• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MAJKA: Horni nebo dolni? Horni “nam” strihala dr Rambova a byla fakt skvela.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MYJKA: Můžu mít prosím dotaz? Hledám někoho, kdo si poradí s krátkou uzdičkou mé holčičky. Doporučovala jsi dr. Zímovou. Koukám se na její hodnocení na Znamylekar.cz a má 2 dost negativní recenze z 5ti. Doporučuješ ji na základě nějaké osobní zkušenosti, nebo čiste jen na základě toho, že byla vyškolena mamilou? Jak školení probíhá / zaručuje to, že to bude probíhat dobře? Děkuju za bližší info...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Kdybyste mela nektera nevyuzite zasoby MM v mrazaku, nebo pravidelne odsavate, kamaradka hleda darkyni pro jeji dvojcatka. Napiste mi kdyztak zpravu. Diky moc!
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Urcite to neni nic proti nicemu, na unavu pomaha treba horcik :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Prosim, ma cenu brat nejake vitaminove smesi, pripadne jake konkretne? Jsem dlouhodobe dost unavena, nekdy se i motam, jim dost. Napadlo me, jestli nemam malo zeleza, mam i docela svetlou stolici, nejim maso a malo zeleza jsem mela cele tehotenstvi. Diky.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Pripadne jeste tento

Dieťa prestalo priberať pri dojčení (kojení) | MAMILA, o. z. https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Muzes si precist tady

Prečo niektoré bábätká odmietajú dojčenie? | MAMILA, o. z.
    https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/preco-niektore-babaetka-odmietaju-dojcenie/

A treba tady

Dojčenie (kojenie): Odmieta dojčenie, štrajk | MAMILA, o. z.
    https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MYJKA: A jak presne? Mas k tomu nekde prosim vice informaci? Kdyz jsem si to zjistovala, tak mi jen nekdo odkaz na naky ezoclanek o emocich na webu tusim mamila (myslim), ktery me odradil cokoliv dalsiho z toho webu cist
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: A cucani rukou, palecku/dudlik/flaska ovlivnuji negativne i vyvoj ustni dutiny do budoucna.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Vse dohromady muze vest k snizeni toku mleka a pozvolnemu odmitani kojeni. Tak je dobre tomu predchazet.
    To pousteni a cucani rukou - nahrazovani dudlani/uklidnovani na prsu muzou byt prvni signaly.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MYJKA: Prsty si jak olizuje, tak cuca. Proč je to problém? A proč je problém, že ji v noci nekojim? Prospívá dobře, přibírá pěkně a je to obecně hodně spokojené dítě. Děkuju za odpověď :)

Jo a dudlik pouzivam, ne moc, ale sem tam ano.
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    Ahoj, kdybyste věděly, kde se dá něco dočíst ohledně proměn složení mateřského mléka, nějaký výzkum, nebo ohledně délky kojení v různých kulturách, tak budu vděčná za odkazy. A sdílím, co jsem zatím našla a zaujalo mě (jestli to už bylo, tak se omlouvám, neumím to vyhledávání) :-) :

Knihovna - Belandy - Dítě pod Lupou
    Knihovna - Belandy - Dítě pod Lupou
    https://belandy-ditepodlupou.cz/knihovna/

What we don't know about mother's milk | Katie Hinde
    What we don't know about mother's milk | Katie Hinde
    https://www.youtube.com/watch?v=Bo8YN3oB0Cw

n
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Na jeji vek, jestli se v noci nekoji a pres den kojis a 3 hodiny, tak mi to prijde celkem malo. Zkusila bych urcite nabizet casteji a v noci ji zkusila nechat spat u tebe v posteli a kojeni pri vrteni nabidla, neni nutne ji budit.
    Ty prsty si vyslovene cuca/saje? Nebo jen olizuje a poznava si tak ruce? Dudlik teda nema?
    Urcite nic neskazis, kdyz vzdy u kojeni nabidnes i druhy prs.

Jinak to koukani kolem za zvuky a podobne, to je normalni. Bud to neresis, nebo muzes zkusit kojit nekde, kde je vetsi klid.
    Spis bych resisal to cucani rukou a malo caste kojeni.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MYJKA: Nezlobí. Jen když bych prs odendala pryč, to se dožaduje. Když nabídnu druhý v téhle fázi nevím, vyzkouším. Flašku velmi vyjímečně, v noci nekojím, ona v noci spí a buzení nesla blbě, tak jsem s tím rychle přestala. Spí v postýlce u naší postele. Přes den se kojí zhruba cca po 3 hodinách (zhruba). Ona si většinou neříká o jídlo, takže jí prostě dávám co tři hodiny přibližně. Prsty si cucá velmi náruživě a ráda - ale co s tím? A je to vůbec špatně?

Stlačovat moc nezabírá, ona se prostě ze začátku kojí docela poctivě a soustředěně, ale pak má časem dost, začne žoulat a u toho prostě kouká kolem a cokoliv ji zaujme, tak se pustí - může to být i zvuk. a často se pouští i jen tak, obhlédne okolí a zas se kojí dál :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: A zlobi se nejak u kojeni? To pricucavani a odcucavani dela uz dlouho? Jak reaguje kdyz nabidnes druhy prs?
    Muze to byt reakce na snizeny tok mleka. Pouzivas dudlik/flasku? Jak vypada kojeni v noci? Spite spolu? Jak casto se pres den koji? Necuca si prsty?

Muze pomoct stlacovat prs u kojeni, byt v kontaktu kuze na kuzi a kdyby se to nezlepsovalo, doporucuji nenechat to byt, ale kontaktovat poradkyni.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MYJKA: temer 4 mesice

KLAIR: panejo, uz ve dvou mesicich jo? Fiha :)

LUUCA: Je nádhernej. Ale dneska třeba naložená není, tak se úsměvy nekonaly, ale odsála a přisála se asi 10x. Trochu se bojím opotřebení materiálu :) ale víc jsem se bála, aby to nevěštilo nějaké problémy s kojením, tak jste mě dámy uklidnily, že to máte taky a že normálka, díky :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MAJKA: 8 týdnů, totéž.... A pak se zkusí vrátit a tu bradavku vcucne přes své bežžubé dásně... radost
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    MAJKA: to se mi deje presne taky, ten zamilovanej usmev je nejkrasnejsi! Ale zaroven mam uz nejakou dobu pocit, ze vyrazne min ji diky tomu, me vzdycky po chvilce zacne mliko strikat mocnym ctvrproudem a vetsina toho pak odtece mimo (dite ma cely oblicej a obleceni od mlika, ja to mam na satech, no parada :) poslednich 14 dni ji soustredene jenom v noci, kdyz je kozenej (3,5 mesice)
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    MAJKA: Jo, stávalo. Cca od 6. měsíce přestalo být kojení výlučně otázkou reflexu a potravy, ale stalo se víc i psychologickou slastí. Souběžné hraní s druhou included ;) Nechávala jsem ho. Byla to jeho doposud největší životní radost a měla jsem spokojený a vysmátý dítě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam