Prosím o radu místní veterinárně zdatné - kdy nejdřív se dají po kastraci (psa, takře má jen dva vnější stehy a tuším dva vnitřní) vyndat stehy? Vím že norma je 10 dní, ale to je obecné číslo kdy už je rána určitě zarostlá. U lidí mám zkušenost, že se stehy často daly bezpečně vyndat už po 5 - 7 dnech, když se rána dobře hojila. Jde o to, že mladej už má ránu povrchově zahojenou (v jedné půlce ještě je růžová čárka, v druhé ani to ne) a mám pocit, že mu jeden ten steh (tam kde už není ani čárka) začíná zarůstat - a jak ho má fakt hodně těsně, tak si ani nelajznu mu ho vyndat sama (narozdíl od čuby Loki při ošetřování zrovna nedrží a navíc nemám nic čím by to šlo bezpečně fiknout, když je to vpresovaný takhle v kůži). Byl kastrovanej v pondělí, takže teď asi ještě fakt brzo, ale zas aby mu to třeba fakt zbytečně nezarostlo... Navíc ho to teda pekelně svědí (má límec, ale je z toho občas až hysterickej). U nás můžu na veterinu bez příplatku i o víkendu - co myslíte, mám tam skáknout? Nebo mu prostě takhle brzo ty stehy nevyndaj ať to vypadá jakkoli?