetrani + extrakt z grepoveho seminka a Maxikovo prisati se definitivne zlepsilo pote, co mu prestrihli uzdicku pod hornim rtem.

K te uzdicce neco vic - LP Sarka Valeskova nas s tim poslala do Karlina za doktorkou Rambovou: https://www.dentmedico.cz/lekar/mddr-kamila-foglarova/
    Zakrok probehl tak, ze mu nejdriv injekci umrtvila horni ret (u toho nebrecel, tak to asi nebolelo), par minut pockala, az to zacne ucinkovat, a pak uzdicku prepalila kauterem. Temer vubec to nekrvacelo (par kapek bezprostredne po zakroku), brecel jen trochu a asi hlavne proto, ze byl drzen, coz nema rad. (Muz si ho polozil na kolena, doktorka si sedla naproti a dala si na kolena jeho hlavicku, sestricka pomahala drzet rucicky.) Hojeni bylo uplne v pohode, kdybych nevedela, ze na necem byl, tak bych to nepoznala. Nebyl plactivy, hral si i jedl normalne a uz odpoledne si na to misto smatral prstikama.
    Prisati se zlepsilo temer okamzite s vyhodou pro nas oba - on ma vetsi pohodli a vic mlika, ja jsem od ty doby nemela poranenou bradavku a konecne me nic neboli. Hura, happyend. :)
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    PISISKVOR: synovi byl rok a čtvrt když jsem otěhotněla, kojila jsem celé těhotenství a šestinedělí, půl roku je teď odstavenej, bylo to skoro ze dne na den a hodně truchlil. Kdyby mi nezačala kolabovat imunita a vážně se odvápňovat celé tělo, jedu tandem dál. Ještě pořád, když je smutnej, tak si o kojení říká. Alternativou pro něj je pomazlení a čaj v termosce nebo rostlinné mléko, kravské nemůžu já ani děti. Teď má období porcí 3x větších než já :D občas nechce jíst skoro vůbec. Dávám tomu prostor, hlídám jen pravidelné pití, když ho nemá na očích, zapomíná.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    LAUDAM: reknes prosim, kolik mu tehdy bylo (kdyz jsi otehotnela a on pak zacal jist)? pro inspiraci.
    moje 15m stale temer neji, koji se relativne dost (treba v noci urcite 5x, tedy kdyz se nedeje nic zvlastniho jako zuby apod., pres den taky celkem hojne). zustavam laxni, protoze starsi dite, od pocatku na UM, zacalo pres vsechny snahy jist az pred 2. narozeninama, takze jsem nenabyla pocitu, ze to ted zpusobuju ja tim, ze porad kojim.
    samozrejme ale si rikam, ze kdybych proste prestala, snad jist zacne a treba ja budu mit konecne vic klidu v noci a vubec tak nejak obecne (v tomto veku bych ji uz vazne rada videla jist neco jinyho nez kousek bananu, nehlede na to, ze se tim udrzuju ve stavu nenahraditelnosti, coz je trochu svazujici).
    instinkt (podporen zkusenosti se starsi) mne veli nehrotit to, nejsem o nutnosti odstavu presvedcena a tak nemam zapotrebi poustet se do neceho, pro co nemam vyznamnou motivaci (a co jsem zde v prubehu doby pochytila, zrovna uspech odstavu je na matcine motivaci a pevne vuli dost zalozen).
    pro jistotu jsem si rekla o zadanku na krevni obraz, ale jinak stale nemam odhodlani stav veci menit (obzvlast kdyz tusim, ze tento zavislacek me jen tak neda). ale zajimalo by me, jak to maji ostatni:)
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    MYSKAZBRISKA: syn byl téměř čistý "mlékožrout", když jsem otěhotněla, začal mít teprve zájem o jídlo, do té doby jen symbolické porce. Po porodu jsem zvládla ještě cca šestinedělí v tandemu a pak už jsem musela odstavit, chvíli truchlil, ale pak začal jíst porce větší jak já a začal dost růst. Musela jsem ale začít hoooodně kreativně vařit, stále vyžaduje nové chutě a čerstvé domácí jídlo.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    MYJKA: stejně jako rok předtím
    KLAIR: v to doufám, jinak bude žít ze vzduchu
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KLAIR: Ano, pod tohle se podepisuju. Kdyz mi odeslo mleko v tehotenstvi, dcera najednou zacala hodne jist.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYSKAZBRISKA: Nedavas ted nejak vic pit z brcek, kapsicky, flasky s naustkem ala jupik a tak?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam