• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ADITU: zas nevim, jak malým zvířatům se do dá dávat. A taky to není levné, léčba jednoho zvířete vyjde cca na 1500 (2-3 dávky za 500).
    STHENO
    STHENO --- ---
    LANTHAL: hm, to ma aj moj kocur a rozmyslala som furt ze z coho. je to po mieste vpichu alebo je to na mieste, kde mali tvoje macky pokozku "napadnutu" pliesnou?

    Mne teda ten maly kruzok nezarasteny srstou nevadi a som radsej, ze ma ten nez ze by mal pliesen, ale ak sa to stane vsade, kde bola pokozka napadnuta pliesnou a macka ma pliesen po celom tele, tak to uz nemusi vyzerat pekne. otazne je, ci by to pri inej forme liecenia zarastlo....
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LANTHAL: ono to klidně může byt špatnou aplikací, pokud s tím vet neměl zkušenost. Na rozdíl od většiny jiných vakcín se tohle totiž musí dávat do svalu.
    Ale fakt, to co popisuješ jsem ještě neviděla a to těch zvířat už bylo třeba kolem padesáti, bajvoko.
    A vždycky je ještě možnost toho perorálního itrakonazolu.
    ADITU
    ADITU --- ---
    CAMELLA: kua, to jsem mela vedet, kdyz jsem na jare lecila kotata. imaverol jako fajn, ale co tri dny ty maly posuky a jejich matky koupat, to bylo neco pekelnyho...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LANTHAL: dáváme biocan M a naprosto bez problemu. Za ty roky už jsem těch zvířat viděla dost.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    CAMELLA: myslíš Biofel M? Obě moje kočky podstoupily (za mé ranné nevědomosti před 6 lety) dvě trojvakcinace tímto zázrakem, a jediný výsledek je, že mají doteď kruhový "jizvy" v kožichu, který jim nikdy nezarostly. Klidně vyfotim, fakt paráda. Tohle bych nedoporučila nikomu...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ono to koupání je u koček kontraproduktivní, protože stres většinou plísen zhorší a koupání = stres. Mazání zas není moc vhodné na větší plochy, protože ho kočka může olízat.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ADITU: naopak, ta vakcinace se dělá léčebně. Mluvím o vakcíně proti plísni. V podstatě způsobí, že tělo samo začne plíseň ničit :)
    STHENO
    STHENO --- ---
    ADITU: pokial viem, tak vakcinacia ma aj liecebne ucinky. mojim kocurom pomohla, ked mali macaciu pliesen - a to ze hoodne rychlo. mazanie nam vobec nezabralo predtym.
    ADITU
    ADITU --- ---
    CAMELLA: vakcinace se dela i kdyz jeste neni doleceno?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VERUKEBA: a proč ho nenecháte navakcinovat? Funguje to vážně dobře. Případně pak existuje i perorální lék (ale je drahý a vakcinace je šetrnější)
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    LANTHAL: on to ma prve po celym tele takze veterinarka uz mast vzdala. ted mame jenom koupat a kartackem to masirovat, aby se oloupaly ty strupy. ale je to boj. nesnasi koupani :))))
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    VERUKEBA: mám, bohaté, je to na dlouho, šampón je taky řešení, já mazala místa mastí ... koupej a doufej

    YELLENKA: jakmile jí začnou téct nudle, nebo být bez nálady, nežrat, tak k vetovi ... kýchání může být i z prachu. Popravdě, asi si ani nevybavuju, jestli někdy kočku rýma přešla sama, myslim, že ne, vždycky to končí antibiotiky, protože kočka přestane žrát a to je průšvih. Od kocoura radím izolovat do jiného pokoje, pokud to jde.
    YELLENKA
    YELLENKA --- ---
    Máte prosím někdo tip na domácí léčení virózy u kočky? Elvíra začala dnes trochu pčíkat (zatím jsem jí přistihla 2x během poslední hodiny), ale není malátná, nic z ní neteče, má jen mokřejší čumáček. Bojím se, zda to nemá ode mě, jsem nakřáplá, snažím se na ní nedávat pusu, ale ona mi stejně v noci spí na hlavě :) Uvidím, jak jí bude, kdyžtak vet, jenže to většinou naše venkovní kočky u mamky dostaly antibiotika, to mi přijde zase zbytečný, no a vůbec tahat jí v tom mrazu ven, když nemám rychle k dispozici auto, nebo jí zabalit do šály... Jinak je chovaná jen v bytě bez přístupu ven, chodí max. na chodbu. Taky aby to od ní nechytl kocour... Děkuju moc
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    nemate nekdo zkusenost s kozni mykozou u kocek? ta moje ma strupy po tele a vypadavaj mu z ni chuchvalce chlupu. Veterinarka mi dala sampon at ho obden koupu a tot vse...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    díky...ona ma nastesti asi 30kg, takze ji drapky nemusim resit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Nevadilo by to, ale on spíš vyroste. Někdy vyroste nějak deformovanej a musí se častěji kontrolovat a stříhat, to je tak jediná komplikace, co hrozí.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ahoj, pred casem sem zde psala, ze si kampina nekde venku vytrhla drap celej a bylo mi receno, ze za par tydnu vyroste drapek.no a jak lita venku jako magor, tak si i znicila asi to luzko - proste tam nic nema - i preste vyroste drapek a muzou s tim byt nejaky komplikace? dezinfikuju ji to betadinou.
    ale kdyby ten drap nedorostl, vadilo by to nejak? mi prijde, ze ona tomu neda sanci vubec.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    tak jenom pokud by nekoho zajimalo...
    Pritel se dovolal na veterinu, kde by nas byli ochotni vzit zitra rano. Ale upozornili ho na to, ze jenom uz ze prijedeme, zaplatime 85 euro. Pak samozrejme zaplatime vysetreni, co bude potreba (treba rentgen 45 euro), a podle priznaku, co pritel popsal, by to vypadalo na nejakou infekci v zaludku, na to by Cookie dostala antibiotika za 60 eur.
    Takze s laskou vzpominam na veterinu ve Lhotce.....
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TAPINA: dobre
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam