SANIAINEN: Tak mě doktorka řekla, že prostě aby začla jíst, musím přestat kojit (jde o dítě 1,5 roku). Prohlásila, že MM dítěti stačí 4, max. 6 měsíců. Doporučila, ať do ní dostanu nějaké normální mlíko, třeba v pudinku, nebo umělý mlíko a v něm rozpuštěný chleba (ehm?). Na můj dotaz, jestli nemůže být problém s tím železem, řekla jen hm a dál pokračovala v tom, že je to problém celkově a z MM má maximálně trochu něco na obranyschopnost, ale moc už taky ne. Bohužel já nejsem dost asertivní na to, abych v takovéto situaci požádala třeba o ty testy na železo, protože by to znamenalo, že zatím odmítám odstavit a já prostě nemám koule na to takto jít proti té doktorce, takže tam v tý ordinaci jen tak přikyvuju a nevím, co na to říct. :-(
Já vím, že to je špatně a mám to řešit na rovinu s tou doktorkou, ale za předpokladu, že holt se to nepovedlo... Je nějaké železo pro batolata, které bych mohla koupit bez předpisu? Nebo bez testů je to blbost jí to dávat? Podle mě ho musí mít stopro málo vzhledem k tomu, jak málo jí.
Nebo mě ještě napadlo jí zkusit přestat dávat mlíko přes den a nechat ho jen ráno, večer a v noci. Budou to přes den scény, ale snad by něco jíst začla a zůstalo by jí to kojení aspoň na usnutí a v noci. Ach jo, nevím si rady, jak moc to řešit...