• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: diky. tyhle? https://www.mall.cz/univerzalni-lahve-na-vodu/nalgene-otf-kids-350-ml-slate-with-glacial-and-chomp-artwork
    Lock&Lock Láhev Bisfree One Touch 550 ml | MALL.CZ
    https://www.mall.cz/univerzalni-lahve-na-vodu/locklock-lahev-bisfree-one-touch-550-ml-zelena?gclid=CjwKCAjwq7aGBhADEiwA6uGZp33c45lZNLx2MfCTXdKIX7gImLga59pncjXdfsK4JIDWJWHrbba4sBoChB8QAvD_BwE
    mela by byt nevylevaci, jinak napoj vyklopi na gauc/do piskoviste atd., bohuzel je prelejvanim posedlej, ale dam tomu jeste sanci a kdyztak lahev dostane starsi syn.
    kapsicku lzickou jist nebude, chce jist vsechno sam. nenecha se vubec krmit uz nejakou dobu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Ja mam skvele zkusenosti bud s lahvi nalgene nebo lock&lock. To jsou klasicke otevrene hrdla jako na petce. Blbe delaji i takove flasky ala jupik s tim cucatkem. Kapsicku davat na lzicku. U nas to do cca 14 dni po zruseni pomohlo.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: dudlik vubec, ten nechce, kapsicky parkrat za tejden venku, lahvicku ma od detskych napoju, to by problem byt mohl a asi tedy bude. ty doporucujes jakou lahvicku na hriste napr.? je takova? prs stlacuju, doma docela i kojim naha telo na telo, byvam doma casto jen ve spodnim pradle, zvlast ve vedrech. diky.
    SAAYURI: vid, je to divny. nebyt mekka a tedy prezit hysteraky, ktery prijdou, bude docela orisek. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KEMENTARI: Omezovani kojeni nemusi pomoct. V tomto veku ditete to blokuje telo hlavne kvuli unave. Muze pomoct najit si cas na sebe, odpocivat. Delegovat nejake veci a odpocivat, chodit vcas spat a tak.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: V jeho veku s tim, jestli si o to uz slovne rika, by mi to prispo taky divny (me uz prislo divny to, ze moje dite chodilo). A jak se to dela... proste se rozhodnes (to je nejdulezitejsi, deti to vyciti, ze jsi mekka :)) a nedas. Opakujes tu samou vetu - mleko neni - mleko jen vecer a drzis. Kdyz porusis, jedes od zacatku s tim, ze uz ti pak tolik verit, ze nic nebude, nebude :)))
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Ahoj, pouzivate dudlik/brcka/kapsicky, flasky s pitkem/dudlikem? Pomuze vse toto odstranit a upravovat prisati, pomuze stlacovat prs. Nedovolit delat kraviny u kojeni. Klidne kojit naha kuze na kuzi.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    POZITRON: Prostě jsem jí dala místo mlíka jídlo a pití. Ale já odstavovala dřív, v roce už jsem dokojila, takže se protesty nekonaly. Stejně to teď dělám i u syna, ale tady to vidím na pozdější odstavení, tak k roku a půl.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ADELHAIDA: muzu se zeptat, jak jsi ubirala pres den? jak se to dela? syn, kdyz se chce kojit, je jak umanutej, lahev nechce, vzteka se, sape se na me a krici "prsik, chci prsik", coz uz mi samo o sobe prijde trochu divny a tim spis premyslim, ze se na to brzy vykaslu.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KEMENTARI: Dcerku jsem odstavovala postupně, kojení jsem ubírala přes den. Nakonec zbylo jen noční kojení, který asi na udržení laktace nestačilo, protože když mě dcera jedné noci znechuceně definitivně odstrčila, neměla jsem žádný potíže typu tlak v prsou, ukapávání mlíka a tak.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KEMENTARI: kdykoliv jsem zkoušela omezit až do úplného omezení, bylo to na pytel. Pak jsem mu jendou řekla, že už to bolí, že mám bebí, přelepila jsem si bradavky náplastí a ze dne na den byl pokoj.... aspon tak si to pamatuju....

(ale to už jsem byla teda těhotná a fakt to boello)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Tak ja pridam taky svuj: mlady pan ma rok a trictvrte, ja chci otehotnet a nejde to. Zrejme kvuli kojeni. Da se to kojeni nejak nenapadne, hmm, vytratit? Nechci razantne odstavovat. Koji se parkrat behem dne a parkrat v noci.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GUDRUN: nemuzu, to vim jiste.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: nemůžeš bejt těhotná? Syn to z mlíka poznal dřív než já a takhle nějak se to projevovalo
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    mam problem se synem, kterymu bude rok a pul, uz me to kojeni taky boli. v tomhle pripade nejde o zuby, proste moc tahne a jeste jak se ted koji neustale, tak mam dojem, ze uz saje naprazdno, jestli to je vubec mozny. nevim, jestli uz neni cas prestat. nejlepsi by pro me bylo kojit jen pred usnutim a klidne i v noci, s tim nemam problem, uz nechci kojit takhle porad, zvlast, kdyz to boli. ke konci kojeni uz mivam misto kozy uplnou placicku a on furt saje a saje a kdyz ho odtrhnu, ze koncime, tak se vzteka a krici, ze prsik, prsik. kojim z obou, kdyz jeste chce a ja mam pocit, ze uz neni co, ale vyzahne i druhy prso a chce jeste.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KLAIR: Ahoj, ja bych si poradkyni zavolala. Nepomuze, kdyz stlacis prs? Lip ji to potece a mohlo by byt lepsi prisati. Muzes zkusit zatim potrit 2-3x denne jemnou vrstvou oliv. oleje. No a hlidat prisati, nedovolit delat kraviny, natahovat prso v puse a podobne.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MAJKA: až doted nebolelo... ted začalo... prso je měkké, dvorec se jí snažím cpát hluboko, ale vyžužlá to ven....

občas prudí, kousne, dívá se, co já na to, pak řve, že chce prso.... ale tohle není ten případ, no :(
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    KLAIR: Taky mi to dělá někdy. Odsát a naštvat jí dvorec hlouběji do tlamky nepomáhá? Správné přisátí nema bolet..
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Dotaz - je to na laktační poradkyni? Roční holčička teď při kojení bolí.... Nemyslím, že by kousala, ale jak vcucává prso, tak se prso opírá o ty zoubky, co jsou ostré jako jehly. A mě to bolí.... a štve...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ADELHAIDA: Hele v klidu, je to kazdyho vec, dojet nekam je asi to nejmensi. Nicmene ani v O2 a ani v UVN treba v Praze s ockovanim tehotnych / kojicich nemaji problem.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    SAAYURI: Což by teda bylo děsně super, hledat další místo, kde jí to dají, protože obrážet různá očkovací místa, když člověk pečuje o kojence/batole, je přesně to, co chci dělat.

I když... přiznávám, že se docela těším, jak v sobotu pojedu 40 minut metrem do O2 arény a pak 40 minut zase zpátky, a budu si číst.... OK, dobrá, kojení přiznávám:-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam