• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KEMENTARI: nevim, jak u vas, ale u nas probiha cisteni zubu jako scena z vymitace dabla. kdyz Jindru nakojim, usne a vycistim mu zuby, tak se sice pere a vzteka, ale po akci normalne zase spi, tak to delam takhle.
    LETUSE
    LETUSE --- ---
    MYJKA: ok super,diky.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LETUSE: Ahoj, to nebude ockovanim, spis zhoda nahod. Kojeni urcite neprerusuj. Naopak v nemoci ji kojeni pomaha a dostava protilatky v mleku. Kojeni naopak aktivne nabizej.
    LETUSE
    LETUSE --- ---
    Ahoj prosim o radu. Vcera jsem se nechala naockovat a v noci zacala mit dcera ( 2,5 mesice) zvysenou teplotu,momentalne 37,7. Muze to mit nato vliv? Mam radeji vysadit kojeni treba na den dva nebo nadale kojit? Diky
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    DLOUHA_POTVORA: Bude to casem lepsi a lepsi. Nektere deti jsou proste takhle blici. Staci neomezovat kojeni a kojit dle jeho potreb a ono si to sedne. Pokud ho v kojeni nijak neomezujes, nemusis se bat, ze by se napil malo a nestacilo mu to.
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    KLAIR: aha, a to je jak? :-)
    MYJKA: no kdyby si ublinknul jednou, tak to ani neresim, ale on se fakt je schopnej nekolikrat v rozsahu 15 minut kardinalne zeblejt proste :)) samozrejme se snazim moc nemanipulovat a odrihavat jsem prestala kratce po navratu z porodnice, ale uz se toci sam a na zadech nevydrzi, pretaci se i ve spanku a behem kojeni, obcas vyzaduje kojeni tim stylem, ze ja lezim na boku a on si to prso chyta pri paseni konicku *facepalm*:D (to vydrzi tak minutu nez mu zacne padat hlava)
    rada bych aby ho slo kojit v savci poloze, to mi prijde ze by se tolik nenacpal, kdyz by vlastne lezel na brise, ale bohuzel se mu to moc nelibi. Kojeni v nositku je fajn, po tom se nikdy nepobleje, ale zase pak musim stat a houpat, coz se mi fakt nechce.
    MYJKA: joo, o tom zadna :) na kecy babicek se snazim nereagovat, hehe (jim samozrejme deti spaly hned po odlozeni do postylky)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MYJKA: To asi miri docela presne, jsem pracujici mama a mivam toho plny brejle…
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    POZITRON: Coze, cisteni zubu ve spani?? To musim zkusit...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: to je jeden z argumentu, proc treba osobne chci jeste dat kojeni sanci, prave uspavani u prsu. soupnu kozu, usne, vycistim zuby, prenesu do postylky, nazdar, hotovo. :) nebo i na odpoledni spanek. nebo v letadle to byl taky pohoda. pri vzletu, jak se meni v kabine tlak, dat prso - usne - nedela vyrval - profit. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Jinak uspavani na prsu je ten nejjednodussi zpusob jak uspat dite a velmi to zjednodusuje peci o dite. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    DLOUHA_POTVORA: Ahoj, zvraceni nicemu nevadi, klidne, pokud ho to probudi, znova nakojit. Pomaha po kojeni nedavat odrihnout a nemanipulovat. Pokud se uz prevaluje sam, tak leda se snazit vzdy podlozit plenou abys mela co nejmin prevlikani/prani. Vekem to bude lepsi a lepsi.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    DLOUHA_POTVORA: zmacknout prso tak, aby uz nic neteklo
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    Ahoj, prosim o radu - drobek se uspava u prsa, coz mi az tak nevadi, ale prijde mi, ze se u toho trochu prejida a potom zvraci. Je mu uz skoro pul roku, takze se naustale prevraci na brisko, i hned po krmeni/spani, a pak jde vsecko ven. Rada bych uspavala i jinak, ale nic na nej nefunguje, leda nositko (ale to zas tak dlouho nevydrzi moje zada), nebo kocar, ale i v tom se spis uplakava do spanku, coz mi taky neprijde moc vhodny.
    Zkousim samozrejme behem spanku prso odebrat, ale vetsinou se hned probudi, jen kdyz uz spi fak tvrde treba po 40min, tak se to da risknout. No jak rikam, nevadi mi az tak ze musim kojit, ale to, ze pak na tom brise vsechno pozvraci - a obzvlast v tehle vedrech si pak nejsem jista, jestli mu zustalo tech tekutin dost, aby jeste nakonec navzdory dlouhymu kojeni nebyl dehydrovanej :-/ mel to nekdo podobne? Nenapada vas co s tim?
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    KLAIR: Hodila bys nějaký link oč jde prosím?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: my máme takový ten netekouci hrnek a je to super. dítě musí sat, ale fakt to nevytece
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Tu nalgene tu a lock tuhle jsem myslela https://m.domacipotreby.cz/lock-lock-sportovni-lahev-500-ml-modra-p2813/
    Ale ta cos nasla by mela byt taky ok. Bohuzel vsechny jsou klasicke tekouci kdyz je prevrhne.
    U te kapsicky kdyztak aspon at si ji pak prazdnou necuca, hned jak dopapa tak vzit.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: diky. tyhle? https://www.mall.cz/univerzalni-lahve-na-vodu/nalgene-otf-kids-350-ml-slate-with-glacial-and-chomp-artwork
    Lock&Lock Láhev Bisfree One Touch 550 ml | MALL.CZ
    https://www.mall.cz/univerzalni-lahve-na-vodu/locklock-lahev-bisfree-one-touch-550-ml-zelena?gclid=CjwKCAjwq7aGBhADEiwA6uGZp33c45lZNLx2MfCTXdKIX7gImLga59pncjXdfsK4JIDWJWHrbba4sBoChB8QAvD_BwE
    mela by byt nevylevaci, jinak napoj vyklopi na gauc/do piskoviste atd., bohuzel je prelejvanim posedlej, ale dam tomu jeste sanci a kdyztak lahev dostane starsi syn.
    kapsicku lzickou jist nebude, chce jist vsechno sam. nenecha se vubec krmit uz nejakou dobu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Ja mam skvele zkusenosti bud s lahvi nalgene nebo lock&lock. To jsou klasicke otevrene hrdla jako na petce. Blbe delaji i takove flasky ala jupik s tim cucatkem. Kapsicku davat na lzicku. U nas to do cca 14 dni po zruseni pomohlo.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MYJKA: dudlik vubec, ten nechce, kapsicky parkrat za tejden venku, lahvicku ma od detskych napoju, to by problem byt mohl a asi tedy bude. ty doporucujes jakou lahvicku na hriste napr.? je takova? prs stlacuju, doma docela i kojim naha telo na telo, byvam doma casto jen ve spodnim pradle, zvlast ve vedrech. diky.
    SAAYURI: vid, je to divny. nebyt mekka a tedy prezit hysteraky, ktery prijdou, bude docela orisek. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam