• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MARTHA43
    MARTHA43 --- ---
    Zdravim, mela bych dotaz - kamarad ma Rhodeskeho ridgebacka, ktery trpi na zanety v usich, cisti mu je 3x tydne Clorexydermem, ale pry to nezabira... cisty je prej ma, ale je videt, ze ho to boli, ze trpi... zajimalo by me, jestli nekdo nemate zkusenost primo s touhle rasou a s timto problemem.. nejakou radu na jiny lek apod. Predem moc dekuju.... (ja tuhle rasu moc neznam, ale pry jsou to dost alergici, mimo to ma samozrejme dysplazii kycelnich kloubu, ale vet rekl, ze s operaci je sance ani ne 50%, ze by to bylo lepsi, tak davaji nejake prasky na tlumeni bolesti a vitaminy....)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: poučení pro příště :)
    (sem dokonce podezřívala ten peroxid, jestli není prošlej třeba, tak jsem si lízla a málem jsem vrhla já :D)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZMYJKA: Ono taky může hrát roli, že když se to dává po jednotlivých lžičkách, tak to stíhá vyšumět. Když se to dá stříkačkou najednou, tak je to docela hukot :o)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    TAPINA: no šak, a lžička má tuším 5 ml. Takže 6-7 kilovému psovi by mohly tři lžičky vcelku stačit - Lokimu stačí krásně a to je těžší než Ovce. A Ovce dostala šest (3 a po asi 10 minutách další tři) a nic. Přitom normálně blejt umí, když sežere něco, co se jí nezdá třeba.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZMYJKA: No, standardní dávka na vyblití je 2 - 3 ml/kg a v případě potřeby poloviční dávku po 10 minutách, ono se to nezdá, ale musí se toho dát docela dost.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Mám nějakou megarezistentní Ovci :/ Psiska venku ojídaly něco, co mi přišlo podezřelé (ne moc, ale v poslední době jeden neví), tak jsem se rozhodla, že to doma povinně vyblejou. Mladej hodil vzorně šavli po třetí lžičce peroxidu, ale Ovce vzdorovala šest lžiček peroxidu, polívkovou lžíci hořčice i několik lžiček slané vody. Nakonec pomohlo až narvat jí prst téměř do žaludku, pak se konečně vyblila. Nechápu.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: aha, tak asi neexistuje, myslela jsem, jestli se na to nekdo treba nezameruje... diky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: Nejsem si jistá, jestli vůbec existuje specialista na psí uši, v životě jsem o nikom takovém neslyšela.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    nevíte náhodou, jestli není v Praze nějaký veterinář specialista na psí uši?
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Děkuji všem za radu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PIKKMA: Spíš promazávat, klidně indulonou na ruce. Touhle dobou to bude nejspíš podrážděné od sněhu a soli.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    všimla jsem si že má můj pes nějaký divný pacičky. Když roztáhnu prstíky tak v těch záhybech mezi nima to má zčervenalý, furt si to oblizuje tak už i lehce zamokvalý, drží se tam bordel a má tam sem tam nějakej stroupek. Čím to ošetřit? Nebo jenom vodou umejvat aby bylo v čistotě a nechat to bejt?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KEVIN00: a musí být samozřejmě kastrovaný, než by šel ven.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    LANTHAL: To mě mrzí, už jsem si na něj hrozně zvyknul :(
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    KEVIN00: Ano, to je taky řešení (jestli nejlepší, to se neodvažuju soudit). Ale v tom případě rozhodně jen bezpečnou zahrádku s bezpečným okolím a milujícíma finančně zajištěnýma krmičema.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    LANTHAL: Takže nejlepší řešení by bylo asi nalézt mu nějakou zahrádku, kde by byl "pánem".
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    KEVIN00: no, pomoct to může, třeba alespoň v tom močení jinde ... ale moc šancí bych tomu celkově nedávala. Jen pro hrubou představu - vem si, jak by ti asi bylo, kdybys bydlel s někým, kdo tě bije do krve? Ten někdo se potřebuje naučit, že není pánem tvorstva, jinak si velmi brzy začne dovolovat i na vás (pokud to ještě nedělá, a já bych skoro tipla, že už dělá). A jediný, kdo ho to může podle mě naučit, je silnější (ale ne agresivní) kočka (teda spíš kocour).
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    TAPINA: LANTHAL: Tomu předčasnému odebrání se bohužel nedalo zabránit. Merlin je zachráněné koťátko před odnesením do lesa, kdy původní majitel nechtěl dvě koťata a v tomto věku je chtěl vyhodit do lesa. Tak kamarádka zorganizovala akci "rychlý přesun" čímž jsme koťata zachránili.
    Dostal jsem také radu, abych pořídil ještě jeden záchodek, kočičky v době kdy nejsem doma a přes noc odděloval od sebe (každou do jiné místnosti) a pokud bude Merlin surový, tak jej třeba kousnout zlehka za ucho. Toto dodržovat do té doby, než se Merlin uklidní. Myslíte, že by to mohlo pomoci ?
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    KEVIN00: jop, vidím to stejně jako TAPINA. Někdy pomůže pořídit problémovému puberťákovi podobně akčního pubertálního společníka, takže se pak masej mezi sebou a klidnější kočka toho bývá z velké části ušetřena. Ale chce to hodně dobře vybírat - lepší je někdo trochu silnější, nebojácný, ale ne tolik ostrý, od kterého se kotě může něco naučit ...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KEVIN00: Bohužel tady vidím základní problém, že Merlin byl odebrán v době, kterou měl trávit se smečkou sourozenců (ještě nejmíň měsíc) a učit se od nich, že při hře se dá útočit jen jako, aby to nebolelo. Takže se to asi nenaučil a už nenaučí. Tohle je typické chování předčasně odebraných koťat. Kastrace by ho mohla trochu zklidnit (postupem času, za nějakou dobu), ale rozhodně je na ni ještě brzy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam