• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: urcite pocet bilejch krvinek (tzn. zda neni nekde zanet), tipuju, ze funkcnost jater, ledvin, zda funga metabolismus tak jak ma -tzn. spravny pomery potrebnejch latek? Prosim, opravte a doplnte me:) Urcite je toho mnohem vic.
    SNELA
    SNELA --- ---
    a co se dá vůbec zjistit tim běžným předoperačním vyšetřením krve ?
    K0051
    K0051 --- ---
    nejslem lekař, jen řikam, že jsem to slyšela od několika veterinařu. a je fakt, že už jsem se setkala s mnoha nahodnýma nalezama u mladych zvirat (mladych tzn do 2 let)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    K0051: To není tak úplně pravda. Můžeš dělat všechna možná vyšetření u všech operací kvůli tomu, že když nastane problém, tak máš krytí pro sebe, jako veterinář. Ale když nastane problém u mladého klinicky zdravého zvířete a bylo u něj provedeno klinické vyšetření - tzn. poslech srdce a plic, zhodnocení stavu sliznic a celkového stavu, tak je to lege artis postup.
    K0051
    K0051 --- ---
    nedavno jsem slyšela od několika veterinářů, že předoperační vyšetření komora vet. lekařu doporučuje u každého zákroku s tím, že pokud se stane problem, který se mohl ovlivnit rozborem tak jsou z toho postihy
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    mě kastrovali gátu (20kg) na jarově, cena s inhalačkou a krvema byla 5 tisíc, ale bylo to ze známosti a taky je to 3 roky zpět.
    Jinak cena závisí jak veterinář od veterináře (Bílá hora je jedna z nejdražších klinik, když nepočítám Jaggynu) a taky dle toho jak dlouho to bude trvat a jestli inhalačka nebo injekční (a i jaká injekční)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SNELA: U mladých zdravých zvířat ne. Já ho dělám obvykle tak od 8 let a nebo když už se o nějakém problému ví.
    SNELA
    SNELA --- ---
    TABO: ok, juknu dík :)

    btw je teda potřeba dělat rozbor krve před kastrací ?
    TABO
    TABO --- ---
    SNELA: Byli jsme na Veterinární klinice zelená liška. Kastrovali mi tam i druhou fenku a všechno proběhlo bez komplikací. Cena nějak kolem 5000, za 35 kg fenku + kolem 600? za krevní vyšetření - bylo jí už 8. U mladší ho ani nechtěli, jen si poslechli srdíčko a zkoukli celkovou kondici fenky.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MATHEA: zítra dopoledne tam jedem, má to hnusný
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    VERCA_ZABA: za me urcite vet, kdyz to roste.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    náhodou někdo nápada?

    před dvěma dny - arnošt bouli na nose, přímo uprostřed, taková maličká, tvrdá.. včera boule větší, tvrdá (jak kdyby to byl kostní hrbolek) - říkám, se někde bouchl
    dneska - boule třikrát tak větší, dá se trochu zmáčknou, na boulou žádný chllupy, jenom jakoby sedřená a krvavá kůže.. když mu na to sáhnu nebo zmáčknu, tak ho to nebolí..
    SNELA
    SNELA --- ---
    TABO: super děkuju :) to je přesně náš problém, změny nálad a vidím, že se trápí, sice je to v únosné mezi, ale proč jí nechat zbytečně trápit.. Aha a kde jsi nechala kastrovat ?


    A opravdu nikdo nemáte zkušenost s p. Čučkou nebo Lázničkou?
    GIO
    GIO --- ---
    TILLIT: zbraslav, nebo barchanek na andelu/v beroune, oba podniky znam a mam letite a skvele zkusenosti.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TAPINA: áháá, to sem právě nevěděla, já měla za to, že je to nymlich to samý:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: Jenže fretka je trochu nestandardní zvíře. Vyžaduje jinou anestezii a vůbec jiné zacházení, kocour bude levnější.
    TABO
    TABO --- ---
    SNELA: Já nechávala kastrovat osmiletou - trpěla často na falešky a změny nalád s tím spojené a strašlivě se jí ulevilo. je teď veselá jako jsem jí snad nezažila.

    Žijou s šestiletou fenkou (kastrovanou) a jakoukoli změnu mezi nima jsem nezaznamenala. Osmiletá pořád velí, velela i když byla nemocná. Maximálně si víc hrajou.

    zaujalo mě, že měla jakési vnitřní stehy, takže na veterině proběhla pouze kontrola a nemuselo se jí nic vyndavat, což se mi zdálo super.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LANTHAL:
    ADITU: oká, díky:)
    ADITU
    ADITU --- ---
    VERCA_ZABA: neznam Bilou horu a jejich cenove relace, ale kastrace kocouru jinde po Praze byvaji kolem 800-900 stovek, pokud nejsou komplikace.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    VERCA_ZABA: nevim jak na Bílý hoře, ale i dobrý veteriny v centru ti kočku vykastrujou třeba za 1300,- (v Galeé, pokud se za ten rok teda nic nezměnilo), kocoura třeba tady u nás i jen za 400,-
    Ale jasně, volba je na tobě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam