• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GUDRUN: Jop, muze to tak byt.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Prosím, kojení a MS - cyklus naskočil v 10m malé, měla jsem MS dvakrát, teď 50+ dní pauza, test negativní. Kojím stále dost, v noci asi jednou, nevím :-D Je to normální? Vždycky jsem měla cyklus pravidelný a i ty dva cykly byly stejně a normálně dlouhé. Děkuji!
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Breastfeeding: Sophie Harris-Taylor’s Powerful Viral Breastfeeding Photos - Motherly
    https://www.mother.ly/parenting/baby/feeding/sophie-harris-taylor-viral-breastfeeding-photos
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Nejdou ji zoubky? Ze se potrebuje vic kojit aby ji to nebolelo?
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MYJKA: Mně samozřejmě nevadí, když se kojí. Ale poslední dny mě vyloženě dudla a když ji chci dát dolů, tak hysterak..
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Ano, starsi se uz asi odstavila. Naposled se kojila asi pred mesicem, mozna dvema. V zari ji bude pet.
    Jinak obecne samoodstav nastava kolem 2,5 az 7 lety. Pokud se koji tandemove (muj pripad), starsi se kojiva spis dele (kojim jeste triletou). :)
    Co pomaha, kdyz nechces prosedet den na gauci s kojenim, je ruzne aktivity, chodit ven a tak. Ale v roce a ctvrt je jeste malinka a je to uplne normalni, ze se chce kojit casto.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Má tu někdo zkušenosti se samoodstavem? A kdy nastal? Já si to nak neumím představit, malá se stává čím dál víc závislá na kojení. Je jí rok a čtvrt a doteď byla s dudlíkem v pohodě a najednou jo začla vztekle odmrskavat a používá mě místo dudliku.. a bez toho hora brekotu :/ co s tim?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Nejsem si jistá, jestli je to úplně vhodné, ale vím, že i tady se někdy řeší potřeba odsávat. Posílám dál zánovní dvoufázovou Medelu, já jsem jí používala na střídačku s kojením.
    [Odsávačka Medela Swing]
    LUCI_E
    LUCI_E --- ---
    LUUCA: Skvělá zpráva! Moc gratuluji a přikláním se k tomu, že Myjka je úžasná, mě v začátcích kojení hrozně pomohla!!!! ❤
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LUUCA: To jsou uzasne spravy. Jsem rada, zes to nevzdala, jsi uzasna a moc drzim palce at si brzo v poradku.

A vzpomela jsem si, ze tady dluzim ty zuby. Pokusim se k tomu dnes sednout vecer.
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    LUUCA: Ty jo, strašnej pech! Právě jsem koukala na statistiky a v ČR je to 20-30 uštknutí do roka. Každopádně gratuluji k znovurozjeté laktaci, good to know
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    LUUCA: tak pátý den, shodou okolností při příchodu domu, mliko úplně zmizelo, naštěstí mě Myjka podpořila (moc díky!), vytrvala jsem, syn se přisaval trochu
    i bez mlika, odsavackou se mi pak podařilo vytáhnout pár kapek (to už jsem uvěřila, že to půjde) a po týdnu se to myslím vrátilo do normálu. Tak jen pokud byste se některá dostala do podobné situace, nevzdavejte se! :)

PS: Dva týdny po ustknuti pořád nemůžu chodit, dávejte si pozor, hlavně na děti!
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    LUUCA: Joj, soucitim, to je prekerka. :(
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GERTRUDA: s radama, ze staci otirat hadrikem a pote pouzivat jen pastu bez fluoru, jsem se taky setkala, u obou kluku, ale neridila jsem se tim. u starsiho jsme chvili otirali a neprislo nam to efektivni.
    starsimu synovi budou v zari 4 roky a zuby ma v perfektnim stavu, zubarka nas vzdy chvali, jenze ten prave nebyl kojenej az na asi 2 tejdny marnejch pokusu. ten mel odsaty matersky mliko pul roku z lahve a pak asi do 2 let jeste umele mleko z lahve, v noci jednou, takze to je jina situace. mladsi ma prso dost misto dudliku (dudlik nesnese, ten odmita), takze se mu v noci zoubky v mliku koupou. :( predevcirem se mi podarilo mu po vycisteni prso uz nedat a i kdyz se mi sapal do podprsenky a opakoval, ze chce prsik, tak usnul, jenze vcera jsem zas vymekla. :( tak uvidime, mozna mu je holt budu cistit 2x.
    S_V_E_T_Y_L_K_O: cerstve rok a pul
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    MYJKA: já kojit nemuzu, kvuli jedu a lekum na bolest, děti sem nepustej a já nezvládnu vylézt z postele... Nadstandard nevedou, lidi jsou tu i na chodbě :D každé 3 hodiny? Tak často ani nekojim už, někdy už jen večer a v noci.... Jinak už ji jídlo... To UM je spíš na záchranu tatínka, aby měl nějakou brzdu navečer na něj :)
    Takze několikrát denně odstrikat a po návratu napíšu, kdyby to vypadalo blbě, dík! Chci si udržet kojení do září, kdy nás čeká cesta 10 hodin letadlem, pak už by to bylo jedno..
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    Asi pro mě není speciální rady, ale raději se zeptám, abych to nezanedbala - kojím 14m syna hlavně večer a v noci přes den jak se mu nebo mě chce. V pondělí jsem nečekaně skončila v nemocnici po kousnutí zmiji a nikdo mi není schopny říct, kdy to bude lepší, ale minimálně do konce týdne to asi bude. Co dělat, abych nepřišla o mléko a zároveň nedostala třeba zanet prsu, to bych si nerada teď přidávala do portfolia. Co dělám teď je, ze tak 2x denně odstrikam, když mám už fakt tvrdá prsa s bolema, jen do pocitoveho zmeknuti. Stačí to? Tatínek doma zatím najel na umělé mléko z lahve a vypadá to, že dítě je spokojeny. Díky za postřehy!
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LUUCA: Ahoj, idealne kazde 3 hodiny kazde prso 20min. V noci alespon jednou. Pripadne po navratu napis a poradim s navysenim tvorby. UM kdyby muz idealne daval ze sklenicky a ne z flasky aby se nekazilo prisati. UM ale v tomto veku ani neni potreba, takze pokud to zvladnou bez, staci bezna strava. Drzim palce at si co nejdriv ok. Klidne at ti ji muz vodi na navstevy nakojit pokud je moznost. Nebo nadstandard a at zustanou s tebou.
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    Asi pro mě není speciální rady, ale raději se zeptám, abych to nezanedbala - kojím 14m syna hlavně večer a v noci přes den jak se mu nebo mě chce. V pondělí jsem nečekaně skončila v nemocnici po kousnutí zmiji a nikdo mi není schopny říct, kdy to bude lepší, ale minimálně do konce týdne to asi bude. Co dělat, abych nepřišla o mléko a zároveň nedostala třeba zanet prsu, to bych si nerada teď přidávala do portfolia. Co dělám teď je, ze tak 2x denně odstrikam, když mám už fakt tvrdá prsa s bolema, jen do pocitoveho zmeknuti. Stačí to? Tatínek doma zatím najel na umělé mléko z lahve a vypadá to, že dítě je spokojeny. Díky za postřehy!
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    POZITRON: Ale abys z toho nebyla tak vystreslá. Já myslím, že to třeba tak, jak to děláš ty, může bejt úplně v pohodě. Prostě bych jenom ty zuby pravidelně kontrolovala a víc hlídala a případně okamžitě zareagovala při první známce měknutí skloviny. Ten noční odstav mě doteď zpětně pořád mrzí, můj syn byl extrémní závislák a bylo to fakt ošklivý období. Procházet si tímhle jenom preventivně, by mi přišlo jako příliš vysoká cena. Podle mě tam potom prostor na rychlou reakci je. Já jsem asi zas tak pečlivej pozorovatel nebyla. A pokud to začne měknout, tak bych fakt nějakýho zubaře požádala o ten zpevňující cement. Ten vydrží tak 3 až 4 roky a zabere rychle.
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    POZITRON: Já jsem bohužel v důsledku nějakých „zaručených“ rad z internetu čistila jen otíráním textilií a pak pastou bez fluoru. Po tom, co se mu začaly takhle rozpadat, jsme jednak vyměnili pastu, dostal na zuby Fuji Triage cement, který postupně uvolňuje fluoridy a především jsme zrušili večerní usínání u prsa. Ten noční odstav byl krutý, ale kojila jsem pak do 2 a půl roku a kazy se ani trochu nezhoršily, dokonce se mu ty jedničky opravdu trochu zpevnily. Ty zuby měl fakt nakažený přímo v místě, kde se „válely v mlíku“ (tzn. stoličky z boku). Antibiotika jsem v těhotenství nebrala. A jasně, pravděpodobně tam byl nějakej problém se zhoršenou mineralizací zubů v těhotenství, ale kdo tohle může poznat. Zarputile tvrdit, že MM za zkažený zoubky v žádným případě nemůže a je v pohodě kojit po čištění, mi přijde v tomhle ohledu fakt nebezpečný – minimálně by bylo vhodný upozornit na vliv míry mineralizace zubů. Jen tak tak jsme se vyhnuli protéze kvůli výslovnosti. A i teď podle mě ty chybějící dvojky ke zhoršený výslovnosti přispívaj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam