• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LOVETHIEF: Ne. To by šlo hned a neleželo to tam šest hodin beze změny. Takhle vypadá obvykle začátek nějakého gastrointestinálního zánětu, následuje ještě opakované zvracení a případně průjem. Takže hladovku rovnou, kontroluj příjem tekutin a uvidíš, co bude.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Je mozna pricina vyzvraceni temer nezmenenyho jidla (jako ze vypadalo nestravene) po asi sesti hodinach z duvodu prezrani?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IVUSHA: Gastrointestinální dieta je u značek, které nemají speciální jaterní, i na játra.
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    MAGDALENA:já jí dietu nechám,právě že kdybych jí chtěla zkusit vysadit,tak bych na ty testy musela tak třikrát a to jí raději koupim plno trovetek. Stačí že druhá kočka má diagnozu o hodně horší,tak nebudu nic pokoušet. Po vánocích pojedou na veterinu na kontrolu obě,aby jim to nebylo líto. Íá totiž pořád čuchá Bébé k zadku,tak je možný že má třeba plný žlázky,nebo je jen Íá úchyl:-)
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    IVUSHA: tak aspon nech tu dietu a na testy az nasetris :(
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    MAGDALENA: mě to taky přijde normální postup,ale nemám na to peníze,tak se tu dietu raději nebudu pokoušet vysazovat:-) Už má dietu asi 1,5 roku,poslední testy byly jen malinko vyšší.
    CAMELLA: díky zkusim,ať má na vánoce něco jinýho:-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    IVUSHA: některé značky nemají přímo jaterní konzervy, ale ty na gastrointestinální jsou také v pohodě - třeba u royalu kapsičky Gastrointestinal moderate calorie (snížené množství tuku, větší množství bílkovin)
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    IVUSHA: me to doporuceni prijde jako normalni postup. Testy-dieta (vc. doplnku, prip. predepsanych leku)- testy.
    A vzhledem k cirhoze tak predpokladam ze na testy stejne chodite pravidelne.
    Mame Azru na l/d uz asi 2-3 mesice a vysledky jat. testu se zasadne zlepsily.
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    Když jsme u těch diet,tak jaterní pro kočku mám Trovet HLD,pak jsem chvilku krmila Hills l/d,ale ostatní značky jsou všechny na gastrointestinální onemocnění-tim můžu taky krmit?Nějaký typ na další konzervy? Měla cirhózu jako kotě a bylo mi doporučeno,ať jí dietu raději nechám,a abych nejdřív šla na testy za nějakých 1500 a pak krmila nějaký čas normálně a pak zase testy,zda jsou játra v pohodě,za to koupim 90 konzerv:-(
    HYPNOTICA
    HYPNOTICA --- ---
    OKENA: Zkusila bych prodejnu A-vet na Plzeňské
    OKENA
    OKENA --- ---
    Chtěla bych se zeptat, jestli nevíte, kde je možné v praze koupit Hill´s granule sensitiv stomach.
    Celkem nutně je sháním.
    Zatím jsem sehnala jen přes internet a nikde nejsou schopni mi je doručit ještě dnes.
    ESL
    ESL --- ---
    TAPINA: Skvělé, díky, píšu si a povedu v patrnosti. Je fajn vědět, že existuje aspoň nějaké řešení, kdyby to všechno nikam nevedlo.


    LANTHAL: Díky veliké, já doufám, že to všechno nějak půjde.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ESL: ok, fajn, moc držim palce, ať se zadaří

    TAPINA: tak to jo, s tímhle onemocněním nemám žádný zkušenosti
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ESL: No a kdyby to nešlo prostě nijak, tak existuje přípravek Ipakitine. Ten vychytává fosfor, takže se pak krmí běžnou stravou a je to k ledvinám šetrnější (ale tak šetrné, jako dieta, zase ne). S dietou nekombinovat, jen kdyby prostě nic dietního nežrala.
    ESL
    ESL --- ---
    LANTHAL: Ona nám to říká celých těch 12 let - tohle opravdu není věc zdravotního stavu, ale povahový rys. Teď bohužel zkomplikovaný dietou a vyhublostí. Já pořád doufám, že najdeme nějaký způsob, jak to všechno zvládnout nenásilně - násilím ji krmit nechci. Na něco snad přijdeme.


    TAPINA: Výborně! Vyzkoušíme, uvidíme, to by bylo skvělé. Díky veliké za radu!


    TAPINA: Přesně tak. Navíc je celkově velmi v pohodě, jakmile se jí ulevilo po těch nejhorších problémech se štítnou žlázou, fakt se tváří, jako že se vlastně nic neděje. Může spokojeně žít ještě léta. Nechci tuhle šanci zahodit tím, že se vykašlu na dietu a nechám ji, aby si ty ledviny zhuntovala úplně. Prostě hledám rady, jak ji udržet v kondici, sice s dietou, ale bez násilí. Trápit ji nehodlám v žádném případě, ale odepsat taky ne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LANTHAL: Tak ale zase jestli má hypertyreózu (to je dlouhodobý problém) a teď se na to přišlo a teď se začala léčit, tak má velkou šanci na zlepšení, když mezitím nevyhladoví.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ESL: Někdo tuším psal, že pro ledvináře je vhodné přilepšení hovězí lůj. A to opravdu je, je to čistý tuk bez příměsí, které ledvinám škodí (bílkoviny, fosfor, sodík), podpoří chuť každého jídla a má dost kalorií na vykrmení hubené kočky. Tuk kočky můžou v množství větším, než malém, jsou stavěné na to, aby získávaly energii hlavně z něj.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ESL: aha, až takhle ... no v tom případě ... zcela popravdě a upřímně, pokud kočka nežere (radši hladoví, než něco sežrat dvakrát), tak to znamená, že je jí zle (ať už před žrádlem, ale spíš po žrádle nebo prostě konstantně). Pokud ani po delším období léčby stále nežere (a podle mého to nemusí znamenat, že je vybíravá, ale prostě jen to, že je jí blbě), je dosti na zvážení, zda jí v tomhle věku trápit dietama, násilným krmením, atd ...
    Nevím, jak moc je optimistická vyhlídka na to, že se její problém (v tomto věku) zlepší. Možná bych se vykašlala na diety, krmila ji tím, co jí chutná, a prostě až přestane žrát i to, tak jí nechala odejít. Možná na první pohled nepřijatelné, ale ... ona vám tím dlouhodobým nežraním asi něco říká ...
    ESL
    ESL --- ---
    ZMYJKA: Toť otázka. Já mám trochu obavy, že takhle jednoduché to nebude, že možná pejsci snesou v tomhle směru víc než kočky, byť jsou všichni masožravci. Jinak na sladké je, nebo aspoň byla. Je pravda, že poslední dobou (takové čtyři týdny) už se nehrnula na všechno sladké, co jsme jedli, tak vehementně jako dřív, kdy nám byla schopná prakticky vlézt až do pusy. Zkusím se na to optat u veterinářů, abychom nenadělali víc škody než užitku, ale kdyby tohle jako způsob nabrání hmoty šlo a pomohlo, dost by se mi ulevilo. Ten pocit huňatého pytlíku plného holých kostiček, co jsme poslední dobou zažívali, kdykoliv jsme ji vzali do náručí, to bych si moc ráda nechala doživotně ujít. Díky za tip!
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ESL: a není na sladké? Teda já nevím, jestli se to může u koček, tak mě kdyžtak místní veterináři opraví, ale u psů ledvinářů nežravých se dávají jako příkrm krátkodobě piškoty, olejové bábovky a tak, aby aspoň trochu nabrali. Teda samozřejmě když není zvíře ještě k tomu cukrovkář. A třeba jeden náš kocour pečivo zbožňuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam