• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Ahoj, nerostou mu zoubky? Jinak takoveto obdobicka jsou normalni. Potrebuje kvuli necemu ujisteni a nachazi ho prave u tebe a u kojeni. Proto mu staci jen takove cucnuti a cau matko jdu zase neco delat. Treba by ti to zjednodusilo nejake kojici triko a nakojit na tom hristi v podstate nenapadne, muze to vypadat, ze se jen tulite. Aby te to neomezovalo, ze musite kvuli tomu domu?
    To hrani s tou druhou bradavkou doporucuji stopnout a nedovolit. Je to otravne a neprijemne a budes z toho pak akorat spruzena a bude te kojeni stvat. Vysvetlovat, ze je ti to neprijemne a proste nenechat “ladit radio”.
    To nocni kojeni muze “zlepsit” aktivni kojeni pres den. Nekdy si deti v noci dohani, ze se malo kojily pres den. Ale taky to muzou byt ty zuby, nebo cokoliv jineho. Vekem se to zlepsi. Nekdy jsou ty noci horsi, nekdy lepsi.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    syn, vek rok a ctvrt, uz mel docela dlouho obdobi, kdy se kojil pouze rano, pak jednou behem dne obycejne pred jeho jedinym dennim spankem, dale vecer pred usnutim a asi 2x v noci. jenze ted najednou, trva to asi tyden, je na koze furt. i venku na hristi se mi snazi servat triko a vytahnout prso. to ma smulu, na hristi ho kojit nebudu, musime domu, nenecha se v tehle situaci odbyt jidlem ani jinym napojem, chce jen prso. kdyz se takhle dozaduje kozy, tak pak pije jen chvilku a konec a za hodinu zase. do toho si oblibil, ze si vytahne i druhou kozu a s tou si u kojeni hraje. v noci mam zase dojem, ze ma casto kozu misto dudliku, protoze poradne ani nepije. dudlik nechce, ten vyplivne, prisaje se a spi. kdyz se mu snazim bradavku z pusy vyrvat, abych si mohla pohodlne lehnout a spat, tak se se mnou v polospanku pere a nechce pustit. spime spolu v posteli.
    co to je? je to vubec normalni? neni na tohle uz trochu velkej? starsiho jsem nekojila, jen pul roku odsavala, takze tohle neznam.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MEI: Ja jsem taky z prahy, ktera mestska cast? Bud budu moct ja nebo te propojim s kolegyni, kterou mas pobliz. Klidne do sz.
    MEI
    MEI --- ---
    MYJKA: Díky. Jsem z Phy. Máš tip?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MEI: Ahoj, ano, urcite ma smysl kontaktovat poradkyni. Pokud bude dokrm potreba, ukaze ti jak dokrmit laktacni pomuckou primo na prsu. Lahvicka neni pro dokrm vhodna. A poradi jak navysit tvorbu mleka tak, abys dokrmovat nemusela. Odkud jsi?
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MEI: Urcite bych kontaktovala LO, s tim prikrmem by to mohlo mit rychlej spad...
    MEI
    MEI --- ---
    Ráda bych se poradila. Synovi jsou dva měsíce, od začátku nebyl vůbec žádný problém s kojením. Před pár dny jsem dostala menstruaci a výrazně se mi snížila produkce mléka. Skoro ze dne na den. Nechci se stresovat, včera jsem koupila formuli a dávám dvě malé lahvičky (cca 60 ml) denně. Má smysl v tenhle moment kontaktovat laktační poradkyni? Může se to po skončení MS zlepšit? Co s tím? Jím a piju dostatečně, vč. čajů na podporu laktace. Děkuji.
    LUCI_E
    LUCI_E --- ---
    DLOUHA_POTVORA: mě už se to srovnalo a dokonce sem se naučila kojit dobře z toho levého... ale byl to teda boj. Dcerka už přibírá jako divá, takže jsme se bez dokrmu v začátcích krásně obešly. Jen jsme si ten režim udělaly sami, tak jak to vyhovuje nám, ne jak žádala dr...
    Tímto bych chtěla poděkovat za všechny rady, jak jsem psala níže, jsem moc ráda a spokojená, že jsem se tady obrátila.
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    LUCI_E: mam to presne stejne jak pises. Malemu jsou 2 mesice a leve prso mam "linejsi" nez prave. proto kdyz kojim v noci, nebo proste po delsi prodleve,prave se "naleva" a tim trochu i nateka a prisati pak zprvu trochu pali, jak jsi psala niz. Pokousela jsem se tu produkci nak srovnat, ale uz jsem to vzdala, protoze asi neni uplne nutny mit to 100% symetricky.. prikladam ho nadale k obema, akorat u praveho se malej zdrzuje dyl:) a pribira i nad pozadovany limity uplne bez problemu.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Obcas se tady resej i kojici saty/obleceni, tak hlasim, ze jsem skvele nakoupila na urkye.pl. Modely nejsou a priori kojici, ale ve strihu "koperta" (prekrizeny vystrih) se koji vyborne, saty krasne sedej, material kvalitni, nejsou mi kratky... Jsem moc spokojena. :)
    Mam jedny uzke: https://urkye.pl/pl/searchquery/kopertowy+olowek/1/phot/5?url=kopertowy,olowek
    A jedny siroke: https://urkye.pl/pl/searchquery/koperta+sukienka/1/phot/5?url=koperta,sukienka
    A stejne reseni maji i tricka a tilka: https://urkye.pl/pl/c/Bluzki/59/1/default/1/f_at_169_13/1
    LUCI_E
    LUCI_E --- ---
    Dobře, omrknu to. Děkuji, jsem ráda, že jsem se tady obrátila. Každým dnem se nám to zlepšuje, tak snad to dopilujeme.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Jinak prsa by idealne nemela byt vubec nalite, idealni prsa jsou mekka prsa. Naliti znamena, ze se prso dobre nevyprazdnuje. Podivej se na ty videa, co jsem ti poslala, jak ma vypadat spravne prisati a zkus to postelovat, pripadne stlacovat u kojeni prs. Oboje pomuze k lepsimu piti a vyprazdnovani prsu. Odsavani byva casto jen prace navic. Pokid se Miminko prisava, samo si vypije lepe a vic, nez by odsala odsavacka. Ja ji doporucuji jen v pripdech, kdy se dite vubec neprisava, tak aby zena udrzovala tvorbu dokud se nam nepovede detatko prisat na prs.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LUCI_E: Casem by se to melo srovnat. Nabizej obe a prsa proste klidne nekolikrat prostridej. Kdyz vidis, ze na jednom nepije, dej druhe atd.
    Ja bych doporucila nejvic osobni poradenstvi s poradkyni mamila. Vse ukaze. Pokud nechces osobne, nektere kolegyne delaji i online poradenstvi.
    LUCI_E
    LUCI_E --- ---
    Jo a taky si všímám, že z levého prsa mi přijde stále hladová, nebo ne tak spokojená... Pravé je nalite víc, resp. pořád, bych řekla. Je to normální? V porodnici jsme s levým "bojovali..." Tak snad se mi to ještě rozjede, taky proto nechci dokrm. Nebo jedině odsavat?
    LUCI_E
    LUCI_E --- ---
    Malou mám taky často v posteli, už jí teda nechávám spát bez zavinovačky, ale večer se naplácla a stejně spala 4 hodiny do dalšího kojení. Teď jsem jí zkusila nakojit hned v polospanku, co sebou začala mrskat a zase usla :-) potřebujeme přibrat a dokrmu se chci fakt vyhnout...tak snad nám to půjde dobře. Na tu zavinovačku zkusím mrknout. Děkuji všem.
    SAL
    SAL --- ---
    KEMENTARI: Já to střídám s šátkem a prostým necháním spát v naší posteli.
    Kojím většinou vleže, někdy si ji na to kojení zavážu do šátku a najíme se obě. Výborný hlavně ráno, když máme obě hlad jak vlčáci a mě se nechce čekat až se paninka nají a vytuhne :).
    Až se přestane náhodnýma pohybama vlastních rukou budit, vyfasuje spací pytel a větší hnízdo.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    SAL: Perovy polstar jsem chvilku pouzivala taky, ale otevreny, jen jako takovy hnizdo. Pak jsem zacala spis satkovat a davat spat na svuj hrudnik, to jsem milovala, jak na mne chrupkal... To s druhym ditetem asi nepujde. :))
    SAL
    SAL --- ---
    LUCI_E: Ahoj, mě se osvědčila teď s měsíční dcerou zavinovačka od Kiedroňové, ta větší. Je v ní příjemně zanořená, aby ji to bylo pohodlné, omezuje trochu náhodné pohyby rukou, aby se jimi nebudila, ale není těsná, takže spánek neprodlužuje.

Jak je mi Kiedroňová proti srsti se svým bezkontaktním přístupem k dítěti (doporučuje i kojit v té zavinovačce, což je nepraktické), tak tohle je fakt fajn.
    Podobně by posloužil i péřový polštář dostatečné velikosti, s knoflíkem, nebo převázaný volněji stuhou. Stačí jen tak, aby se ručičky nemrskaly úplně moc.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    LUCI_E: Nejsem odborník, ale myslím, že by šlo dát dítě spát v zavinovačce a po dvou a půl až třech hodinách zavinovacku rozvázat a nechat pozvolna probudit (čímž by se mohlo zabránit prodloužení spánku na moc dlouho, ale zvýšení kvality by taky zůstalo) - jen takový nápad k případnému vyzkoušení.
    Momentálně jsem v ve fázi, že si to už moc nepamatuju přesně, ale problikává pár vzpomínek, že jsem to takhle dělala a fungovalo to.
    Jinak jen z jednoho jsem nekojila ani jedno ze tří dětí i když bych fakt chtěla :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LUCI_E: Posli mi do zpravy fotku a napis mi jakou masticku pouzivas. Mrknu na to a napisu podvecer.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam