• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    KAMPA: No mi to prijde jako ukazkova faleska teda, zhruba 2 mesice po harani. Uknukana, cicmava, uknourana, s touhou mazleni a takova rozneznela - presne odpovida dobe "porodu". :)
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    mam otazku, nevite co by mohlo znamenat, kdyz ma fena (pet let, harala v zari) neustale bulí?
    leží, kouka na nas a pláce, mazlim ji, pritel ma ted volno, takze doma sama neni..bulí ve vytahu a i pri prochazce. nevypada, ze by byla nejak nemocna, hraje si, zere, pije...
    v noci - u nas nikdy nespi, ma svy kreslo, ted ovsem uz treti noc spi u nas v posteli.
    jediny co jsem vypozorovala je,ze se nechce prat - jako hru mysleno semnou...
    nemuze mit nakou depku?
    harala v zari, takze na falesku bych to netipovala asi.
    diky
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Pendluju ted se psikama mezi nasi domovinou (Chlumec n.C.) a Prahou, jsme v Praze pomerne dost casto, zejtra mame v planu tam jet znova. Bohuzel primo u Prazsky trznice - fakt extremne malo prostoru na venceni s pomerne velkou osidlenosti psu. Balous si z Prahy naposled privezl psincak, nastesti jsme to chytli zavcasu a vyresil to jitrocelovej sirup. Kaslal od ctvrtka, dneska uz je klid, ma furt klidovej rezim a sirup pord dostava (a dostava ho preventivne i cuba).
    No a ted mi jde o to, zda v podavani pokracovat, kdyz zejtra jedeme do Praglu znovu a pokud vim, tak to tam tedka pekne radi? Nebo jeste davat treba dne, dva a pak pokud budou ok, tak to nechat?
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SIMCIIQ: : tak dekujem :(
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GIO: to se máš:)
    GIO
    GIO --- ---
    takoveho, ktery by mi nutil granule, ja ani neznam:)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TAPINA: a uplně nejlepší by byl veterinář, který umí parazitologii a je k barfu tolerantní (rozuměj - při zmínce o barfu na mě nebude řvát a nebude mi cpát ty nejlepší granule na světě, většinou hills a RC:)
    brát s nadsázkou:)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    TAPINA: veterinář, který umí parazitologii a neni a priori proti barfu je taky dobrej.)
    krmim lidskym a krmnym masem a jde to přes mrazák. pokud dávam nepřemražený maso (to je ale velmi zřídka), tak jedině v lidský kvalitě. teď odčervuju 2x ročně
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PETRA_CHATEAU: A musí to být veterinář, který barfuje, nemůže to být veterinář, který prostě umí parazitologii? :o) Je potřeba stanovit, jestli je nebo není vyšší riziko infekce. Škrkavkama ne, ty jsou výhradně z trusu jiných psů, takže venku ze země. Tasemnicema může být, záleží na tom, kde bereš maso a jak ho skladuješ. Maso pro lidský konzum je důkladně vyšetřované, to bude čisté. Krmné maso by mělo být sice taky, ale tam bych na to moc nespoléhala. Boubele tasemnic ale spolehlivě ničí přemražení. Takže jestli nedáváš krmné maso, které neprošlo mrazákem, tak odčervuj normálně, jinak častěji.
    (pak je ještě otázka, co je "častěji" - pes by se měl odčervovat minimálně 2x ročně kvůli těm škrkavkám, protože ty jsou venku prostě všude, kde se venčí psi. V nacpaných městských parcícha výbězích pak 4x ročně).
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    NICKIE: tak pokud to bylo jenom jednou (jeden den) tak to asi bude jenom tou rybou :)

    Inkontinence bejvá často ve spánku - a rozdíl by měl ukázat i příjem tekutiny - u inkontinence je normální, u zánětů zvýšený. A taky se to může zkombinovat - to se povedlo té mé babče - lehká inkontinence spojená se zánětem - a výsledek bylo poměrně masivní počůrávání se. Po zaléčení zánětu, vyloučení milonpadesáti dalších poruch a přechodu na barf se problémy nevrátily, naštěstí.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    ZMYJKA: jo, z huby ji nesmrdi a ani nesipe, nic takoveho... kdyby se to opakovalo, tak bezim na veterinu, ale zatim to vypada jako nasledek jejich tajnych akci, kdy vyzrala kos to rybi maso ze sporaku.. bohuzel prave tu louzi den predtim v posteli ji nemuzu dokazat, taky by to mohl byt druhy pes..ten mel jednou zanet mocaku a porad se pocuraval ve spanku.. plus teda jeste by to mozna mohla bejt inkontinence?
    kouknu na to, diky moc.. ale doufam, ze to byla jen dietni chyba..
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    NICKIE: možná mrkni na tohle - nemusí mít všechny příznaky, ale prostě ledviny jsou risk.

    Chronické renální selhání – ledviny u psů a koček | Domácí lékarna
    http://www.domacilekarna.cz/clanek/5/chronicke-renalni-selhani-ledviny-u-psu-a-kocek
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    NICKIE: tak to může být taky příčina - že se prostě naprala moc vodou. Ale jestli jí k tomu smrdí z pusy, tak já bych jí tu moč preventivně udělala - stojí tuším něco kolem dvou stovek, podle veta, a pach z tlamy může souviset i se selháním ledvin. A jestli k tomu sípe, tak to taky nemusí být kašel, ale srdce, které se s těma ledvinama pojí.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    PETRA_CHATEAU: já když mluvila o barfu s bicanovou (animal clinic), tak právě říkala, že by se mělo odčervovat častěji..
    já teda ale stejně odčervuju jednou za rok, si vzpomenu dycky při očkování akorát
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    je to nějaký veterinář, co barfuje? potřebuju rozklíčovat velkou záhadu odčervování. někdo řiká, že na barfu se má pes odčervovat častěji, někdo naopak. něco sem si přečetla, ale moudrá stejně nejsem
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    TAPINA: ok, diky za radu, budu na to myslet, uvidime, co rekne vysetreni
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MANXX: Uškodit nemůže nikdy, pomoci může vždycky :o)
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    ZMYJKA: nakonec jsem zjistila, ze sezrala z linky kilo ryby od vetamixu, kde bylo hodne vody... proto to asi nemohla vydrzet..zacla se totiz poustet do vyjidani kose.. nejaka novinka zase, takze doufam, ze to bylo jen z toho, zatim se to krome dvou dni neopakuje..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CRS1138: Drahej je, ale v případě, že kastrace by byla riziková (což by možná byla), tak je to řešení.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MATHEA: Nezacala a rad bych to tak nechal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam