• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TAPINA: nevim presne, ale myslim, ze "odborne vysetreni"
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: v tomhle si dovolím oponovat, chápu, že je asi celkem těžký se na menšim městě jako veterinář uživit, ale nemoct si koupit ani antiparizitika volně v lékárně je mého trochu zcestné ... pokud svoje zvířata znáš, víš jak s léky zacházet a nepotřebuješ k tomu informace od veterináře, pak je ten volný prodej dle mého naprosto v pořádku. Stejně tak s dietou, dobře, první balení si po zjištění problémů můžu zakoupit u veta (zřejmě po tom, co tam zaplatím také slušné sumy za různá vyšetření, která problém diagnostikovala), ale pak pokud je nadále problém jasný, proč bych musela znova na nákup k veterináři?
    Jako bys musela mít předpis i na ibuprofen nebo sirup na kašel ...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LOVETHIEF: A jak je to "vlezné" zapsáno na účtence? :o) To mě vždycky zajímalo, tolik už jsem o tom slyšela.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TAPINA: na veterine, kam jsem chodila v Praze, si uctujou 150 korun jenom za to, ze clovek vleze do ordinace. Vzhledem k tomu, ze jsem tam s Cookie behem deseti dnu byla osumkrat... Plus teda jeste lecba. Pak jsem prolejzala ucty a nasla jsem tam i zahrnuty leky, ktery ji nakonec vubec nedal (sam mi to rikal, ze to mel v planu, ale nakonec ji je nedal). Plus tam zapocital limec za 200, kterej jsem mu hned vratila. No nic, moje blbost. Ale kazdopadne psa mi zachranil, takze na nej stejne vzpominam v dobrym a jsem mu vdecna.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já si tady jenom v souvislosti s veterinárním zbožím na e-shopech dovolím takovou malou kampaň ve stylu "Podporujte svého lokálního veterináře" :o)
    Řeší se teď na fóru Komory, že situace kolem e-shopů se stává pro nás nepěknou. E-shopy si na množstevní odběry dojednávají ceny, jakých veterinář v normální ordinaci není schopen dosáhnout (často jsou prodejky e-shopů nižší, než naše nákupky), jenže je to často zboží, které se prodává na základě odborného doporučení (antiparazitika, diety - ty by se snad ani neměly takhle prodávat vůbec). Čím dál častěji se veterináři setkávají s tím, že přijde klient, nechá si poradit, vyslechne si podrobnou přednášku o výhodách toho či onoho (v případě antiparazitik se například dost liší účinnost podle lokality), poděkuje a jde si nakoupit na internet. Na tohle mohou veterináři reagovat logicky jediným způsobem, protože teď vlastně pracují zadarmo - naše práce není prodej těch přípravků, ale prodej vědomostí, které si často necháváme zaplatit jen v podobě marže na přípravku, tak prostě zadarmo pracovat přestanou. Může se časem stát, že se veterináři v prodeji omezí jen na léky na předpis, nebude jim ležet tolik peněz ve skladových zásobách, a začnou důsledně účtovat poplatky za konzultaci. A to se nevyplatí především majitelům, zaplatí stovku (v lepším případě) za doporučení a půjdou si přípravek koupit o dvacku levněji do obchodu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: i aptobalance atd :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: nebo eshop veterináře, třeba tady mají tu probican pastu :)
    Probican pasta 15ml - Veterinární péče
    http://www.veterinarnipece.cz/probican-pasta-15ml-1311.html
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: Myslím, že Aptus Aptobalance je volně prodejný v lékárnách nebo přes e-shop. Jinak na veterině není problém koupit cokoliv (ono to veterináře motivuje k tomu, mít pacienty zdravé, když si ti zdraví nepůjdou nakupovat jinam ;o)
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    CAMELLA: volně prodejná psí jsem myslela právě ty z lékárny... držím rekord v nenavštívení veteriny (ťuk ťuk ťuk) tak to nechci pokazit... děkuji za tip :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ALLOPSYCHOSIS: tak volně prodejná asi uplně ne, rsp každý veterinář ti je bez problemu prodá, ale v petshopu je běžně neseženeš (stejně jako lidská seženeš v lékárně). Doporučuju probican pasta, psum chutná a je levná
    ALLOPSYCHOSIS
    ALLOPSYCHOSIS --- ---
    prosím dotaz na Tapinu- jsou nějaké volně prodejná psí probiotika? don anižby měl v posledním půl roce antibiotika,změnu stravy, změnu pohybu atp. tak začal prdět jak ....no hodně...
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    Kamarádka má dvouměsíční kotě, je aktivní, hravý, žere, ALE má průjem už asi týden. Co byste poradili? Smecta nezabrala..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SNELA: Tak to může být po nějakém kousnutí, ale to by asi měl zkontrolovat veterinář, jestli to není absces.
    SNELA
    SNELA --- ---
    TAPINA: nene vůbec
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SNELA: Na očkování nebyl, nějakou jinou injekci taky nedostal, tak měsíc zpátky?
    SNELA
    SNELA --- ---
    Psovi se udělala na boku taková bulka, je takova pohyblivá a měkká, nejdřív velká jako padesátikoruna a ted se zvětšila, má jí dva dny.. Možná jak si s fenkou hrajou, mohla mu to nějak pohmoždit, nebolí ho to, mám to zatím nechat být ?
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    čuba dneska měla trochu řidčí stolici a na konci bylo pár kapek krve. Vypadá jinak v pohodě.. Mám panikařit?
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    jaj, tak díky moc za informace, jsem zas o něco chytřejší. No zkusím ty K/D, objednala jsem jen půlkilový balení, takže kdyby to nežrala tak mi to tak mrzet nebude a hodím to holkám do útulku. A kdyžtak potom zkusím ten royal
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Nebo :o)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: u nás se osvědčila pro kočky epato pasta, aplikuje se lépe než tablety:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam