• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    SRNKAA: fenu jsem dala kastrovat před rokem, nikdy nechtěla štěňata a doktorka to pak definovala jako "zmchlanou dělohu"
    každopádně fenka je v pohodě, netloustne a když si vzpomenu, jak byla při hárání nervozní a běhalo za ní stádo psů, jen dobře pro ni, má klid a já se nemusím strachovat o zánět dělohy v pozdějším věku. Taky jsem pořád rozmýšlela zda je to dobrá volba, ale teď už jsem s tím smířená a spokojená. Hlavně jsem díky své neopatrnosti a neschopnosti kastrovat včas málem přišla o freťulku, i přes to, že měla mláďata, tak proběhl hodně ošklivý zánět dělohy a málem nepřežila, celkově, pokud neplánujete mimina, klidně jí vykastrujte. Povaha se nezměnila.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SRNKAA: Když ženská jaksi není fenka. Zatímco ženy mají problémy tehdy, když vaječníky přestanou pracovat, nebo nejsou na svém místě (osteoporóza po menopauze a nutnost dodávání umělých hormonů), u fenek je to přesně naopak, škodí, když hormony pravidelně s fenkou třískají a štěňata nikde. Inkontinence u velkých fen hrozí, ale ta se dá řešit léky. Rakovina je rakovina.
    SRNKAA
    SRNKAA --- ---
    Nazdárek, potřebovala bych od Vás zkušených "pejskomilů" radu ohledně kastrace fenky. Máme roční beauceronku a moje matka s ní včera byla na kontrole u dr. ( jako štěně jí srazilo auto, takže přední noha to docela odnesla, ale zkrátka jen kontrola u dr.) a domlouvala se s ním, že by jí nechala vykastrovat ( v nějakém časovem horizontu cca do 2 let), dr jí tvrdil že je to úplně bez problému a že to bude jedině dobře. Já se nějak nemůžu přesvědčit, že je to ok, prostě když pořídím fenku tak hold musím počítat s tím že bude hárat a že to budu muset zabezpečit a prevence rakoviny? Ženská si přece taky nenechá vyoperovat vaječníky kvůli prevenci :( Takže Vaše zkušenosti s kastrací fen velkých plemen? Dočetla jsem se jen o problémech s inkontinencí, ale nevím kolik je na tom pravdy. Všem předem děkuji.
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    TYET: jsem ráda,že nejsem sama přecitlivělej máčo.-) Kdybych měla slepici,tak by se jmenovala jarmilka a byla bych schopná s ní jít i na operaci.-)dneska jsem se snažila před kolegama na obědě zachránit vosu,ale nepovedlo se mi to:-/
    Tak držim palce,atˇ atb zaberou a holka si spokojeně kvooká:-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TYET: aneb... v kazdym chovu mas ztraty zvirat. kdyz je to pod 5% tak dobry, to bylo uz zjisteno, vypocitano a overeno, ze to je normalni i pres veskerou peci
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TYET: tak tak, priste budes vedet, ze ta sekyrka neni zadny tyrani .)
    TYET
    TYET --- ---
    ANABEL_LEE: já vím... ale stejně, asi je to spíš nějaký poselství pro mě, abych všechno tak neprožívala a dokázala se smířit i s porážkou na poli onemocnění slepice :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TYET: no ber to tak ze priroda vi kdo ma prezit :)
    TYET
    TYET --- ---
    ANABEL_LEE: Ne, to jsou tříměsíční kuřata nebo kuřice nebo jak se jim správně říká, měly by být očkovaný.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TYET: nj, ono to fakt muze byt cokoliv, ptaci malarie, kokcidie, viry, bakterie... neres to. Mimochodem, to jsou ty vyneseny zachraneny slepice, nebo mladosky? nejak jsem zapomnela
    TYET
    TYET --- ---
    ještě to nevzdávám, ale nikdy bych nevěřila, jak mě to sebere, jsem celkem zvyklá na různý choroby a úrazy psů a koček, protože je chováme už od mýho dětství a nikdy v životě jsme nebyli bez zvířete, ale že mě takhle zdrchá nemocná slepice, to je teda moc :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TYET: hele ty ptaci choroby, to je spatny, vypadaji vsechny stejne a spatne se leci, tak si to nijak nevycitej, udelalas cos mohla..
    INXS
    INXS --- ---
    :(
    TYET
    TYET --- ---
    Ke slepici: Dneska to už je víc než 60 hodin, co dostala první antibiotikum a nevidím žádný zlepšení.
    Když jí přinesu žrádlo, s chutí se do něho pustí, vypadá to, že má hlad, taky pije.
    Ale je čím dál zesláblejší a hubenější, už se neudrží ani na nohou a padá. Průjem nemá.
    Včera večer jsme se ještě stavovali u veterináře doma a on nám řekl, ať počkáme a kdyby se to nezlepšilo, ať ji v pondělí přivezeme. Jenže já mám dojem, že do pondělí nevydrží.
    Vlastně na ní nic není kromě toho, že hubne a slábne.
    TYET
    TYET --- ---
    GIO: ne, nenesou, jsou jim teprve 3 měsíce, loví je náš barzoj :)
    k té "efektivitě" - pokud je někomu zle a já mám možnost mu pomoct, tak to aspoň zkusím
    GIO
    GIO --- ---
    TYET: a nesou ti uz ty slepice? predpokladam, ze je mate jen kvuli vejcim.... protoze tahle teoreticky ted dost dlouho neponese...jako ja chapu, ze jsi zviratkomil , to ja taky, ale lecit slepice to uz je i na mne vyhlasenou ochranarku silna kava.) kazdoapdne vam fandim a slepce drzim palce.)

    btw vasi psi je lovi? my mame to stesti, ze nasim je drubez i ostatni domaci zvirectvo uplne burt - je to neskonala vyhoda.a nekdy i nevyhoda, kdyz nevyzenou z pozemku sousedovic destruktivni stado ovci a na me, ktera je honi, koukaji jako na trotla, protoze "zvirata se prece honit nesmi"!...,)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LOOKASH: odhaduju recesivní homozygot (--), dominantní homozygot (++) a heterozygot (+-)
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    Netusi tu nekdo co znamenaji znacky -- ++ +- u psu pri urcovani genu epilepsie?

    Nejak se mi to nedari vygooglit :(
    DIKY
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    ZMYJKA: to zkusím, Péťa má konopnou mast, tak se k ní asi stavím :) ale jinak jak to má zavázaný, tak už si to moc nelíže, nesnaží si to sundat ani nic...
    dneska jsme ráno zašli na veterinu na vypůjčení plastového límce... do deseti minut jsem ho musela jít vrátit, protože takhle hysterickýho jsem ho ještě nezažila... a od té doby se mnou nemluví :) tak snad to bude v poho. má to jen malinko zavázaný a už si zvyká...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: plastový košík jak už tu padlo by nepomohl? Takovej ten s dvojitým dnem, přes to si to neoblíže.

    Jinak můžeš zkusit, jestli už je tam strup a ne otevřená rána - normálně fenistil mast - trochu to to svědění stáhne. A nebo u veta něco silnejšího, ale to už je trošku svinstvo pak. A taky se na svědění doporučujou mastičky z konopí.
    TYET
    TYET --- ---
    INXS: slepička je v karanténě a doslala antibiotika na pět dní, tak buďto bude do pátku zdravá nebo mrtvá
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    FIFAJZ: kosti- nezájem, to samé uši a věci na delší kousání... a krátkodové odměny taky nic- nemůžu ho přežrat piškotama a tak když sedí se mnou na gauči, tak si chytnu hlavičku a on po čase usne, ale sakra jak dlouho se to může hojit...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam