• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    GUDRUN: Ženy, u nás to bylo taky tak. V roce a půl ještě skoro nic "pořádně" nejedla a teď, po 2.roce, s výjimkou růstu zubů, baští 5x denně s chutí. Ač zdaleka nejí vše, paleta se rozšiřuje a neustále uždibuje všechno nové, co vidí na našem talíři... A do toho stále kojím.
    Taky jsem to, jestli jí "dost", částečně posuzovala podle toho, jak často vylučuje (čůrání několikrát denně a stolice 1-2x, což mi přišlo, že kdyby hladověla, tak by nebylo co...)...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SANIAINEN: syn už bagruje, 2r 3m. Sežere svoji misku a ještě kus mojí.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SANIAINEN: Koj dle dcery potreb, neomezuj ji v kojeni, jidlo dal nabizej. Uvidis, rozji se. :)
    SANIAINEN
    SANIAINEN --- ---
    GUDRUN: Díky moc, tvoje příspěvky sleduju a trochu mě to uklidňuje, že se to může dát do pořádku, ale zdá se mi, že moje dítě jí ještě o něco míň než jedlo tvoje, ale pořád doufám, že do těch dvou let se to taky dá do pořádku. Nakonec jsem doktorce ještě psala mail a ptala se jí na ty testy na železo a ona mi odepisovala, že si myslí, že to není zatím potřeba, že dle váhy a výšky dcera prospívá, tak asi se na ty testy vyprdnu, protože ač mám k doktorce všelijaké výhrady, myslím si, že opatrnost jí nechybí, tak snad by mi to nevymlouvala, kdyby to bylo potřeba. Ale možná koupím ten sirup, o kterém píšeš, koukám, že je volně prodejný a snad s ním nemůžu nic zkazit. Díky!

VENIKA: Moc díky! Nakonec to teda v tuto chvíli asi nevyužiju, ale hodí se o téhle možnosti vědět.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SANIAINEN: Treba synlab, 285kc, odberovych mist maji habakuk
    https://www.synlab.cz/samoplatci/jednotlive-testy
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SANIAINEN: mě pediatra řekla, že se to dá udělat z kapky krve jako CRP, že se nemusí brát krev, ale potřebuje na to nějakou sadu, kterou zatím nemá a nastavit přístroj, takže nám dá vědět, až to zařídí... dítě mezitím začalo jíst, pravda, ne maso, ale jídlo jí. POmohl nám sirup Multi Sanostol, který železo neobsahuje, ale vitamíny skupiny B a další. Určitě ti to někde udělají i jako samoplátci. Až zjistíš kde, poděl se, nepůjdu na testy pediatře za zády, ale jsem zvědavá
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SANIAINEN: Ja myslim, ze ano. Nejake odberove misto. Podivej se na net.
    SANIAINEN
    SANIAINEN --- ---
    MYJKA: S tím bych problém neměla, jen nevím, jak to funguje, myslela jsem, že by jí udělala odběr rovnou ta doktorka. Takže je možné se někam sama objednat?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Omezovat kojeni nedoporucuji. Nerovna se to, ze zacne vic jist a kazde jedno kojeni ma smysl. To, co rika dr, ze mu to nic nedava nebo dava minimum, to neni pravda.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SANIAINEN: A co jit na testy jako samoplatce?
    SANIAINEN
    SANIAINEN --- ---
    SANIAINEN: Tak mě doktorka řekla, že prostě aby začla jíst, musím přestat kojit (jde o dítě 1,5 roku). Prohlásila, že MM dítěti stačí 4, max. 6 měsíců. Doporučila, ať do ní dostanu nějaké normální mlíko, třeba v pudinku, nebo umělý mlíko a v něm rozpuštěný chleba (ehm?). Na můj dotaz, jestli nemůže být problém s tím železem, řekla jen hm a dál pokračovala v tom, že je to problém celkově a z MM má maximálně trochu něco na obranyschopnost, ale moc už taky ne. Bohužel já nejsem dost asertivní na to, abych v takovéto situaci požádala třeba o ty testy na železo, protože by to znamenalo, že zatím odmítám odstavit a já prostě nemám koule na to takto jít proti té doktorce, takže tam v tý ordinaci jen tak přikyvuju a nevím, co na to říct. :-(
    Já vím, že to je špatně a mám to řešit na rovinu s tou doktorkou, ale za předpokladu, že holt se to nepovedlo... Je nějaké železo pro batolata, které bych mohla koupit bez předpisu? Nebo bez testů je to blbost jí to dávat? Podle mě ho musí mít stopro málo vzhledem k tomu, jak málo jí.
    Nebo mě ještě napadlo jí zkusit přestat dávat mlíko přes den a nechat ho jen ráno, večer a v noci. Budou to přes den scény, ale snad by něco jíst začla a zůstalo by jí to kojení aspoň na usnutí a v noci. Ach jo, nevím si rady, jak moc to řešit...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KLAIR: Dávám synka na noc do takový tý rychlozavinovačky, je to jen čtvercová dečka se suchým zipem. Za prvé se nevzbudí, když ho spícího přenáším a za druhé, když hodí šavli, skončí to obvykle na té zavinovačce a ta se dobře pere a rychle schne. Často na ní i leží jen jako na dece. Je to vcelku tlustý, takže to neproteče.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KLAIR: nečetla jsem úvod, ale dudlík mi u kojených dětí moc vnutit nešlo. podle mě to fakt jde, když jsou ještě minimimi-tak do 6-8 týdnů max (tam je teda to riziko i větší, že jim to rozhodí kojení). Mladší si našla dudlík “na stará kolena” v 16m a byl to její věrný souputník až do skoro 2,5 let. (ale to už s kojením nesouvisí)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KLAIR: S tim ti neumim poradit. Promin.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MYJKA: já mám fakt pocit, že nečteš..... otázka je, jak jí ten dudlik vnutit?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KLAIR: Muzes se zkusit sejit s LP. Treba pomuze uprava prisati/polohy.
    Jestli pouzivas dudlik, muze byt vinnikem. Normalne se deti casem nauci si regulovat tok mleka a stridat kdy chteji pit a kdy dudlat. Ale deti s dudlikem muzou mit s timto problem.
    Pripadne za tim muze byt i prirostla uzdicka. Ze si to nedokaze regulovat. To LP taky umi zkontrolovat a pripadne doporuci konzultaci s dr.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MYJKA: ale já nemám problém, že by nebylo mléko. toho je naopak az moc. horší je, že i když jen dudlá, tak to teče, teče, teče.

a já bych chtěla, aby radši, aspon občas, dudlala dudlík.

to "blinkani" je šavle jak z partesu, určitě přes deci mléka. a vadí mi to strašně, pořád prevlikat postele....
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SANIAINEN: Nektere deti (vcetne mych obou) se rozji az kolem dvou let. Nechala bych zkontrolovat to zelezo abys byla klidna. Jidlo nabizela, ale nenutila. Kdyz moc neji, ma stale alespon to mleko. Kdybys prestala kojit, neznamena to, ze zacne jist vic.
    SANIAINEN
    SANIAINEN --- ---
    Já bych klidně svoje (aktuálně rok a půlleté) dítě kojila do samoodstavu, noci jsou občas náročné, ale to zvládnu, věčně to trvat nebude. Jenže ona nejí. V podstatě skoro vůbec. V průběhu dne sní pár kousků (přesnější by bylo napsat kousíčků) zeleniny nebo ovoce, občas párkrát dloubne do oběda (třeba z 5 snědených těstovin už mám radost), smočí si prstíček v jogurtu a olíže ho... jakž takž jí polívky (ale "jakž takž", tím myslím tak max. 100-150 ml, a to zdaleka ne vždy). Teď to chci řešit na 18měsíční prohlídce s doktorkou a poprosit jí třeba o ten test na železo a nějaké doplňování, ale bojím se, že mi řekne, že musím přestat kojit, jinak se dítě nerozjí, a taky z toho už sama začínám mít dost blbý pocit, že jsem to prostě způsobila tím, že kdykoliv nechce jídlo a dožaduje se dost vehementně mlíka, tak já jí ho dám...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GUDRUN: Jeste me napadlo k tomu muzi. Muj muz taky, kdyz videl, jak to bylo narocne pro me i pro starsi, tak me podporoval, at se na to vyprdnu. Dokonce jsem s mladsi byla na tyden v nemocnici a starsi se tyden nekojila. Tak me premlouval, az se vratime at uz ji prso nedam. No nechala jsem to, ze uvidim az se vratime domu. No a nakonec si o kojeni rekla a ja ji dala. A myslim, ze ted zpetne je muz rad, ze jsem to neukoncila.
    Myslim, ze s frekvenci kojeni jednou za dva tydny az mesic, uz spejeme do samoodstavu. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GUDRUN: Uvidis. :)
    V sestinedeli se starsi chtela kojit vic nez novos. Postupne to prestalo. Tak jen abys vedela, ze se u vas nedeje nic vyjimecneho. Kdyztak napis sz, muzu te pridat do skupiny o tandemovem kojeni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam