• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MAJKA: počítej s celnicí a dalšími rdostmi....

    a hotmilk teda v čechách máme :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Dámy , nechtěl by si někdo spolu se mnou objednat ze zahraničí kojící podprsenku? Chtěla bych si objednat tady: https://www.hotmilklingerie.co.uk/c a od 40 liber by bylo poštovné zdarma.


    Jinak kdybyste měly tip na nějaké pěkné kojící oblečení - trička, halenky - budu moc ráda
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Ahoj, rivotril i nejrol je v pohode a muzes s nim normalne kojit.

    Co se tyce anestezie, taky muzes kojit bez omezeni. U leku na bolest je dobre u silnejsich diclofenac, ale klidne pak napis sz co jsi mela a overim ti konkretne.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    prosim, existuje vubec nejaky oblbovak typu neurol/rivotril, ktery se muze pri kojeni? klidne i neco prirodniho na nervy. pokud ne, nejak to preziju bez, ale je to narocne.
    a jeste bych se chtela zeptat, ceka me pristi tyden, mozna uz dokonce ted o vikendu zakrok, pri kterem se podavaj nejaky oblbovaky a tlumice bolesti a po tomto zakroku jeste nasleduje mensi rychly zakrok v celkove anestezii. na co se mam pripravit? samozrejme reknu, ze kojim, zeptam se, co vsechno mi dali. hospitalizace je myslim jen do druheho dne, cili jeden den od rana a druhy den myslim, ze se uz chodi domu.
    to by mela tvorba mleka vydrzet, ne? kojim syna, kteremu budou koncem mesice 2 roky, ale jeste par mesicu jsem se rozhodla, ze tomu dam, nebo jak bude chtit, je to naposledy.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    VERA155: A kontrolovala LP podjazykovou a hornoretni uzdicku? Mne je bez toho abych vas videla osobne velmi tezke poradit kde muze byt problem. Muzes zkusit to stlacovani u kojeni a muzete, na to nocni buzeni zkusit spat opravdu spolu, ty od pasu nahoru naha a mala jen v plence, pod jednou prikryvkou a byt takto v noci v kontaktu kuze na kuzi. To by mohlo pomoct na to buzeni se.
    VERA155
    VERA155 --- ---
    MYJKA: Děkuju, zkusím to s laktační ještě jednou probrat. Dcera pije, ale ne do vyprázdnění, prostě jen cucne. Přístup má kdykoli, víceméně chodím jen s prsama venku, ale dá si malinko a pak už nechce. Žádný šidítka nevedeme, spí v postýlce bez sprycli přiřazene k velké posteli (postýlka je vyvysena kvůli blinkani), občas spí na mne, když už je horší noc a pláče. V noci bojujeme s tím, že se právě nechce vzbudit na kojení a nepije. Pribira málo a prostě netuším, kde teda může být problém. Prisata je taky správně, ale odtrhuje se kvůli prdikum, vždy se zakloni v průběhu kojeni, prdne a občas pokračuje a občas ne..
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    VERA155: Ahoj, LP byla mamila? Zhodnotila piti a naucila te poznat kdy a zda je piti dostatecne? Ukazala ti stlacovani prsu aby mala vic vypila?
    Blinkani vubec nicemu nevadi a klidne, kdyz si veme, muzes pak zase nakojit.
    Nabizis kojeni aktivne kdykoliv? Pouzivate nejaka siditka? V noci spite spolu? Nebo spinka v postylce?
    Hlady plakat nemusi, pokud aktivne nabizis a kojis dle jejich potreb, neni duvod aby se hlasila o kojeni placem. :)
    Ja bych doporucila setkani s LP mamila a pripadne pokud tvoje lp je mamila, tak bych konzultovala s ni, ze si si porad neni jista a nezda se ti to, abyste to mohly poradne probrat.
    VERA155
    VERA155 --- ---
    Ahoj, měla bych dotaz, jestli jste se někdo potýkal s miminkem, které nechce sát. Dcera se narodila s porodní váhou 2825 a z porodnice jsme šly s 2560 g. Za první dva týdny přibrala na 3kg, ale od 3.týdne začalo asi 3 týdenní období blikání a řevu. To se poměrně uklidnilo, ale od té doby jsme na spodn> hranici přibírání, na 6 týdnech měla jen 3500g. No a nějak se mi nedaří dceru znovu rozkojit, kojí se cca 5 minut z jednoho prsa a pak už prostě nechce. Při předávání z jednoho prsa k druhému je vždy stopka a už prostě nechce,ale zároveň pak pomlaskává a rejdí jazykem. Když už se zaraduju, že pije i 15 min v kuse, tak to pak jde většinou ven. Nějak si s tím nevím rady, laktační mi radí hodit se víc do klidu, ale nejsem si jistá, že je to ten kámen úrazu. Když jí chci budit v noci, tak je jak hadrová panenka. Pokus svléknout nás (tělo na tělo) dopadl tak, že byla dvě hoďky vzhůru a kojení téměř nulové. Šátkuju, myslím, že kontaktu máme v rámci možností (ještě syn 2,5 roku) dost.. A jinak teda je hodné miminko, ale vlastně vůbec nepláče hlady, tak nevím, co s tím. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Díky
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GUDRUN: Jop, muze to tak byt.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Prosím, kojení a MS - cyklus naskočil v 10m malé, měla jsem MS dvakrát, teď 50+ dní pauza, test negativní. Kojím stále dost, v noci asi jednou, nevím :-D Je to normální? Vždycky jsem měla cyklus pravidelný a i ty dva cykly byly stejně a normálně dlouhé. Děkuji!
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Breastfeeding: Sophie Harris-Taylor’s Powerful Viral Breastfeeding Photos - Motherly
    https://www.mother.ly/parenting/baby/feeding/sophie-harris-taylor-viral-breastfeeding-photos
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Nejdou ji zoubky? Ze se potrebuje vic kojit aby ji to nebolelo?
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MYJKA: Mně samozřejmě nevadí, když se kojí. Ale poslední dny mě vyloženě dudla a když ji chci dát dolů, tak hysterak..
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: Ano, starsi se uz asi odstavila. Naposled se kojila asi pred mesicem, mozna dvema. V zari ji bude pet.
    Jinak obecne samoodstav nastava kolem 2,5 az 7 lety. Pokud se koji tandemove (muj pripad), starsi se kojiva spis dele (kojim jeste triletou). :)
    Co pomaha, kdyz nechces prosedet den na gauci s kojenim, je ruzne aktivity, chodit ven a tak. Ale v roce a ctvrt je jeste malinka a je to uplne normalni, ze se chce kojit casto.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Má tu někdo zkušenosti se samoodstavem? A kdy nastal? Já si to nak neumím představit, malá se stává čím dál víc závislá na kojení. Je jí rok a čtvrt a doteď byla s dudlíkem v pohodě a najednou jo začla vztekle odmrskavat a používá mě místo dudliku.. a bez toho hora brekotu :/ co s tim?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Nejsem si jistá, jestli je to úplně vhodné, ale vím, že i tady se někdy řeší potřeba odsávat. Posílám dál zánovní dvoufázovou Medelu, já jsem jí používala na střídačku s kojením.
    [Odsávačka Medela Swing]
    LUCI_E
    LUCI_E --- ---
    LUUCA: Skvělá zpráva! Moc gratuluji a přikláním se k tomu, že Myjka je úžasná, mě v začátcích kojení hrozně pomohla!!!! ❤
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LUUCA: To jsou uzasne spravy. Jsem rada, zes to nevzdala, jsi uzasna a moc drzim palce at si brzo v poradku.

    A vzpomela jsem si, ze tady dluzim ty zuby. Pokusim se k tomu dnes sednout vecer.
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    LUUCA: Ty jo, strašnej pech! Právě jsem koukala na statistiky a v ČR je to 20-30 uštknutí do roka. Každopádně gratuluji k znovurozjeté laktaci, good to know
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    LUUCA: tak pátý den, shodou okolností při příchodu domu, mliko úplně zmizelo, naštěstí mě Myjka podpořila (moc díky!), vytrvala jsem, syn se přisaval trochu
    i bez mlika, odsavackou se mi pak podařilo vytáhnout pár kapek (to už jsem uvěřila, že to půjde) a po týdnu se to myslím vrátilo do normálu. Tak jen pokud byste se některá dostala do podobné situace, nevzdavejte se! :)

    PS: Dva týdny po ustknuti pořád nemůžu chodit, dávejte si pozor, hlavně na děti!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam