• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Děkuji všem za radu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PIKKMA: Spíš promazávat, klidně indulonou na ruce. Touhle dobou to bude nejspíš podrážděné od sněhu a soli.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    všimla jsem si že má můj pes nějaký divný pacičky. Když roztáhnu prstíky tak v těch záhybech mezi nima to má zčervenalý, furt si to oblizuje tak už i lehce zamokvalý, drží se tam bordel a má tam sem tam nějakej stroupek. Čím to ošetřit? Nebo jenom vodou umejvat aby bylo v čistotě a nechat to bejt?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KEVIN00: a musí být samozřejmě kastrovaný, než by šel ven.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    LANTHAL: To mě mrzí, už jsem si na něj hrozně zvyknul :(
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    KEVIN00: Ano, to je taky řešení (jestli nejlepší, to se neodvažuju soudit). Ale v tom případě rozhodně jen bezpečnou zahrádku s bezpečným okolím a milujícíma finančně zajištěnýma krmičema.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    LANTHAL: Takže nejlepší řešení by bylo asi nalézt mu nějakou zahrádku, kde by byl "pánem".
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    KEVIN00: no, pomoct to může, třeba alespoň v tom močení jinde ... ale moc šancí bych tomu celkově nedávala. Jen pro hrubou představu - vem si, jak by ti asi bylo, kdybys bydlel s někým, kdo tě bije do krve? Ten někdo se potřebuje naučit, že není pánem tvorstva, jinak si velmi brzy začne dovolovat i na vás (pokud to ještě nedělá, a já bych skoro tipla, že už dělá). A jediný, kdo ho to může podle mě naučit, je silnější (ale ne agresivní) kočka (teda spíš kocour).
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    TAPINA: LANTHAL: Tomu předčasnému odebrání se bohužel nedalo zabránit. Merlin je zachráněné koťátko před odnesením do lesa, kdy původní majitel nechtěl dvě koťata a v tomto věku je chtěl vyhodit do lesa. Tak kamarádka zorganizovala akci "rychlý přesun" čímž jsme koťata zachránili.
    Dostal jsem také radu, abych pořídil ještě jeden záchodek, kočičky v době kdy nejsem doma a přes noc odděloval od sebe (každou do jiné místnosti) a pokud bude Merlin surový, tak jej třeba kousnout zlehka za ucho. Toto dodržovat do té doby, než se Merlin uklidní. Myslíte, že by to mohlo pomoci ?
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    KEVIN00: jop, vidím to stejně jako TAPINA. Někdy pomůže pořídit problémovému puberťákovi podobně akčního pubertálního společníka, takže se pak masej mezi sebou a klidnější kočka toho bývá z velké části ušetřena. Ale chce to hodně dobře vybírat - lepší je někdo trochu silnější, nebojácný, ale ne tolik ostrý, od kterého se kotě může něco naučit ...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KEVIN00: Bohužel tady vidím základní problém, že Merlin byl odebrán v době, kterou měl trávit se smečkou sourozenců (ještě nejmíň měsíc) a učit se od nich, že při hře se dá útočit jen jako, aby to nebolelo. Takže se to asi nenaučil a už nenaučí. Tohle je typické chování předčasně odebraných koťat. Kastrace by ho mohla trochu zklidnit (postupem času, za nějakou dobu), ale rozhodně je na ni ještě brzy.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Dobrý den,
    mám problém s kočičkami. Měl jsem 2.5 letou kočičku Kometku a pořídil jsem 7 týdenního kocourka Merlina. Vše vypadalo celkem v pořádku. Poslední dobou Merlin (nyní 6 měsíců) velmi agresivně útočí na Kometku, která má na sobě viditelné šrámy (roztržený koutek oka, roztrhnuté ucho, krvavý kousanec na krku, apod). Na Kometce je vidět, že je dosti vystresovaná, je pořád někde schovaná a mám i počůraný byt. Ovšem nejsem schopen určit od koho, ale tipuji to na Kometku.
    Chci se zeptat myslíte, že by pomohla kastrace Merlina ? Kometka již kastrovaná je.
    Děkuji za radu.
    MARQETHA
    MARQETHA --- ---
    TAPINA: teplotu má od pátku pořád mezi 39,9 až 40,4. teď jsem jí naměřila 40,0°.
    MARQETHA
    MARQETHA --- ---
    LANTHAL:
    ZMYJKA:
    ANABEL_LEE: děkuju za odpovědi, holky. teď už je to vypadá, že je Šerly o něco lépe - snědla kus vařeného hovězího a kus papriky, přišla se za mnou přivítat, vrtěla konečně ocáskem.. pije naštěstí hodně sama od sebe, ještě jí uvaříme vývar. ráno trochu chrčela, ale od té doby žádný kašel nebo těžší dýchání nepozoruju.

    máte prosím ještě nějaké tipy, co jí teď na podporu dávat? máme doma např. jitrocelový sirup, domácí med, echinaceu v tabletách. nevím, co je pro psa vhodné..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARQETHA: Ze zkušeností, chrčení na plicích bývá spíš bakteriální, než virové, ale zlepšení by mělo nastat brzy. To, jak se klepala, znamenalo, že měla horečku? A teď ji má pořád? Horečka odeznívá tak do 24 hodin po nasazení atb., další příznaky mohou trvat dýl.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    THX_1138: Izolaci by měl mít v podkožním tuku, ale přece jen bych ho nechala uvnitř nejen uschnout, ale vegetovat tak dva dny, aby se mu takzvaně uzavřela srst (kdyby bylo pod nulou, tak jak je teď, by to vadit nemělo, předpokládám, že má zateplenou boudu, kam si může zalézt, když bude cítit, že to není ono). Čerstvě vykoupaný pes je takový načepýřený, chlupy se musí trošku obalit mazem a položit na sebe, pak to líp izoluje.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MARQETHA: ta atb se pri virove infekci davaji spis aby podrzela pripadnou sekundarni bakterialni infekci, proto ti je daů
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MARQETHA: jestli se nelepší a nežere určitě konzultovat s vetem - na virový zápal plic ti může pes i umřít. A hlídat příjem vody, aby nebyla dehydrovaná - klidně to do ní natlačit stříkačkou.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    MARQETHA: pokud je to virového původu, tak ani atb. zabrat nemůžou ... vůbec nežere? Pokud se nezlepšuje/horší, konzultovala bych s vetem ...
    MARQETHA
    MARQETHA --- ---
    ahoj, prosím o vaše zkušenosti s účinkem antbiotik..

    máme dvouletou dalmatinku. v pátek ráno začala být apatická, přestala jíst, začala se klepat, celý den prospala. večer jsme byli na veterině, vet konstatoval, že buď prochladla nebo chytila vir a má zkrátka něco jako chřipku. slyšel, že jí to na plicích chrčí. dostala injekci antibiotik a od včerejšího (sobotního) rána bere atb Xiclav.

    moje otázka zní - neměla ta atb už zabrat? dnes stále nepozoruji zlepšení..

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam