MYJKA: na to jsou velmi odlišná doporučení, včetně UM do 2 let. to si musí každý rozhodnout sám, s ohledem na obsah je UM nějakým způsobem garantované narozdíl od MM a nevidím důvod proč to hned zavrhnout, zejména pokud to třeba umožní mámě občas se vyspat/vypadnout z domu. Ale je to pochopitelně velmi osobní rozhodnutí, říkám to tu jako možnou variantu, která v konkrétní situaci může přinést benefity.
Ad omezení kojení,zase psala jsem přiměřeně, o odstavu nikdo nemluví. Může a nemusí to mít vliv na množství jídla, viz můj konkrétní příklad .
Stravu je podle mě třeba dost nabízet i jen kvůli tomu polykání, pochopitelně ne cpát dítě jako husu, ale pomoct mu tohle zvládnut v optimální čas. Kolem toho roku mi přijde pořád ok, když je dítě převážně živé z mlíka, později bych osobně už byla dost nervózní (čímž neříkám, že s tím lze vždy něco dělat, často nejde), stejně tak je to z mého pohledu nepřiměřená zátěž mámy, ale ber to jako názor, ne žádné "takhle to má být", těch variant je prostě mnoho, i tvoje maximální podpora kojení je jen jednou z nich.