• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LANTHAL: Odvezt do nejblizsi zachranny stanice?
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    Co se dělá s hrdličkou nalezenou u potoka, která jen leží a dejchá (občas pohne křídlem), ale vůbec se jinak nebrání, nehejbe, nereaguje? Přinesl mi jí teď muž se synem z procházky ... Dala jsem jí do krabice s dekou do tepla, kápla trochu vody na zobák ... můžu udělat něco víc? Vnější zranění žádné viditelné.
    ADITU
    ADITU --- ---
    MANXX: taky davam leky dozivotne a kocka si po par mesicich zvykla (a ja se zdokonalila v cpani prasku do krku). ze zacatku se branila, ale kdyz ji zasednu, nema sanci...
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    MANXX: je fakt, že mám na kočky asi štěstí, protože ani jedna kočka, co jsem kdy měla, nebyla zabiják. Sousedce jsem před Vánocemi navrhla změřit kočce cukr, protože má podezření na cukrovku. Tak aby ji nestresovala převozem k veterináři. Dopadlo to tak, že jsme nic nezměřili, protože nás kočka málem všechny pozabíjela :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    MANXX: u svého kocoura jsem měla osvědčené zabalit prášek do tavenýho sýra, který zbožňuje. V tom ho sežral zaručeně a jak se ten sýr nalepil na prášek, tak ani neměl možnost ho vyplivnout. Ale je to o tom, co kočce opravdu chutná.

    A jak to tady tak čtu a jak to tak vidím ve svém okolí, tak mám doma naprosté poklady, které si nechají líbit všechno (musí). Kocour je diabetik, 2x denně mu píchám inzulín a to tak, že k němu přijdu, vytáhnu mu kůži nad lopatkami, píchnu do něj jehlu, stříknu inzulín, počkám pár sekund a jehlu vytahnu. A celou tu dobu kocour poslušně leží, sedí nebo stojí, není vůbec potřeba ho nějak držet nebo fixovat, natož mít asistenci druhé osoby. Prostě poklad :)
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    Jak vas tak ctu tak jsem rada ze mame dva "blbe psy", kterym staci prasky vmacknout do piskotu, kusu rohliku nebo mozarely. Obe berou prasky dozivotne. Mame uz z toho ritual takze pri vysloveni slova Karsivan se jedna zacina oblizovat, u druhe staci rict "prasky" a uz ceka co dostane :)
    KEEE
    KEEE --- ---
    MANXX: operace s jídlem se mi zatím absolutně neosvědčily, já vám nevím, jak to ta kočka pozná, že to v tom je, ale zásadně se toho nedotkne :o) akorát jsem na tom odrovnala asi tři prášky...
    KEEE
    KEEE --- ---
    MANXX: aktuálně mě čeká aplikace léku "doživotně", takže jsem si v tom našla praxi :o) Malá už se teda moc nebrání, docela si zvykla, ale když se ještě bránila jak ještěrka, tak zabíralo zabalit ji do deky tak, že jí koukala jenom hlava (docela pevně, aby se z ní jen tak nevymotala), chytneš ji za krkem, to ji znehybní, druhou rukou (ve které máš už prášek) otevřeš tlamku, vhodíš prášek co nejdál (ideálně fakt až ke kořenu jazyka) a honem se natáhneš po stříkačce, ve které máš vodu (pozor, kočka najednou spolkne jenom 1 ml) a honem za tím práškem pošleš vodu, aby musela polknout :o) kočku chvilku pozoruješ, jestli prášek neplive, pak ji vypustíš a dál ji pozoruješ, protože ona ho je schopná vyplivnout opravdu velmi nepozorovaně :o)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MANXX: existuje taková chutná plastelína, do které prášek zabalíš. Ale samozřejmě nefunguje to stoprocentně, záleží, jak moc tvoje kočka hltá a celkově jak je žravá.
    Jmenuje se to easypill
    SNELA
    SNELA --- ---
    TAPINA: super, děkuju!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SNELA: Můžeš to dát klidně teď, když to máš, je tam msm, což je látka s účinky tlumícími bolest, ale není to analgetikum v pravém slova smyslu, že by to nějak radikálně zasahovalo do dějů v těle.
    SNELA
    SNELA --- ---
    Chci se optat na jedný psí aukci jsem si vydražila kloubní "výživu" pro psa - ARTHRONIS fáze 2.. Přítelovo rodiče mají 7letou labradorku, je hodně aktivní na to, že má celožitovní nadváhu ( někdy míň někdy víc) bohužel není krmena moc kvalitní stravou, chtěla bych jí nasadit tuhle kúru, ale jestli dobře chápu, obsahuje i složku tlumící bolest (obsahuje: hydrolyzovaný kolagen, msm a lactomin) ona zatím viditelné známky bolesti nemá, ale chci jí to dát jako prevenci, myslíte, že je to vhodný nebo mám počkat až se objeví nějaké problémy? díky
    STHENO
    STHENO --- ---
    ZMYJKA: Ja teda moje trdlo kastrovane nemam, ale tiez som si vsimla, ze v poslednej dobe hned na uvod vypusti vela na jedno miesto a potom este rozne prechcava kadekoho a kadeco. ono zas ked su v tych vykurenych bytoch, tak si chlipnu trochu viac vody jak normalne, myslim si,z e to moze byt aj tym.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZMYJKA: Je to docela běžné, že kastrovaní kluci přestanou značkovat a vypustí všechno najednou. A naopak fenky občas jakoby značkujou, čůrají několikrát za procházku, takže u toho psa toho pak opravdu může být víc, než u fenky na jeden zátah.
    GIO
    GIO --- ---
    ten nas je frustrovanej jinak, tak aspon takhle neni:)) hehe

    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    GIO: tak to obecně zvířata kastrovaný až po dosažení pohlavní dospělosti nebejvaj, myslím :) Ale třeba ojíždění kocoura u nás přestalo úplně. Prostě bych řekla, že konečně není sexuálně frustrovanej :D ale asexuální taky není.
    GIO
    GIO --- ---
    jo to u nas je to taky mirnejsi, jen ze jako neni asexualni.)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Jinak mám pocit, že co se chování jiných psů k němu týče, tak příčetní socializovaní psi se chovají normálně, ojet se ho pokouší jenom sexuální robotci, kteří to na něj zkoušeli i když byl štěně a kteří prostě zkusej ošukat všechno, co se nebrání. A teda mladej se, když to nějakej ošoust přežene, brání celkem razantně, jak jinak není vůbec konfliktní.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    GIO: tak mlaďoch docela polevil. Ne že by úplně ztratil zájem, to zas ne, ale mnohem míň se snaží ty háravky najít - dřív venku mastil ke každému psovi s nadějí, že by tam mohla být ta voňavá feňule, co právě olízal její moč (na sídlišti furt něco hárá), teď zdaleka tolik neolizuje a je schopnej projít kolem psa, kterej se netváří, že si s ním chce hrát, na dva metry, aniž by projevil zájem. Přitom hraje si pořád s nadšením, stačí, aby druhej pes naznačil, že o kontakt stojí. Takže zatím v tomhle rozhodně plus.
    GIO
    GIO --- ---
    jinak ho musim velice pochvalit. uz nezere psy. vanoce u nas stravil rodicu pes a nemeli jsme jediny exces, takze nas Abbu dosal velikou pochvalu.(on je ten kastrat z vekove kategorie, kdy uz to toto chovani neovlivnuje, ale vekem a moudrenim si dal konecne rict, mam z nej radost)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam