• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    SNELA
    SNELA --- ---
    GIO: to je mi jasný, je fakt, že se traduje, že fena po štěnatech bude ostřejší, ale naše se nezměnila..
    GIO
    GIO --- ---
    ja si myslim, ze v tom vyssim veku uz si a starsi umi tu pozici ve smecce udrzet, mkdyz uz ji ma stabilni ted.. podle em by to problem byt nemel, ale clovek stejne nikdy nevi..stoprocentne..
    SNELA
    SNELA --- ---
    GIO: jasný, děkuju.. vyřešený to maj, druhá čuba má rok a je vůči starší feně submisivní, ale spíš se bojim toho, že když by potom měla štěňata (nejsme rozhodnutí) tak aby nenastal nějakej problém
    GIO
    GIO --- ---
    cena mezi 3000 - 5000, u vas tka stred tipuji, ta zmena povahy... ja si myslim, ze v tomhle veku uz zadna vyznamna. pokud maji vztahy ve smecce ted postavene stabilne, tka by se nemelo nic menit ani posleze, nase kastrovana doga je stale sefkou, i v sirsi smecce kamaradskych psu atp.
    riziko po kastraci je inkontinence, ale neni to nicx zasadniho,apson u nas se to za par mesicu ztratilo a i po kastraci to mela max dvakrat.. dnes je inkontinentni kvuli problemum s panvi a bedry, takze prima souvislost s kastraci tak y neni.
    ja vidim pozitiva v prevenci pyometry, ale mlecne zlazy mohou mit problem, na ty je ta kastrace uz pozdni, tkaz ehlidat ceciky casem, jestli nektery neduri.
    SNELA
    SNELA --- ---
    Vím, že téma kastrací se tu už xkrát probíralo, ale chtěla bych znát Vaše názory a zkušenosti.

    Chceme nechat vykastrovat naší 5ti letou fenu, je zdravá v kondici, měla jeden vrh. Hlavním důvodem je falešná březost, která se po štěnatech hodně zhoršila..

    * Jaké může vzniknout riziko po kastraci?
    * Fena je dominantnější povahy ( máme psa a dvě feny) myslíte, že se může změnit nějak situace ve smečce? Případně i že by mladší fena měla potom štěňata?
    * Nějaké reference na MVDr. Čučku nebo MVDr. Lázničku - především co se týká kastrací?
    * Přibližná cena kastrace feny do 30kg v inhalační narkóze ?

    Díky moc za každej názor :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    ZMYJKA: jojo, vcera cely vecer chrochtal na hrocha misto aby chrochtal sam, to je dobre znameni :D predtim si preci jen hral min.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: tak aspoň že tolik nechrchlá :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Nam to nastesti zabralo hned, je to vyrazne lepsi. Jen je prcek chudak nestastnej kdyz odjizdim na kone, ze nemuze se mnou.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: Jo, měl, já vím, ale mladej se mi tenkrát fakt zlepšil až za dva dny, řekla bych co pořádně zabraly atb. A vetka se dušovala, že nic funkčnějšího mi na ten kašel prostě už dát nemůže a že to musíme vydržet (samo jsme kontrolovali i další parametry a jinak se držel dobře, horečku měl, ale ne nijak strašnou, plíce taky fungovaly slušně, jenom ho to prostě hodně vyčerpávalo). Byl strašně hubenej, kostřička potažená kůží, a každej ten záchvat kašle ho prostě položil. Po čtyřiadvaceti hodinách chudák už jenom ležel a chrchlal - byl z toho totálně vyfluslej. A atussin nenáviděl už od pohledu :D Je to neskutečně hořký a hnusný.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ZMYJKA: tak zrovna atussin by fakt zabrat měl hned, je to klasický typ veselých kapek proti kašli, s efedrinem (žádný pseudo, ale hezky efedrin :) guaifeneisinem atd :)
    já byt tím psem, hned mám veselejší den :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: jo, atusin jsme měli taky. Akorát se člověk musí obrnit trpělivostí - tak první dva dny jsem měla teda pocit, že to vůbec nezabírá - pes se zmítal v záchvatech kašle a chrchlal pěnu, až z toho byl celej upatlanej a unavenej a vypadal vyloženě nešťastně. Ale je taky fakt, že Loki byl hodně oslabenej z útulku (měl k tomu i antibiotika a něco na podporu imunity a stejně první dva dny vypadaly ošklivě - ale o život zas nešlo, to ne, jenom mi ho bylo děsně líto, jak tam ležel celej poslintanej).
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Tak je to psincovy kasel. Dostal atusin, poslech cisty, teplota zadna, ze by se s tim mel jako mlady pes poprat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: No dyť jo, první příznak srdečních problémů je obvykle kašel. A už několikrát mi přišel do ordinace kardiak, který byl měsíc jinde léčený antibiotikama a ony mu nějak nezabraly :o)
    GIO
    GIO --- ---
    fajn,a le je to moje auditko, tkaze se podle toho cornelo prosimte chovej, dekuji, proste tentokrat si to posledni slovo odpust, uz me nebavis, nejen tady.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: No a půlka chrchlajících psů jsou ještě navíc ve skutečnosti kardiaci, kterým se to s ochlazením taky zhoršuje :o)
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: presne tak.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nepřijde mi, že by toho bylo víc, jen teď je období, kdy to bývá. Stejně jako u lidských respiračních infekcí je toho nejvíc na podzim.
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: jj, to uz pes (bohuzel) taky mel,))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Záněty průdušek už obvykle mívají i celkové příznaky s horečkou, tam už je to potřeba řešit víc.
    GIO
    GIO --- ---
    CORNELA: prosimte, mluvim o internetove komunikaci,a le vazne tu s tebou neminim vest zadne osobni spory, tak to zkus ukoncit, diky.)
    GIO
    GIO --- ---
    no muj pes ma sedm let letos, a mel to jako stene, a tehdy to bylo taky uz docela rozsirene, takze mi nejak neprijde, ze by to bylo horsi, spis to chodi ve vlnach, ale pravidelne vpodstate..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam