• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: brambory, soja..
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    ANABEL_LEE: pokud by tam byly, tak by musely být deklarované na obalu.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: ja si vzdycky rikala, ze do tech granuli snad davaji predevsim obiloviny, a ony to i brambory, no teda :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: No jo, ale nějaká rostlinná složka v krmivu být musí. Kdyby se jako redukční dieta používalo prostě jen maso s bramborama a brambory psem prošly, tak je na čistém mase a odejdou mu ledviny.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TESSS: a skrob nejde, v podstate v syrovy i vareny je stejny skrob, ktery psi zrovna dvakrat nestepi no. v tech granulich to asi bude tepelne a tlakove rozstepene na mensi cukry, ktery se jim travijou lip
    TESSS
    TESSS --- ---
    ANABEL_LEE: co jsem pochopila, tak redukcni. A diky za vysvetleni, o skrob tedy nejde.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TESSS: syrove jsou jedovate kvuli alkaloidu solaninu, ktery se varem nici na nejedovatou slozku. jsou jedovate i pro lidi .)
    to nasazujou pri nejake redukcni diete, kdy je pes pazravy a obezni? nebo pri jaky diete?
    TESSS
    TESSS --- ---
    ANABEL_LEE: TAPINA: vedle mi vysvetlili, ze se nasazuji pri diete, prave proto, ze zasyti, ale tim psem prakticky jen projdou... Ale jak je to s tim skrobem, resp, proc jsou syrove jedovate?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Některé dietní granule obsahujou dokonce brambory jako základní rostlinnou složku, ale tam to bude podle všeho nějak upravené k lepší stravitelnosti.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TESSS: syrovy by pro ne byly jedovaty. vareny muzou, ale nic moc z toho mit nebudou, vetsina odejde ven s bobkama. urcite by nebylo dobry bramborama nahrazovat nejakou bilkovinnou slozku krmny davky. nevim, jestli to barfisti krmi, mozna jo, ale prijde mi tolehce zbytecny, varit se bramborama pro psa, kterymu to az tolik neda
    TESSS
    TESSS --- ---
    narazila jsem ve vedlejsi diskusi na brambory, tak se jdu zeptat sem. Jak je to se psama a bramborama, do ted jsem zila v tom, ze psi neumi odbouravat skrob a proto nesmi brambory, vedle jsem se docetla, ze psi muzou brambory vareny, mohl by mi, prosim nekdo vysvetlit, jak to je? Diky
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    BESSAYA: až je dobere, dej jí nějaký probiotika, ať se brzo srovná. a každej dek¨n koupání, to musí být teda nadšená
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    BESSAYA: Tak jsme konečně po vyšetření. Dělali Besině to samé vyšetření jako minule, seškrab stroupků a chlupů a mikroskop. vyšetření. A tentokrát řekli, že je tam jakási bakterie. Takže dostala amoxycilin (Xiclav nebo jak) - půl tablety po dvanácti hodinách, pak ještě musíme každý večer koupat v nějakém antibakteriálním šamponu + 2x - 3x denně postižená místa čistit betadinou. Za týden jdeme na kontrolu, tak jsem zvědavá, snad to pomůže :-/ Po těch atb mi přijde Besina taková trochu skleslá.. TAk doufám, že to nebude nic vážnějšího.
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    Zatim jsem se nesetkala s veterinarem, ktery by mi nevydal rozepsany ucet (i kdyz ho u malickosti opravdu nepotrebuju). A ja dle nej a prilozene zpravy (pokud je to referencni vet) alespon vim co mi kde kdo delal.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LOVETHIEF: Ano, přesně tak.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Bez účtu je to výhodnější jen když je to plátce DPH (což teda větší kliniky bývají). Jinak ani moc ne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MANXX: O účet si můžeš říct. Ono není nikde napsané, že by se musel povinně vystavovat, musí se vystavit na vyžádání. Ale já ho teda vystavuju vždycky, maximálně u nějaké prkotiny se zeptám, jestli ho chtějí. Ono to líp vypadá, když je vidět, že těch 600,- bylo za nějaké reálné věci, z nichž každá má nějakou normální cenu :o)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    MIAPAKA: jo ta to dělá, to je pravda, k tý sme chodili dřív


    LOVETHIEF: tak nějak uprostřed mezi háráníma je to prý ideál


    CORNELA: jo to máš určitě pravdu. my měli na faktuře i přesně rozepsaný, co za léky dostala, jakou injekci a tak
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    podle mého názoru by měl být účet samozřejmostí (ne všude tak tomu ale je) a navíc je dobré, když dostaneš i zprávu, kde je vše rozepsáno - výsledky testů, nález, jak se má postupovat doma - ale s tím jsem se setkala jen na jedné veterině (http://www.naceradska.com/), hodí se to když musíš s rozléčeným zvířetem na jinou veterinu (pohotovost) nebo pokud chceš konzultovat postup třeba ještě s jiným vetem.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    PETRA_CHATEAU: koukam jim na cenik, ty kastrace nemaj vubec drahy...
    Cookie dneska konecne zacala harat, dala si teda pekne nacas. Doufam, ze v tesnym zavesu se rozhara i Bibi, abych s nema na jare mohla s obema na kastraci. A je dobry vedet, kde to udelaj dobre, treba se o ne budu min bat....
    Planuju to tak spravne? Ze nejlepsi je kastrovat tri mesice po harani, kdy jsou hormony uz v klidu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam