• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    TANGERINE: Nas model mic nerihal, i kdyz jsme se snazili davat odrihnout, tak jsme to pak prestali delat a nevadilo to. Ale on ma asi dobrou zaklopku, vubec nikdy neublinkaval.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TANGERINE: Poznas na malem, kdy na prsu pije? Kdyz uvidis, ze uz nepije a jen dudla, je fajn nabidnout i druhe prso. Ono se to v case meni, takze klidne to ted muze byt takhle, ze stridas ob kojeni a za par dni se to zmeni. :) tak abys vedela, ze je ok prsa stridat i u jednoho kojeni. Nekde totiz rikaji, ze se maji prsa stridat ob kojeni.
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    MYJKA: Jo a ještě jedna věc! S tím střídáním. Malýmu stačí většinou jedno prso, tak si hlídám střídání ne během jednoho kojení, ale abych při příštím dávala druhý prso. Je to tak ok? Nebo je lepší to spíš střídat v rámci jednoho kojení?

Zítra mu bude týden :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TANGERINE: Odrihavat nemusis davat vubec, pokud dite potrebuje, rihne si i u kojeni. Takze muzes bez obav u vytuhu nechat spinkat. V noci u kojeni klidne usnout s malym a spat (a teda klidne i pres den)

Jist muzes opravdu vse co si normalne zvykla jist. Nemusis vyrazovat ze stravy preventivne nic.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    TANGERINE: já to s tím michanim a intervaly vždycky chápala tak, že se to týká umělého mlíka, které je pro miminka těžší strávit, ale ne mateřského.
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    MYJKA:
    KEMENTARI:
    Moc děkuju za ujištění :) Večer jsem si řekla, že to zas zkusím víc intuitivně, i když jsem se furt bála - tak jsem ráda, že vy i mimino jste mi potvrdili, že to tak je ok. Už mám zas prsa jako člověk a ne jako barokní socha.

No a ještě se teda zeptám - pokud malej odpadne u prsu a leží na boku, je v pohodě, že si neodříhne? Dávám ho odříhávat jenom když vidím, že se mu po kojení nechce hned spát, ale chce ještě chvíli koukat.
    A druhá věc - co se týče jídla, taky jsem to tu už pročetla, že se nemusí vyřazovat nic, ale je dobrý vynechat aspoň nějaký ty silnější alergeny? Nějaký jahody, citrusy, atd? Nebo fakt jíst úplně cokoliv?

Moc děkuju, je to fakt alchymie :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Zato dneska... :)))

KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    GUDRUN: Nasemu vzdycky vytekl posledni lok z pusy, uz nezvladl ani polknout. :) A rucicky mu visely jak hadrovy...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KEMENTARI: naší madam se u toho úplně protáčí oči, jak odpadá :-)) je to vtipný a hezký, říkáme, že je pak zmlíkovaná :-D
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    TANGERINE: Kvituju, co pise Myjka, kojeni podle poptavky je uplne skvela vec. Hrozne rada na to obdobi vzpominam, jak mimis pil a pil, dokud se nepustil, a vetsinou na konci kojeni uplne odpadl do komatu. :))
    (Ted teda kojim na pozadani taky, ale po roce a pul uz je to jen cca 6x denne (+ v noci, ale to nemam uplne prehled) a hlavne uz neni to mlecny koma. ;))
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TANGERINE: Ahoj, nejlepsi, co muzes udelat, je kojeni nijak neomezovat a naopak aktivne kojeni nabizet, neresit zadne intervaly a ani neomezovat dobu na prsu. Prsa je dobre u kazdeho kojeni prostridat, muzes je pri kojeni i drzet stlacene, lepe se vyprazdni. To o smichavani mleka je mytus. Klidne muzes kojit po peti minutach, nabizet prs na kazdou nepohodu. :) Na to ho priroda vymyslela, neni to pouze jidlo, ale i uklidneni, potvrzeni, ze tam jses. :) Dej hlavne na sebe, jak to citis ty. Viz napr ta noc. :)
    Jak stare je miminko?
    Prsa by se idealne nemela nalevat. Dobra prsa jsou prsa mekka, to znamena, ze se vyprazdnuji dostatecne. A neboj, strasne moc mleka mit nebudes, tvorba se prispusobuje poptavce, ale jak pisu, je dobre kojeni nijak neomezovat, nepouzivat veci, co muzou kojeni pokazit jako napr zavinovacka, dudlik, flaska, hormonalni antikoncepce. :)
    Kdybys mela vic otazek, klidne se ptej. :)
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    Ahoj, mám začátečnickou otázku - jak často kojit? Bylo mi porazeno, že bych neměla kojit častěji, než po cca dvou hodinách, protože se pak miminku smíchá v břiše natrávené a čerstvé mléko a může mu být špatně. Malý by se ale chtěl krmit častěji, odhadem tak jednou za hodinu. Než se mi nalily prsa, dělala jsem to tak, plus to tak dělám v noci, kdy prostě v polospánku reaguju na to, že se budí. Bojím se ale, aby mu teda nebylo špatně, plus abych pak neměla strašně moc mlíka. Teď cítím, že prsa nevyprázdní úplně, zůstávají tvrdší, ale zatím žádný horor. Je to ale asi i tím, že jsem do teď kojila max kolem těch 10 minut, což už jsem si tu přečetla, že je blbost :) Poradíte prosím teda i ohledně frekvence? Moc děkuju.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: zuby bych nerekla, 8 uz jich ma zcela venku a okolo se ted nic neklube.
    ladeni radia teda zatrhnu, ok! vetsinou zabira dat mu do ruky ke kojeni hracku. ted co je teplo, tak na hristi nebejvame sami, ale dneska zrovna to na chvili vyslo, tak se nenapadne trosku nakojil ve stoje a dal pokoj. tak ani ne na hodinu. :) snad je to jen obdobi a denni kojeni casem zase nebude chtit takto casto.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KLAIR: Je. Starsi to delala a odbourala jsem to kdyz jsem byla tehotna s mladsi. A mladsi nastesti nikdy nezacala, neb jsem to hlidala. :) je to proste jen zlozvyk. Pomuze dat treba neco jineho do ruky, kojici korale a pod.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MYJKA: ježíš, přesně termín ladit radio taky používám.... je to strašný

Jinak syn, 3r4m si teď začal na prso lehat a mazlit se s nim
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Ahoj, nerostou mu zoubky? Jinak takoveto obdobicka jsou normalni. Potrebuje kvuli necemu ujisteni a nachazi ho prave u tebe a u kojeni. Proto mu staci jen takove cucnuti a cau matko jdu zase neco delat. Treba by ti to zjednodusilo nejake kojici triko a nakojit na tom hristi v podstate nenapadne, muze to vypadat, ze se jen tulite. Aby te to neomezovalo, ze musite kvuli tomu domu?
    To hrani s tou druhou bradavkou doporucuji stopnout a nedovolit. Je to otravne a neprijemne a budes z toho pak akorat spruzena a bude te kojeni stvat. Vysvetlovat, ze je ti to neprijemne a proste nenechat “ladit radio”.
    To nocni kojeni muze “zlepsit” aktivni kojeni pres den. Nekdy si deti v noci dohani, ze se malo kojily pres den. Ale taky to muzou byt ty zuby, nebo cokoliv jineho. Vekem se to zlepsi. Nekdy jsou ty noci horsi, nekdy lepsi.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    syn, vek rok a ctvrt, uz mel docela dlouho obdobi, kdy se kojil pouze rano, pak jednou behem dne obycejne pred jeho jedinym dennim spankem, dale vecer pred usnutim a asi 2x v noci. jenze ted najednou, trva to asi tyden, je na koze furt. i venku na hristi se mi snazi servat triko a vytahnout prso. to ma smulu, na hristi ho kojit nebudu, musime domu, nenecha se v tehle situaci odbyt jidlem ani jinym napojem, chce jen prso. kdyz se takhle dozaduje kozy, tak pak pije jen chvilku a konec a za hodinu zase. do toho si oblibil, ze si vytahne i druhou kozu a s tou si u kojeni hraje. v noci mam zase dojem, ze ma casto kozu misto dudliku, protoze poradne ani nepije. dudlik nechce, ten vyplivne, prisaje se a spi. kdyz se mu snazim bradavku z pusy vyrvat, abych si mohla pohodlne lehnout a spat, tak se se mnou v polospanku pere a nechce pustit. spime spolu v posteli.
    co to je? je to vubec normalni? neni na tohle uz trochu velkej? starsiho jsem nekojila, jen pul roku odsavala, takze tohle neznam.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MEI: Ja jsem taky z prahy, ktera mestska cast? Bud budu moct ja nebo te propojim s kolegyni, kterou mas pobliz. Klidne do sz.
    MEI
    MEI --- ---
    MYJKA: Díky. Jsem z Phy. Máš tip?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MEI: Ahoj, ano, urcite ma smysl kontaktovat poradkyni. Pokud bude dokrm potreba, ukaze ti jak dokrmit laktacni pomuckou primo na prsu. Lahvicka neni pro dokrm vhodna. A poradi jak navysit tvorbu mleka tak, abys dokrmovat nemusela. Odkud jsi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam