• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MAJKA: až doted nebolelo... ted začalo... prso je měkké, dvorec se jí snažím cpát hluboko, ale vyžužlá to ven....

občas prudí, kousne, dívá se, co já na to, pak řve, že chce prso.... ale tohle není ten případ, no :(
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    KLAIR: Taky mi to dělá někdy. Odsát a naštvat jí dvorec hlouběji do tlamky nepomáhá? Správné přisátí nema bolet..
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Dotaz - je to na laktační poradkyni? Roční holčička teď při kojení bolí.... Nemyslím, že by kousala, ale jak vcucává prso, tak se prso opírá o ty zoubky, co jsou ostré jako jehly. A mě to bolí.... a štve...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ADELHAIDA: Hele v klidu, je to kazdyho vec, dojet nekam je asi to nejmensi. Nicmene ani v O2 a ani v UVN treba v Praze s ockovanim tehotnych / kojicich nemaji problem.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    SAAYURI: Což by teda bylo děsně super, hledat další místo, kde jí to dají, protože obrážet různá očkovací místa, když člověk pečuje o kojence/batole, je přesně to, co chci dělat.

I když... přiznávám, že se docela těším, jak v sobotu pojedu 40 minut metrem do O2 arény a pak 40 minut zase zpátky, a budu si číst.... OK, dobrá, kojení přiznávám:-D
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: no vidis a ja se v ordinaci doktorky, ktera byla predsedkyne vakcinologicky spolecnosti, nyni je "pouze" mistopredsedkyne, ale napr. v cesky televizi mluvi snad nekolikrat tydne, od sestry do telefonu na otazku, zda se mohu nechat naockovat, kdyz kojim, dozvedela, ze v roce a pul uz ma syn prso jenom jako dudlik a ze uz ho kojit nemam. to je cely. tim me chut volat jeste za pul hodiny primo doktorce zcela presla.

takze az tam na konci cervna pujdu se synem na prohlidku v roce a pul, otevrene ji reknu, ze jsem se naockovat nechala, kojeni jsem zatloukla a s dovolenim s nim zatim prestavat ani nehodlam. :)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Ja dneska byla s dcerou u pediatra, nahodou v tu chvili volala nejaka kojici maminka, jestli ma kojeni zatloukat, ze chce na ockovani. Doktorka je clenkou vakcinologicke spolecnosti, rikala, ze stanovisko je jasne - prevazuji vyhody nad nevyhodami, ze nema lhat, ale kdyz ji reknou, ze ji nenaockuji, ma vybrat jine misto, kde ji to daji. Prej jsou to klasicky poserove... :))
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Tak jsem na očkování, právě jsem v dotazníku zaskrtla , že kojim. A teď z picharny vyšla maminka s vajíčkem a novorozencem, tak jsem v klidu, asi mě tu nevyhodí.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Stava se to a je to normalni. Opravdu to muzou byt zuby, nebo na ni muze neco lezt. Nebo potrebuje ujisteni. Pokud je jinak zdrava, neresila bych nijak extra.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Dite (14m) , co bylo krasne rozjedene a kojila se uz jen tak rano a vecer mi najednou uplne odmita stravu uz par dni a jen se chce kojit. Ale kojeni ji zasyti kratce, takze vyzaduje celkem casto a taky se zas vic budi v noci atd. Zoubku uz ma hromadu a nepozoruju, ze by rostly dalsi (ale mozne je vse, komplet to jeste nema). Tak nevim, stava se to, nebo ji neco je a mam to nak resit?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GONCCHA: prej byla v Rakovniku
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    POZITRON: No a to je presne ten duvod, bohajeho! Tohle je naprosto iracionalni nepodlozena "rada", ktera tomu, kdo ji poda nezpusobi zadny potize a neprinasi zadny rizika, ale pro kojici zenu to znamena spoustu uplne zbytecnych potizi (odstrikavat, narychlo cpat UM, nalita prsa, atd.) Pritom tahle rada nema oporu v SPC, ani v EPARu (hodnotici zprava pro verejnost), ani afaik v jinem oficialnim dokumentu.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: jo. umim si predstavit, kdyby mi tohle rekli, jak mi nasadi brouka do hlavy a budu se bat, jestli synovi kojenim neublizuju. za po precteni toho prispevku jsem prestala litovat, ze jsem kojeni zatloukla, i kdyz sance, ze bych narazila na podobneho blba, snad neni vysoka. snad.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Tak to je taky “skvela” informace. :/
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KLAIR: Protoze se mi tam pak nechce s nekym dohadovat, ze me nezaockuji, protoze kojim.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    tak hele. ptala jsem se, kde byla, ale jeste neodpovedela.

GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    KLAIR: ze stejnyho duvodu jako POZITRON. Ze proste narazim na blbecka. Ona obecne panuje dost neznalost, co se leciv a kojeni/tehotenstvi tyce. I u dr., pokud se na to vylozene nespecializujou. Ta apriori opatrnost hranici casto s predposranosti. :) A covid ockovani je velky tema, tak jsou i autority v Cechach trosku predposrany imho. :) Az vezmou na vedomi doporuceni od zahranicnich autorit, ktere uznavame, tak se prestanou bat, na coz se nam tady ale nechce moc cekat. Proto si to hodne kojicich zen asi nechce komplikovat a jit do rizika, ze ma nekdo v ockovacim centru nejaky hloupy pokyn od sefa. ;)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Me ty kojeny stejne prijdou divny... jestli naockujou me s bubnem tak nechapu, proc ne zdravou zenskou, co neni 2v1. Podle me se v tomhle ukazuje akorat debilita a zaspani celyho naseho statu, jako u vseho.
    Doktorka, se kterou jsem mluvila pred ockovanim byla strasne mila a prijemna, a nadsena, kdyz videla ten buben :) vsechno vysvetlila, obavy rozptylila a furt opakovala, ze je to riziko mensi, nez kdybych to chytla.
    No, nerozumim.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: ze strachu, ze narazim na blbecka, kterej me posle pryc s tim, at prinesu potvrzeni od pediatra. na pediatrii jsem volala, mluvila jsem jen se sestrou a ta mi rekla akorat to, ze 1,5 rocniho syna uz kojit nemusim, ze ma beztak kojeni jen misto dudliku.
    zpetne si myslim, ze to bylo zbytecny a zaskrtnout jsem kojeni mela, coz tady taky nize pisu.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    a proč to zatajujete? když do napisete, půjde to do statistik pro další kojici.....
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    MYJKA: taky asi zaskrtnu ne. Syn uz neni zadny novorozenec a navic ja vidim jako zasadni pozitivum prenos protilatek mlekem. Takze navic budu chranit (castecne) i synka. Takto to funguje u jinych vakcin (napr. tetanus + cerny kasel, ale v zasade vsechny "nezive" jsou pro kojici ok), jen u covid vakcin je u nas zatim predbezna opatrnost, coz je bezna praxe, takze za me neni duvod to kojici zene odpirat. Jsem z oboru. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam