• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TESSS
    TESSS --- ---
    ANABEL_LEE: TAPINA: vedle mi vysvetlili, ze se nasazuji pri diete, prave proto, ze zasyti, ale tim psem prakticky jen projdou... Ale jak je to s tim skrobem, resp, proc jsou syrove jedovate?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Některé dietní granule obsahujou dokonce brambory jako základní rostlinnou složku, ale tam to bude podle všeho nějak upravené k lepší stravitelnosti.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TESSS: syrovy by pro ne byly jedovaty. vareny muzou, ale nic moc z toho mit nebudou, vetsina odejde ven s bobkama. urcite by nebylo dobry bramborama nahrazovat nejakou bilkovinnou slozku krmny davky. nevim, jestli to barfisti krmi, mozna jo, ale prijde mi tolehce zbytecny, varit se bramborama pro psa, kterymu to az tolik neda
    TESSS
    TESSS --- ---
    narazila jsem ve vedlejsi diskusi na brambory, tak se jdu zeptat sem. Jak je to se psama a bramborama, do ted jsem zila v tom, ze psi neumi odbouravat skrob a proto nesmi brambory, vedle jsem se docetla, ze psi muzou brambory vareny, mohl by mi, prosim nekdo vysvetlit, jak to je? Diky
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    BESSAYA: až je dobere, dej jí nějaký probiotika, ať se brzo srovná. a každej dek¨n koupání, to musí být teda nadšená
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    BESSAYA: Tak jsme konečně po vyšetření. Dělali Besině to samé vyšetření jako minule, seškrab stroupků a chlupů a mikroskop. vyšetření. A tentokrát řekli, že je tam jakási bakterie. Takže dostala amoxycilin (Xiclav nebo jak) - půl tablety po dvanácti hodinách, pak ještě musíme každý večer koupat v nějakém antibakteriálním šamponu + 2x - 3x denně postižená místa čistit betadinou. Za týden jdeme na kontrolu, tak jsem zvědavá, snad to pomůže :-/ Po těch atb mi přijde Besina taková trochu skleslá.. TAk doufám, že to nebude nic vážnějšího.
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    Zatim jsem se nesetkala s veterinarem, ktery by mi nevydal rozepsany ucet (i kdyz ho u malickosti opravdu nepotrebuju). A ja dle nej a prilozene zpravy (pokud je to referencni vet) alespon vim co mi kde kdo delal.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LOVETHIEF: Ano, přesně tak.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Bez účtu je to výhodnější jen když je to plátce DPH (což teda větší kliniky bývají). Jinak ani moc ne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MANXX: O účet si můžeš říct. Ono není nikde napsané, že by se musel povinně vystavovat, musí se vystavit na vyžádání. Ale já ho teda vystavuju vždycky, maximálně u nějaké prkotiny se zeptám, jestli ho chtějí. Ono to líp vypadá, když je vidět, že těch 600,- bylo za nějaké reálné věci, z nichž každá má nějakou normální cenu :o)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    MIAPAKA: jo ta to dělá, to je pravda, k tý sme chodili dřív


    LOVETHIEF: tak nějak uprostřed mezi háráníma je to prý ideál


    CORNELA: jo to máš určitě pravdu. my měli na faktuře i přesně rozepsaný, co za léky dostala, jakou injekci a tak
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    podle mého názoru by měl být účet samozřejmostí (ne všude tak tomu ale je) a navíc je dobré, když dostaneš i zprávu, kde je vše rozepsáno - výsledky testů, nález, jak se má postupovat doma - ale s tím jsem se setkala jen na jedné veterině (http://www.naceradska.com/), hodí se to když musíš s rozléčeným zvířetem na jinou veterinu (pohotovost) nebo pokud chceš konzultovat postup třeba ještě s jiným vetem.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    PETRA_CHATEAU: koukam jim na cenik, ty kastrace nemaj vubec drahy...
    Cookie dneska konecne zacala harat, dala si teda pekne nacas. Doufam, ze v tesnym zavesu se rozhara i Bibi, abych s nema na jare mohla s obema na kastraci. A je dobry vedet, kde to udelaj dobre, treba se o ne budu min bat....
    Planuju to tak spravne? Ze nejlepsi je kastrovat tri mesice po harani, kdy jsou hormony uz v klidu?
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    MANXX: jinak to, že nedostáváš účty, mi přijde divný. od veta mam na všechno faktury. pokud jdem se psem třeba jen na vymáčknutí žlázek, tak se zeptá, jestli chci účet, což u tohodle většinou nechci, ale třeba při ošetření kousance sem dostala fakturu, na který bylo všechno rozepsaný
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    MANXX: pokud si pražská, tak pozdě večer mají na klinice v madridský, v týdnu mají do 11. sou tam 4 doktoři, já chodim k mvdr. filipovi. šil mi pokousanou fenku a dělal kastraci, obojí dobrý
    VETERINARNI KLINIKA MADRIDSKA
    http://www.vetpoint.cz/
    GIO
    GIO --- ---
    ja dala posledne za jednu navstevu 2000, a ot bylo jen vysetreni/testy a kapacka, proste asi uz jsem zvykla na jiny castky, no.. kazdy mesic resim neco jinyho, furtjim neco je, holomkum.)
    GIO
    GIO --- ---
    jasny, jdi jinam...
    GIO
    GIO --- ---
    MANXX: tos tam jeste nechala malo... ze jsem teda takova ostra, ale znam drazsi palky za docela nevinne navstevy u veterinare.

    ELFIN
    ELFIN --- ---
    FeLV...prokázala se mi u jednoho depozitního kotěte. Má někdo zkušenost u vlastní kočky? Problém je, že tu mám další dvě kočky - obě nateklé uzliny, ale zatím bez dalších příznaků...když se daří, tak se daří,no.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MANXX: Když se tam nenajde nějaká konkrétní příčina, tak bych teprve zkusila granule pro citlivé zažívání. Jinak to zatím neměň. No a antibiotika můžou zabrat, když jsou to ta správná. Některá třeba tu špatnou bakterii utlumí, ale úplně nezničí. Pak je ještě speciální diagnóza, které já říkám "zase ten prevít v kočičích stevech" :o), nevím, jestli je to bakterie nebo prvok, laboratoř obvykle nic nenajde, ale průjmy se záhadně spraví po metronidazolu, takže jedno z toho to bude.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MANXX: Nemusí to být čerstvé, naopak by bylo nejlepší, kdybys nabrala po sobě ze tří dnů a donesla to pohromadě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam