• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GUDRUN: Vapnik muzes doplnovat i makem. :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MYJKA: A jsou dva a 3tydny, jsem myslela, že máme děti víc od sebe. každopádně ji nárazové, občas talíř těstovin, občas se den a půl jen porype... ale jak říkám, dokud prospívá, tak co to hrotit. trochu mě trápí jen železo a vápník, protoze maso ani mlecny výrobky neji, ale aspoň občas začal pít mlíko... což mě logisticky otravuje, pac se to kazí a generuje odpad, ale aspoň nejakej vapnik
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Jeste pripisu, ze mu je pouze 8m. V tomto veku spousta deti s prikrmy teprve zacina a MM je hlavni slozka stravy jeste spoustu dalsich mesicu a pokryva potreby ditete. :)

Dojčenie (kojenie): Príkrmy | MAMILA, o. z.
    https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/prikrmy/
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GUDRUN:
    MYJKA: diky, tohle jsem chtela slyset, trochu uklidnit. :) samozrejme nabizet budu stale nekolikrat denne pestrou skalu vseho mozneho, budu doufat, ze se rozji brzy a taky uvidim, co rekne nase pediaticka, ktere duveruju.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GUDRUN: Hele moje Misa, za dva tydny dva roky, pred 14 dny najednou z niceho nic, zacala jist jak protrzena. Konecne mi sni ovoce a zeleninu a v podstate vse ochutnava, coz predtim nebylo vubec. Kojena je porad stejne. Takze neboj, to prijde. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KATIA: Davat 8m kojenemu diteti UM nema zadny smysl. UM i u nekojenYch deti se doporucuje po 6m odbourat a nahradit stravou. UM je taky “jen” strava a hodne prumyslove zpracovana. Kojenemu diteti staci kojeni a nabizet normalni jidlo.
    Omezovat kojeni taky nedoporucuji. Neznamena to, ze automaticky dite zacne jist. Naopak, dite nemusi zacist jist a jeste mu bude chybet kojeni. Omezovani muze vest k predcasnemu odstaveni.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Vubec nicemu to nevadi. Spousta deti (vcetne mych) se rozji az kolem druheho roku. Staci proste kojit a jidlo nabizet, nechat ochutnavat od sebe z talire a podobne.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: jo kojim furt.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: hele mě řekla pediatra v roce na prohlídce, ať se tím nestresuju a prostě nabízím, že silou to do něj nedostanu. chtěla jsem resit železo a prej zatím ne. a to je super opatrna. furt ji jak ptáček a jsou mu dva. musím říct že nemám na to, aby se půlka dne točila kolem jeho jídla, takže ji způsobem ber nebo nech bejt, má na výběr často, ale nikdy nenutime. někdy to funguje tak že lítá kolem stolu a pri každým oběhu si nechá strčit do pusy lžičku... No co už....
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: kdyz ja zatim nechci odstavit uplne. unavena uz ani nejsem, navic se mi libi, ze muzu docela dost jist a nepribiram.
    KATIA: ok, zkusim pritvrdit. dnes jsem do nej dostala tak 5 lzicek ovoce a 5 lzicek krutiho masa s ryzi, ale to je malo, no. zkusim nabizet casteji a trochu omezit mleko. nechci, aby stradal, to vubec.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: v tomto období mlíko přestává stačit nutričně, nejde o přibírání, ale spíš třeba o riziko nedostatku železa. takže zkoušet, nabízet, vytrvat :-) můžeš zkusit doplnit UM, které je obohacené, ale pochopitelně ne každý je k tomuto ochotný. může být varianta zkusit přiměřeně omezit kojení, jestli to s tím nesouvisí, ale třeba naše c2 se v tomhle věku i hodně kojilo i dobře jedlo, takže tam nemusí být vůbec souvislost. spíš já to vidím v tom, že je pro ně těžké polykání/žvýkání (i proto je třeba vytrvat a nabízet). občas se taky najde chuťově konzervativní dítě (moje c1, dodneška nejoblíbenější jídlo těstoviny s olivovým olejem).
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: syn to měl podobně. proč jsem byla pořád tak strašně unavená mi došlo, když jsem ho opravdu odstavila a najednou jsem viděla, kolik jídla běžně sní. to všechno tahal ze mně.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Vadi hodne, kdyz syn, kteremu bude za 3 dny 8 mesicu, je zatim temer plne kojenej? Odmita jidlo. Kojim furt ve dne i v noci, jsem zvykla, tak uz mi to ani neprijde. Behem dne co 2 az 3h, v noci podobne, nejdelsi pauzu ma tak 4h, spis min.
    Sni jen trochu ovocne presnidavky, jinak nic, jeste tedy ochotne ozuzla kukuricnou krupku. Zkousim zeleninu, masozel, kase jsem zkousela 3 ruzne, ale nechce, ochutna jednu lzicku a uz pusinku neotevre. Do rucicky akorat meloun nebo okurku. Dnes jsem zkousela hranolku uvareneho batatu a nic, rozpatlal to a konec.
    Pribirani nevim, pockam, co navazi doktorka pri 8m kontrole, kojenecka vaha uz byla k nicemu, nevydrzi se nehybat, tu jsem dala kamaradce a podle obyc vahy se zda, ze za 2 mesice pribral asi 500gr. Malo, ale aspon neco.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MYJKA: Diky!
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KEMENTARI: Pravdepodobne se jedna o dusledek zablokovanych mlekovodu - voda se reabsorbuje a v miste zaplokovani se kupi tuhe castice mleka (nejenom vapnik). Vypada to jak zubni pasta. S vyresenim zablokovanych mlekovodu se vyresi i toto a LP pomuze vyresit i pricinu, aby se zablokovani mlekovodu neopakovalo. Pokud se nevyresi pricina, muze se to opakovat a ma to pak vliv i na tvorbu mleka.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MYJKA: A vi se, z ceho se ten pisek dela? Nebo proc?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ADELHAIDA: Diky. Protoze u ucpanych mlekovodu jsou zname priciny, pro ktere se zablokuji a jsou resitelne. Doporucila bych setkani s LP mamila abyste tyto priciny mohly odstranit. To by mohlo vyresit i ten pisek.

Nektere zeny neodsaji odsavackou nikdy nic, to neni ukazatel niceho, tim se nemusis zabyvat.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MYJKA: Ahoj. Synkovi je sest tydnu, je plne kojenej, jde nam to docela dobre. Az moc, to mliko volne prysti, nemusi moc sat. Ale kdyz prilozim odsavacku, tak ani kapka.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ADELHAIDA: Ahoj, jak stare je dite a jak vypada aktualne vase kojeni?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Prosim o radu, v prsou se mi tvori jakysi pisecek, pry vysrazeny vapnik. Neni to podle vseho nebezpecne, ale ted se mi ucpal mlekovod a neni to prijemne:-( Jak resit nasledky vim, ale da se tomu tvoreni pisku nejak predejit? Myslim, ze piju dost, to je tak jediny, co me napada...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam