• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    XSIKA: běžte k veterináři. Může to byt víc věcí (nádory, zánět...), po internetu těžko radit a ani jedno není na domácí léčení.
    XSIKA
    XSIKA --- ---
    Ahoj, potřebovala bych poradit. Naše fena anglického kokršpaněla ( 9 let) má nateklé vývody mléčných žlaz. Na některých bradavkách má dokonce malé bulky. Ty bradavky, kde to má jsou celkem tvrdší než ostatní nenateklé.Nic jí z toho neteče ale nevypadá to moc hezky. Nevíte co by to mohlo být ?
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    SILVILVA: hm a my neslavne dopadli tak, ze jsme dostali u veta framykoin a solcoseryl. Dneska byli na kontrole a jelikoz zadna zmena a vypada to nakonec na cizi teleso, na pondelek jsme objednani na uspani a pokusi se to vyndat...Hlavne at s tim nejsou zadne komplikace...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SUFFOCATE: zkusila si to zvládat samodomo, nezabralo to. Je čas na veterinu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: To jsem taky viděla u afghána, takovou síťku jako nosí ženské s natáčkama :o)
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    TAPINA: paní u nás v parku má 3 výstavní afgánské chrty a věčně mají zabalanou hlavičku s ušima do různých šátků a tak... už je to tady
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ale na ty čepice stejně jednou dojde. Oblečky pro psy už máme, brýle pro psy jsou teď novinka, tak co tak ještě nemají? http://petshop.vetcentrum.cz/cz/zbozi/324_0/bryle-pro-psy/
    Plus koupací čepici pro klapouchá plemena proti zánětům zvukovodů.
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    LILIT: no nevím, jestli se to dá praktikovat na uši, ale já psovi při mrazech před tím, než jdeme ven, masíruju nemocnou nohu alpou, aby se prokrvila a zahřála...
    TESSS
    TESSS --- ---
    LILIT: jas to psovi mazu konopnou mastni, v zime pred tim nez jdem a po navratu
    LILIT
    LILIT --- ---
    TAPINA: Aha, myslela jsem, že to začíná až třeba s mrazy, což by mi dávalo smysl. No to jsem zvědavá, co budeme dělat.
    Čepici teda odmítám :oD
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    EWOKK: anebo je tady nechovat, kdyz je to africke plemeno, ze :) a chovat tady psy chlupate
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    TAPINA: tyjo..v našem podnebí to skoro vybízí aby RR nosili pletenou čepici :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LILIT: Teď už to období začíná, projevuje se to, když začnou být uši chladnější, než zbytek těla, což je u ridgebacků v podstatě pořád kromě nejteplejšího léta. A je to pro tohle plemeno typické.
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    LILIT: nemůže to nějak souviset s rasou? Našla jsem tohle...

    Rhodesian Ridgeback Pedigree Search - Bleeding Ear Tips by Dr. Cornelia Renczes
    http://www.rhodesian-ridgeback-pedigree.org/articles-informations/health/bleeding-ear-tips-by-dr-cornelia-renczes.html
    LILIT
    LILIT --- ---
    TAPINA: Díky za radu, podívala jsem se na net. Nějak jsem z toho pochopila, že se to projevuje jen v zimě. On je ale podzim a já mám pocit, že to bylo v počátku v létě nebo na konci léta. Je možné, že by se to projevilo i ve vyšších teplotách? Jinak bydlíme v bytě...
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    Mám nemocnýho Charlieho - kocour, rok a půl, kastrovaný, s mírnou nadváhou, žije v bytě s kočkou, kocourem a fenou. Veterinářky zatím přesně nevědí co mu je, tak kdyby někoho něco napadlo, sem s tím.
    Před čtrnácti dny mu zjistili zánět močových cest a struvity, má hodně hustou moč (1065) - dostal noroclav, catosal a na doma pastu Urocid a noroclav v tabletách
    Ted o víkendu měl průjem a zvracel vodu, dehydratovaný nebyl, normálně žral a hrál si - v pondělí na veterině - dostal infusi, moč stále hustá, struvity, moč poslána na kultivaci, krev - výšený creatinin, ureu na horní hranici, leukocyty snížené - dostal Ranital a Noroclav. Byl unavenější, nechtěl žrát, ale už nezvracel.
    Včera a dneska - několikrát zvracel, ale jinak žere, pije, čura (nevím jestli kadí), hraje si. Mám pořád antibiotika. Čekáme na výsledky ze sevaronu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LILIT: Googluj "nemoc chladových aglutininů", to je pravděpodobně váš problém. Léčí se to blbě, je to spíš takové dlouhodobé udržování každou zimu. Docela se mi na to osvědčil humánní lék Agapurin, ale každý veterinář má svoji strategii.
    LILIT
    LILIT --- ---
    Zdravím, někdy v minulosti se to tu myslím řešilo, ale nevím, jestli to bylo to samé... Můj RR (1 rok) má na okraji ucha krvavý strup. Není to moc velké (asi 3-5 mm) , ale myslím, že to není jen mechanické poškození.
    Někde v těch místech měl asi před 2-3 měsíci trochu suché kůže, která se odlupovala. Myslela jsem, že je to nějaká stará odřenina a nevěnovala tomu pozornost. Teď má najednou kousek ucha jakoby vykouslý a má tam krvavý stroupek. Nateklé to nemá.
    Neviděla jsem ho to drbat, když jsem mu to prohlížela, tak nejevil známky toho, že by ho to nějak dráždilo nebo bolelo. Vydesinfikovala jsem a namazala konopnou mastí (prakticky jen vazelína s konopím), ale dnes po procházce to měl stejné možná spíš horší.
    Krmím granulema Taste of Wild, které snáší výborně a jinde po těle jsem nic neobvyklého nenašla.
    Co si o tom myslíte? Potřebuji uklidnit, že to není svrab, ještě než se dostanu k veterináři :o(
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KACJU: my sme nedávno vystříkávali Bolfo sprejem a můžu jedině doporučit.. fakt zabral a a kočky tam můžou hned..
    GIO
    GIO --- ---
    biokill pardon, ja se spletla.))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam