• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    EIRAM
    EIRAM --- ---
    pradite mi prosim cim lecite pejska, je mu spatne, bych rekla od zaludku obcas trosku ublinkne, lezi a funi pusou, rekla bych ze neco spatneho snedl a potreboval by se vic vyzvracet, ale nejde mu to. co na to davate prosim??
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABO: Jediný důvod je finanční.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TABO: A tady myslím celkem výstižný článek ze psího prostředí:
    Canine Caviar - holistické krmivo pro psy a kočky - Články - Chondroprotektiva (kloubní výživa) v kompletních krmivech pro psy
    http://www.canine-caviar.cz/cz/clanky/chondroprotektiva-kloubni-vyziva-v-kompletnich-krmivech-pro-psy/
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TABO: nemůžu stopro říct, že je to u psů stejně, ale takhle je to u lidí:

    Léčba i prevence onemocnění kloubů je velmi zdlouhavá. Z toho důvodu se obecně doporučují tříměsíční kůry užívání chondroprotektiv, které tvoří synoviální plochu chrupavky a synoviální tekutinu. Farmakodynamika je velmi pomalá, jinými slovy - dlouho trvá, než se účinná látka do kloubu dostane a dlouho v něm přetrvává. Proto je možné udělat tří - až šestiměsíční přestávku v užívání uvedených látek a potom kůru opakovat, nebo tři měsíce užívat ve vyšších dávkách a další tři měsíce v nižších.

    Jinak řečeno nemělo by vadit trvalé užívání, ta pauza je možná, ne nutná a její důvody jsou obvykle hlavně ekonomické - když je možné tu přestávku udělat, aniž by došlo ke zhoršení stavu (látky jsou stále v kloubu) - proč ji při ceně těch preparádů neudělat.
    TABO
    TABO --- ---
    Poraďte mi prosím. Nevíte někdo, jestli je nějaký důvod k té pauze při braní Alavisu? je nutná?
    WAMI
    WAMI --- ---
    KAMPA: OT k původní diskuzi... taky netuším, jak je to časté jinde, ale u nás epi záchvat začíná právě silným nutkáním ke zvracení, a často to ke zvracení dojde, těsně před záchvatem. Vzhledem k tomu, že jde o vrozenou epi a u jednoho sourozence to má stejný průběh (s tím zvracením), přikládali jsme to zvláštnosti "naší" idiopatické epiny, ale možná, že to zas takovej atyp nakonec taky nebude...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KEVIN00: zkus před odchodem k veterináři doma získat moč, bez moči vet bude stejně nahraný. Ale neměla by byt starší než 6 hodin a skladovat v lednici.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    CAMELLA: Děkuji, zajdu s Kometkou k veterináři a uvidím, co mi řekne.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MIAPAKA: Do koček se dá velké množství fízáku narvat i podkožně a ony to vstřebaj - Salovi to na veterině dali takhle (měl pak tři obr boule za krkem), abysme nemuseli kapat. Jako kapačku to úplně nenahradí, ale taky to dost pomůže. Ale teda některý kočky se tomu taky bráněj.
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    KAMPA: no on je rozdíl mezi psem a kočkou, ta vytasí drápy když jí to leze na nervy. Nakonec jsme kapali jen hodinu a půl, víc to nešlo a pak jsem ho napájela vodou ze stříkačky. Dneska na kontrole jsme dostali rehydratační roztok. Je taky možný, že má nějakou srdeční vadu a včera v tom horku se to takto projevilo. Snad to bude dobrý a nebudou zasaženy ledviny na který jsou kočky dost náchylný, na rozdíl od psů.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Miapaka: hele moje fenka mela epi zachvat, byla na kapackach a hyperaktivni je silene, ale proste jsem u ni asi hodku, co na nich byla, sedela a hladila....kdyz chtela vstat, tak jsem ji to nedovolila. proste ji asi budes muset celou dobu drzet - zkus ji hladit a uondat....
    jinak si nejsem jista, ze by pri epi zachvatech zvirata zvraceli..to s tim nema nic spolecnyho ne?!
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    vyšetřit moč u veterináře, často se takhle projevují záněty močáku či jiné problemy s močovými cestami. Kočku to na záchodku bolí, proto to zkouší dělat jinde.
    Až po vyloučení zdravotních problemu řešit psychiku a jiné.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Doma je to pořád stejné, jediná změna (bylo mi řečeno, že by to mohlo být i tím) je, že nejsem tak často doma, jsem hodně nyní v práci ... jinak domácnost je stále ve stejném "koloběhu".
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    KEVIN00: nedoslo u vas k nejake zmene? kocky takhle casto reaguji na stresovou situaci...
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Ahoj,
    chtěl bych poprosit o radu ... mám kočičku a vždy chodila na záchodek bez problémů. Poslední dobou na záchodek chodí, ale malou potřebu chodí dělat mimo záchodek. Problém se objevil tak před měsícem a nevím jak kočičku "donutit", aby opět chodila vykonávat potřebu na záchod ... měl by někdo nějaký typ na nápravu situace ?
    Děkuji moc za rady
    IF_
    IF_ --- ---
    LOVETHIEF: Prosimtě, ta moje je někde takhle omlacena pořád, neřešit :)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    ZMYJKA: ok ok, diky! Bepanthen mam, tak zkusim.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    LOVETHIEF: ono takhle není moc vidět, jak to má hluboký. A opruz s nosem je, že většinu věcí, co jim tam namažeš, si olížou. Ale jestli to není hluboký (jen povrch, ne do krve) a nijak si to nedrápe, tak bych jí do toho vetřela Bepanten mast (ne moc, tak aby to vsáklo) a pozorovala vývoj - kdyby se to nelepšilo (v rozmezí den - dva) nebo horšilo, vet.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Cookie si (asi?) odrela nos. Mam ji na to neco mazat? Nebo bezet k vetovi?
    prominte tu velikou fotku, ale chtela jsem, aby to bylo videt
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    Mám dotaz pro zkušené chovatele/veterináře/ošetřovatele - jak udržet v klidu na kapačce hyperaktivního kocoura??

    Charlie mi dneska zkolaboval, podle krve se jedná bud o otravu nebo epilepsii. Má někdo s jedním či druhým zkušenosti? Jak jsou příznaky a další prognoza? U otravy je blbý že mě fakt nenapadá čím by to mohlo být, je čistě bytový a jsou tu ještě další dvě kočky a pes a ty jsou v pořádku. TAkže bych se přikláněla spíš k epilepsii, ale veterinář je spíš pro tu otravu.

    Záchvat se projevolal silným zvracením, zrychlením dýcháním a motáním se..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam