• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: jo. umim si predstavit, kdyby mi tohle rekli, jak mi nasadi brouka do hlavy a budu se bat, jestli synovi kojenim neublizuju. za po precteni toho prispevku jsem prestala litovat, ze jsem kojeni zatloukla, i kdyz sance, ze bych narazila na podobneho blba, snad neni vysoka. snad.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Tak to je taky “skvela” informace. :/
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KLAIR: Protoze se mi tam pak nechce s nekym dohadovat, ze me nezaockuji, protoze kojim.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    tak hele. ptala jsem se, kde byla, ale jeste neodpovedela.

GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    KLAIR: ze stejnyho duvodu jako POZITRON. Ze proste narazim na blbecka. Ona obecne panuje dost neznalost, co se leciv a kojeni/tehotenstvi tyce. I u dr., pokud se na to vylozene nespecializujou. Ta apriori opatrnost hranici casto s predposranosti. :) A covid ockovani je velky tema, tak jsou i autority v Cechach trosku predposrany imho. :) Az vezmou na vedomi doporuceni od zahranicnich autorit, ktere uznavame, tak se prestanou bat, na coz se nam tady ale nechce moc cekat. Proto si to hodne kojicich zen asi nechce komplikovat a jit do rizika, ze ma nekdo v ockovacim centru nejaky hloupy pokyn od sefa. ;)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Me ty kojeny stejne prijdou divny... jestli naockujou me s bubnem tak nechapu, proc ne zdravou zenskou, co neni 2v1. Podle me se v tomhle ukazuje akorat debilita a zaspani celyho naseho statu, jako u vseho.
    Doktorka, se kterou jsem mluvila pred ockovanim byla strasne mila a prijemna, a nadsena, kdyz videla ten buben :) vsechno vysvetlila, obavy rozptylila a furt opakovala, ze je to riziko mensi, nez kdybych to chytla.
    No, nerozumim.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: ze strachu, ze narazim na blbecka, kterej me posle pryc s tim, at prinesu potvrzeni od pediatra. na pediatrii jsem volala, mluvila jsem jen se sestrou a ta mi rekla akorat to, ze 1,5 rocniho syna uz kojit nemusim, ze ma beztak kojeni jen misto dudliku.
    zpetne si myslim, ze to bylo zbytecny a zaskrtnout jsem kojeni mela, coz tady taky nize pisu.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    a proč to zatajujete? když do napisete, půjde to do statistik pro další kojici.....
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    MYJKA: taky asi zaskrtnu ne. Syn uz neni zadny novorozenec a navic ja vidim jako zasadni pozitivum prenos protilatek mlekem. Takze navic budu chranit (castecne) i synka. Takto to funguje u jinych vakcin (napr. tetanus + cerny kasel, ale v zasade vsechny "nezive" jsou pro kojici ok), jen u covid vakcin je u nas zatim predbezna opatrnost, coz je bezna praxe, takze za me neni duvod to kojici zene odpirat. Jsem z oboru. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GONCCHA: Taky jsem zaskrtla, ze ne.
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    POZITRON: dik. Prave jsem si udelala rezervaci na sobotu. Rozhodnu se na miste. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GONCCHA: kojeni jsem zaskrtla, ze ne. uz jsem mela jedno ano u poruchy srazlivosti, tak jsem se priposrala a kojeni zatajila. myslim, ze to bylo zbytecny, ze by nic nerikal.
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    POZITRON: Co jsi nakonec zaskrtla v dotazniku? Pokud ano, tak co ti na to dr.u pohovoru rekl? :) Ja jsem registrovana taky u krize, taky kojim (14m dite) a moc se mi o tom zminovat nechce. Ja jsem informovane rozhodnuta, tak nechci, aby mi do toho nedejboze nekdo kafral :), ale taky se mi nechce z principu lhat. :)
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    Mne pediatra na vakcinu rekla ze urcite mam jit, pokud se chci nechat ockovat. No zadny vyzkumy samoszrejme jeste nejsou, jak pisou i na te Mamile, takze 100% jista si nejsem. Pujdu tam, ale s lehkymi obavami..
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LETUSE: kojim 9m, opichali mě ve středu. Do dotazníku jsem to napsala, jinak se s nikým nebavila. mRNA vakcínu, jinou bych nechtela
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LETUSE: Dávám odkaz na náš článek - https://www.mamila.sk/post/ockovanie-proti-covid-19-ako-je-to-s-dojciacimi-zenami-9185/

Já asi o kojení říkat nebudu, nevidím důvod, když vím, že se očkovat nechat můžu.
    LETUSE
    LETUSE --- ---
    To by me zajimalo jak to je a zda by me naockovali nebo pripadne kojeni nezminit? Ja dneska volala pediatre co kojeni (mimco 7. tydnu) a ockovani a rekla mi, ze ne. Pry mam jit az dokojim.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: rano to byla sestra, ktera rekla jen toto, musela bych zavolat extra doktorce (ta chodi az pozdeji) a na to uz kaslu. registrovala jsem se vcera hned jak spustili 35+.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: To me moc mrzi, takovy pristup. Bohuzel neni ojedinely. :/
    Jsem rada, ze se vam kojeni dari :) nenech se rozladit a uzivej si to.
    A co ti rekla na to ockovani? Jako kojici se ockovat muzes. Ja se chystam k registraci taky za dva dny.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Volala jsem kvuli necemu na pediatrii a rovnou jsem se zeptala na ockovani proti covidu, kdyz kojim a vite, co mi sestra rekla? Ze v roce a pul uz je kojeni zbytecny, ze staci do roka a ze uz to ma syn jen jako dudlik. Lol.
    Takze ja si uzivam oboji. :) U starsiho syna psychoteror, ze jsem nekojila (jen pul roku odsavala) a u mladsiho uz to zacina opacne, ze kojim moc. :) Podotykam, ze u starsiho me to stalo hektolitry slz, spoustu vycitek a sebenenavisti, kdezto ted je mi to uplne u prdele a budu syna kojit klidne do 4 let, kdyz o to bude stat.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TANGERINE: už naštěstí si to sedlo a je vyřešeno!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam