• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAGDALENA: heřmánkový čaj na oči je potřeba cedit přes něco hodně hustého, jemné kousky mívají tendenci v něm zůstat a následně dráždit oči.

    Jednodušší to bývá s řepíkem, který má taky zklidňující a dezinfekční účinky. Ale zase ten heřmánek je dostupnější.

    A taky to samozřejmě jde vykapat ophtalmoseptonexem.
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    MIAPAKA: nema tam neco co ji drazdi? Vyplachnout slabym odvarem z hermanku nebo nevim co mate na cisteni oci.
    Osobne bych zasla na veterinu, mam stejne plemeno o 3 roky starsi a uz vetsinu veci radsi resim u veta.
    INXS
    INXS --- ---
    TAPINA: všechno si sundá :/ tak já nevim mu asi vrazim krunejř a ponožku
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    Dotaz - feně (9 let, plemeno shih-tzu) přes noc nateklo horní víčko u pravého oka. Má to celé červené, ale ji asi to nebolí - nechá si na to sáhnout. Mám s tím něco dělat?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INXS: To bych asi aspoň na začátek zavázala klasickým obvazem s vypodložením na celý den, aby se to při chůzi neošoupávalo a mohlo se to začít v klidu hojit.
    INXS
    INXS --- ---
    sedřenej polštářek, dost hnusně, ten hlavní největší, pulka "koberce" je pryč
    kulhá strašlivě

    včera několikrát vypláchnuto hypermanganem, dneska namazáno betadinou, na venčení dávám koban
    můžu udělat něco víc?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LANTHAL: Oni by tam s ní asi stejně nic moc nenadělali. To mohli být paraziti nebo nějaká infekce, i domácí ptactvo se léčí poměrně blbě, když už se u něj něco takhle rozjede. Záchranné stanice zvládají nejlíp zraněné ptáky.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LANTHAL: :( Chudak mala.
    Jinak seznam stanic je tady: http://www.utulky.estranky.cz/clanky/zachranne-stanice.html
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    LANTHAL: tak nic, už dodejchala ...

    FIFAJZ: vidíš, to mě nenapadlo, dobrý tip pro příště
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LANTHAL: Odvezt do nejblizsi zachranny stanice?
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    Co se dělá s hrdličkou nalezenou u potoka, která jen leží a dejchá (občas pohne křídlem), ale vůbec se jinak nebrání, nehejbe, nereaguje? Přinesl mi jí teď muž se synem z procházky ... Dala jsem jí do krabice s dekou do tepla, kápla trochu vody na zobák ... můžu udělat něco víc? Vnější zranění žádné viditelné.
    ADITU
    ADITU --- ---
    MANXX: taky davam leky dozivotne a kocka si po par mesicich zvykla (a ja se zdokonalila v cpani prasku do krku). ze zacatku se branila, ale kdyz ji zasednu, nema sanci...
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    MANXX: je fakt, že mám na kočky asi štěstí, protože ani jedna kočka, co jsem kdy měla, nebyla zabiják. Sousedce jsem před Vánocemi navrhla změřit kočce cukr, protože má podezření na cukrovku. Tak aby ji nestresovala převozem k veterináři. Dopadlo to tak, že jsme nic nezměřili, protože nás kočka málem všechny pozabíjela :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    MANXX: u svého kocoura jsem měla osvědčené zabalit prášek do tavenýho sýra, který zbožňuje. V tom ho sežral zaručeně a jak se ten sýr nalepil na prášek, tak ani neměl možnost ho vyplivnout. Ale je to o tom, co kočce opravdu chutná.

    A jak to tady tak čtu a jak to tak vidím ve svém okolí, tak mám doma naprosté poklady, které si nechají líbit všechno (musí). Kocour je diabetik, 2x denně mu píchám inzulín a to tak, že k němu přijdu, vytáhnu mu kůži nad lopatkami, píchnu do něj jehlu, stříknu inzulín, počkám pár sekund a jehlu vytahnu. A celou tu dobu kocour poslušně leží, sedí nebo stojí, není vůbec potřeba ho nějak držet nebo fixovat, natož mít asistenci druhé osoby. Prostě poklad :)
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    Jak vas tak ctu tak jsem rada ze mame dva "blbe psy", kterym staci prasky vmacknout do piskotu, kusu rohliku nebo mozarely. Obe berou prasky dozivotne. Mame uz z toho ritual takze pri vysloveni slova Karsivan se jedna zacina oblizovat, u druhe staci rict "prasky" a uz ceka co dostane :)
    KEEE
    KEEE --- ---
    MANXX: operace s jídlem se mi zatím absolutně neosvědčily, já vám nevím, jak to ta kočka pozná, že to v tom je, ale zásadně se toho nedotkne :o) akorát jsem na tom odrovnala asi tři prášky...
    KEEE
    KEEE --- ---
    MANXX: aktuálně mě čeká aplikace léku "doživotně", takže jsem si v tom našla praxi :o) Malá už se teda moc nebrání, docela si zvykla, ale když se ještě bránila jak ještěrka, tak zabíralo zabalit ji do deky tak, že jí koukala jenom hlava (docela pevně, aby se z ní jen tak nevymotala), chytneš ji za krkem, to ji znehybní, druhou rukou (ve které máš už prášek) otevřeš tlamku, vhodíš prášek co nejdál (ideálně fakt až ke kořenu jazyka) a honem se natáhneš po stříkačce, ve které máš vodu (pozor, kočka najednou spolkne jenom 1 ml) a honem za tím práškem pošleš vodu, aby musela polknout :o) kočku chvilku pozoruješ, jestli prášek neplive, pak ji vypustíš a dál ji pozoruješ, protože ona ho je schopná vyplivnout opravdu velmi nepozorovaně :o)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MANXX: existuje taková chutná plastelína, do které prášek zabalíš. Ale samozřejmě nefunguje to stoprocentně, záleží, jak moc tvoje kočka hltá a celkově jak je žravá.
    Jmenuje se to easypill
    SNELA
    SNELA --- ---
    TAPINA: super, děkuju!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SNELA: Můžeš to dát klidně teď, když to máš, je tam msm, což je látka s účinky tlumícími bolest, ale není to analgetikum v pravém slova smyslu, že by to nějak radikálně zasahovalo do dějů v těle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam