• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    SNELA
    SNELA --- ---
    Psovi se udělala na boku taková bulka, je takova pohyblivá a měkká, nejdřív velká jako padesátikoruna a ted se zvětšila, má jí dva dny.. Možná jak si s fenkou hrajou, mohla mu to nějak pohmoždit, nebolí ho to, mám to zatím nechat být ?
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    čuba dneska měla trochu řidčí stolici a na konci bylo pár kapek krve. Vypadá jinak v pohodě.. Mám panikařit?
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    jaj, tak díky moc za informace, jsem zas o něco chytřejší. No zkusím ty K/D, objednala jsem jen půlkilový balení, takže kdyby to nežrala tak mi to tak mrzet nebude a hodím to holkám do útulku. A kdyžtak potom zkusím ten royal
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Nebo :o)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: u nás se osvědčila pro kočky epato pasta, aplikuje se lépe než tablety:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    a ano, jsou to ty samé co od veterináře, jen je majitelé eshopů tahají z polska a z pochybných zdrojů, proto jsou na netu výrazně levnější (na internetu jsou často pod urovní nákupní ceny veterináře)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PEPSSI: Volný prodej je jenom obcházení zákona, produkt je to stejný. Nicméně žádné granule na ledviny nejsou i na játra, ani k/d. Když u ledvin musíš omezit množství bílkovin a u jater musíš omezit množství tuku, tak nelze omezit obojí, ta kočka z něčeho být živa musí a sacharidy moc využívat neumí. Viděla bych to na ledvinovou dietu a nějaká hepatoprotektiva v tabletách.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PEPSSI: K/d je jen na ledviny, na játra je od hillsu něco jiného. Royal renal, trovet rid, purina nf, specific kidney (atd atd) jsou diety naprosto srovnatelné s hills k/d, kádéčko nemá nic navíc.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    CAMELLA: jak píšu, potřebuju i něco na játra. Veterinářka nám právě před tím rokem doporučila to k/d, tak proto se toho držím.
    Ted jsem koukala na internet a dají se koupit i na netu. Je možný, že jsou to ty samý jako u veterináře? Předpokládám, že asi jo, ale vím, ale žiju v tom, že se dali koupit jenom u veta, tak proto se ptám, jestli náhodou pro volný prodej není něco jinýho.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Vzorek je zase tak na jednu porci a někdy se stane, že novou chuť žerou a druhý den už to nechtějí. Royal má nejmenší 400g, ten Hill´s teď z hlavy nevím. Je 1,5 kg, ale to nebude nejspíš nejmenší.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PEPSSI: k/d není jediné žrádlo pro ledvináře, navíc zrovna k/d je asi nejméně chutný, zkus spíš royal renal/renal special nebo trovet RID, ty většinou kočky jedi spíš. Plus na spouste veterinách rozvažují a nebo mají vzorečky, nicméně vzorečky rozhodně nejsou na všechno, distributoři jsou na ně celkem skoupí, nejsnadněji se sežene purina nf vzorek :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PEPSSI: veterináři mívaj vzorky.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    ono jde o to, že potřebuju zkusit jestli to vůbec bude žrát než koupím pětikilový balení za litr. S jídlem je to u ní trošku těžší. Před rokem měla to k/d, ale přežrala se ho tolik, že odmítala cokoliv jíst, začala bejt apatická. Musela jsem jí rozjídat konezrvama ze stříkačky, pak přestala srát a hrozilo, že dostane otravu. Lítali jsme po veterinářích a už to nechci zažít znova.
    A je ledvinářka a má načatý i játra, proto ty k/d
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PEPSSI: no pokud máš kočku ledvinářku tak nejmenší balení ti moc nepomůže, protože ji budeš krmit dietou dlouho a nejlevněji tě vyjde Kattovit na zoohitu. Respektive asi nejlevnější by bylo, kdyby ti ho někdo přivezl z německa.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    nevíte někdo jaký je nejmenší balení K/D granclí pro kočky a kolik stojí?
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: brambory, soja..
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    ANABEL_LEE: pokud by tam byly, tak by musely být deklarované na obalu.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: ja si vzdycky rikala, ze do tech granuli snad davaji predevsim obiloviny, a ony to i brambory, no teda :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: No jo, ale nějaká rostlinná složka v krmivu být musí. Kdyby se jako redukční dieta používalo prostě jen maso s bramborama a brambory psem prošly, tak je na čistém mase a odejdou mu ledviny.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TESSS: a skrob nejde, v podstate v syrovy i vareny je stejny skrob, ktery psi zrovna dvakrat nestepi no. v tech granulich to asi bude tepelne a tlakove rozstepene na mensi cukry, ktery se jim travijou lip
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam