• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    FREETEKK: dá se to prý hlavně u mladších psů z části rozmasírovat a rozcvičit - ale chce to, aby ti někdo ukázal, jak na to... Uf, kdybych já si jenom vzpomněla, kde jsem na to narazila... Možná někdo, kdo dělá fyzioterapii u psů. Můj dědek měl ochrnutou jednu stranu a s tím už jsme teda nic nedělali, páč to bylo to nejmenší a jeho to netrápilo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FREETEKK: Záleží na příčině. Jestli po úrazu, nebo samovolně vzniklé, jestli se ví proč. Léčit se to moc nedá, jen čekat na přirozenou regeneraci (a případně ji podporovat vitamíny skupiny B), a je to na dlouho, může to být i trvalé. To je odpověď, co?
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    Ahoj,setkal se někdy někdo s obrnou licniho nervů u psa?jak se to léčí a jak dlouho to může trvat?resp spíše jestli se to vůbec dá vyléčit nebo je to trvale?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SIEGR: může byt klidně slabší epilepticky záchvat, ast je predisponovane plemeno...ale samozřejmě to může byt i něco jiného.
    ESL
    ESL --- ---
    SIEGR: Tohle se objevovalo u jednoho z našich kocourků. Jako nekontrolovatelný třas, připomíná to zimnici, ale zvířo je úplně v klidu, jako by se nechumelilo. Zatím mám dojem, že to spontánně vymizelo. Ale co to bylo, to netuším, nikde jsem to nekonzultovala.
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    NE7RA: to neni ze sna..to vypada jinak....obcas se mu nohy tresou i kdyz treba sedi...Je to divny no..
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    STHENO: právě že ne.. projevilo se to strasně rychle, včer aráno byl uplně v pohodě, otravoval, hrál si a když sme večer přijeli dom, tak se nemohl ani postavit, z ucha óbr hnis, když sem ho postavila na nohy, okamžitě upadl na tu stranu, na kterou i nahejbal hlavu a oči mu těkaly, nemohl moc vnímat..
    STHENO
    STHENO --- ---
    VERCA_ZABA: nekupala si ho?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    kde může kocour chytit zánět středního a vnitřního ucha?
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SIEGR:myslim ze to je normalni :) zdaji se mu sny
    STHENO
    STHENO --- ---
    NAJBABAZBA: moj kocur to mal po penicilinovych antibiotikach. stacilo vysadit a postupne to zmizlo, takze by som hladala pricinu. v prvom rade skus nedavat tie konzervy shiny cat (zeby alergia na tie krevety?) a uvidis za par tyzdnov.
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    Zdravim, mam dotaz..Mam ctyr a pul leteho ast krizence. Obcas se bez jakehokoliv duvodu trese..Treba lezi/spi a ma takovy svalovy tresy...evidentne ho to nijak nestve, ale zajimalo by me cim to je.. Nekdo nejake zkusenosti?
    NAJBABAZBA
    NAJBABAZBA --- ---
    Ahojte, potrebujem poradit! Nasej macke sa na hlave (tam na bokoch ako su chlpky jemnejsie) vyhodili vyrazky. Stale si to skrabe, takze uz tam ma krvave stroupky. Vcera som s nou bola na veterine a doktor jej zobral vzorky na cytologiu a pozrel na to pod mikroskopom. Vysledok bol, ze ma zvysene eozinofily a su tam obcas kokove bakterie. Dal mi na to nejaku dezinfekciu, s tym ze ked sa to nezlepsi, tak budeme hladat dalej pricinu. Zatial to vyzera na nejaku alergiu.
    Mame este druheho kocura a ten to nema. Macky su bytove, von nechodia, iba na balkon a ten mame zaskleny. Nemenila som ani ziadnu kozmetiku ani prasok na pranie a ani granule (Jedine co sme im davali "nove" bola konzerva shiny cat tunak s krevetami od gimpetu).
    Nestretli ste sa niekto s takymto podobnym pripadom? Dik moc (kludne piste do posty)
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    TAPINA:
    CAMELLA:
    OK. Diky....

    takze doporucujete jeste jednou ten Biocan jo? dostal to 29.12.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VERUKEBA: plesnivé zvíře bych rozhodně nenechala naočkovat, je to zbytečná zátěž a ta plíseň se mu pravděpodobně znovu rozjede.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERUKEBA: No jestli by nebylo na místě teď vyléčit pořádně tu plíseň a normální očkování odložit. Protože to ho zase trošku oslabí a plíseň bude mít zas navrch.
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    CAMELLA: dala mu Bican M a rekla, ze revakcinace az za dyl. Protoze mezitim ma dostat jeste normalni ockovani, ktery jeste vubec nemel...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VERUKEBA: očkování proti mykozam se ale musí opakovat každé tři týdny a obvykle to zabere až po druhé injekci.
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    CAMELLA: dostal ockovani proti mykozam pred trema tejdnama a zatim to vubec nezabralo. ma dostat jeste druhou davku nekdy v unoru.
    peroralni mu nechtej dat protoze je malej a perskej, tak aby mu to neznicilo ledviny hnedka od mala....

    jinak jsem obvolavala veterinare dermatology a nejlevnejsi konzultace co je, stoji 700kc a to mi jeste nebyli schopny rict, kolik bych platila za rozbor, predpokladam, ze tak 2000kc... :(
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: možná ten almykon testnu, když to v brzké době nezačne mizet. Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam