• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    Zatim jsem se nesetkala s veterinarem, ktery by mi nevydal rozepsany ucet (i kdyz ho u malickosti opravdu nepotrebuju). A ja dle nej a prilozene zpravy (pokud je to referencni vet) alespon vim co mi kde kdo delal.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LOVETHIEF: Ano, přesně tak.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Bez účtu je to výhodnější jen když je to plátce DPH (což teda větší kliniky bývají). Jinak ani moc ne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MANXX: O účet si můžeš říct. Ono není nikde napsané, že by se musel povinně vystavovat, musí se vystavit na vyžádání. Ale já ho teda vystavuju vždycky, maximálně u nějaké prkotiny se zeptám, jestli ho chtějí. Ono to líp vypadá, když je vidět, že těch 600,- bylo za nějaké reálné věci, z nichž každá má nějakou normální cenu :o)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    MIAPAKA: jo ta to dělá, to je pravda, k tý sme chodili dřív


    LOVETHIEF: tak nějak uprostřed mezi háráníma je to prý ideál


    CORNELA: jo to máš určitě pravdu. my měli na faktuře i přesně rozepsaný, co za léky dostala, jakou injekci a tak
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    podle mého názoru by měl být účet samozřejmostí (ne všude tak tomu ale je) a navíc je dobré, když dostaneš i zprávu, kde je vše rozepsáno - výsledky testů, nález, jak se má postupovat doma - ale s tím jsem se setkala jen na jedné veterině (http://www.naceradska.com/), hodí se to když musíš s rozléčeným zvířetem na jinou veterinu (pohotovost) nebo pokud chceš konzultovat postup třeba ještě s jiným vetem.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    PETRA_CHATEAU: koukam jim na cenik, ty kastrace nemaj vubec drahy...
    Cookie dneska konecne zacala harat, dala si teda pekne nacas. Doufam, ze v tesnym zavesu se rozhara i Bibi, abych s nema na jare mohla s obema na kastraci. A je dobry vedet, kde to udelaj dobre, treba se o ne budu min bat....
    Planuju to tak spravne? Ze nejlepsi je kastrovat tri mesice po harani, kdy jsou hormony uz v klidu?
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    MANXX: jinak to, že nedostáváš účty, mi přijde divný. od veta mam na všechno faktury. pokud jdem se psem třeba jen na vymáčknutí žlázek, tak se zeptá, jestli chci účet, což u tohodle většinou nechci, ale třeba při ošetření kousance sem dostala fakturu, na který bylo všechno rozepsaný
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    MANXX: pokud si pražská, tak pozdě večer mají na klinice v madridský, v týdnu mají do 11. sou tam 4 doktoři, já chodim k mvdr. filipovi. šil mi pokousanou fenku a dělal kastraci, obojí dobrý
    VETERINARNI KLINIKA MADRIDSKA
    http://www.vetpoint.cz/
    GIO
    GIO --- ---
    ja dala posledne za jednu navstevu 2000, a ot bylo jen vysetreni/testy a kapacka, proste asi uz jsem zvykla na jiny castky, no.. kazdy mesic resim neco jinyho, furtjim neco je, holomkum.)
    GIO
    GIO --- ---
    jasny, jdi jinam...
    GIO
    GIO --- ---
    MANXX: tos tam jeste nechala malo... ze jsem teda takova ostra, ale znam drazsi palky za docela nevinne navstevy u veterinare.

    ELFIN
    ELFIN --- ---
    FeLV...prokázala se mi u jednoho depozitního kotěte. Má někdo zkušenost u vlastní kočky? Problém je, že tu mám další dvě kočky - obě nateklé uzliny, ale zatím bez dalších příznaků...když se daří, tak se daří,no.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MANXX: Když se tam nenajde nějaká konkrétní příčina, tak bych teprve zkusila granule pro citlivé zažívání. Jinak to zatím neměň. No a antibiotika můžou zabrat, když jsou to ta správná. Některá třeba tu špatnou bakterii utlumí, ale úplně nezničí. Pak je ještě speciální diagnóza, které já říkám "zase ten prevít v kočičích stevech" :o), nevím, jestli je to bakterie nebo prvok, laboratoř obvykle nic nenajde, ale průjmy se záhadně spraví po metronidazolu, takže jedno z toho to bude.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MANXX: Nemusí to být čerstvé, naopak by bylo nejlepší, kdybys nabrala po sobě ze tří dnů a donesla to pohromadě.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MANXX: Klidně, normálně se ho zeptej, jestli by to šlo a co si o tom myslí, lidi pořád chodí s návrhama na vyšetření, někdy dobrýma, někdy nesmyslnýma. Tohle by odmítnout neměl, pro něj to nepředstavuje žádnou práci, než zabalit vzorek a poslat do laboratoře.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MANXX: No, bývá zvykem postupovat od neinvazivních vyšetření k invazivnějším. Mikrobiologie a parazitologie by mělo být to první, co se udělá. Takovéhle dlouhodobé chronické průjmy bývají při bakteriální dysbalanci.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MANXX: A nějaké vyšetření stolice proběhlo?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    XSIKA: běžte k veterináři. Může to byt víc věcí (nádory, zánět...), po internetu těžko radit a ani jedno není na domácí léčení.
    XSIKA
    XSIKA --- ---
    Ahoj, potřebovala bych poradit. Naše fena anglického kokršpaněla ( 9 let) má nateklé vývody mléčných žlaz. Na některých bradavkách má dokonce malé bulky. Ty bradavky, kde to má jsou celkem tvrdší než ostatní nenateklé.Nic jí z toho neteče ale nevypadá to moc hezky. Nevíte co by to mohlo být ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam