• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: tak totalka se doporucuje, protoze to miva castou recidivu, kdyz uz se to jednou objevi, ne?
    moje kocka ma taky komplet jednu listu fuc, a obavam se, ze casem prijde i o tu druhou , s mym stestim..
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: Jako uprimne uz jsem zvazovala i tu moznost,ze preckam ochranou lhutu antibiotik (spise tedy o neco dele)a nakrmim s nim hada pokud by to pro nej mela byt lepsi varianta...:( (ted ale aby to nebylo hadovo posledni zradlo)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Hele takovy dost hloupy dotaz...je mozny abychom si s osmakem predavali chrchlani nejak navzajem?mam takovy kaslicek od ty doby co tu s nim resime jeho dychani a ani ja ani on porad nemame cisty dech.jsem uz mirne zoufala,tak zvazuji vsecko.minuly patek jsme dobrali antibiotika s tim,ze sice vylecenej neni,ale uz nemuze antibiotika brat a je mu to k nicemu(bral je mesic v kuse,dvoje)ted se ho snazim udrzovat na echinaceovych kapkach a imunoglukanu.nevim jak moc ucinne,protoze kasle porad,cisty dech uplne taky nema a spis se mu to byt pomalu,zato ale jiste horsi:/...prijde mi,ze ho trochu trapim.doktorka mi mirne naznacila,ze pote co nezabral barytril ani borgal uz neni temer zadna moznost lecby(ma pravdu?mam totiz pocit,ze cpu porad ruznym klinikam penize do chrtanu a nevim jak moc to k necemu je)a trochu jsem bezradna co s nim...porad zere a tvari se vesele,coz mi prijde divny na to ze by mel bejt oslabenej antibiotikama ktery nezabraly jak mely a skolenej nejakou nemoci.nejaka doporuceni ktera by mohla nekam vest?rady?domnenky?
    KREMZINA
    KREMZINA --- ---
    LOVETHIEF: Tak to se těším, až mi zase vleze do postee a přitulí se. Ona už byla tak přidrzlá, že si řekla, abych jí udělala místo :)
    TAPINA: S tou cenou to vidím stejně, nešli jsme k nejlevnějšímu VET, ale tam, kam jsme měli doporučení. On právě říkal, že našli dalších 5 menších nádorků a že to proto museli vzít všechno. Uvidíme, jak dopadne histo. Prý měla ty mléčné žlázy pořád aktivní. A díky, žes mě uklidnila, že jsme nic nezanedbali a kastrace by asi nepomohla. V roce nebo dvou jsem ještě pořád nevěděla, jestli chceme štěňata.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KREMZINA: No, cena plus mínus odpovídající, mohlo to být někde asi levnější, mohlo to být někde i podstatně dražší, přece jen mastektomie s kastrací je náročný úkon. Kdybys ji nechala vykastrovat v 7 letech, pravděpodobně by se nezměnilo nic moc. Kdybys ji nechala vykastrovat v roce nebo ve dvou, zřejmě by nádor mléčné žlázy neměla. Otázkou je, jestli opravdu byla potřeba totální mastektomie, podle toho, co jsi popisovala, to byl nádorek zatím malý. Ale to je na rozhodnutí konkrétního veta, který to viděl. Na krytí taky doporučuju pruban a ranka po kanyle zakrytá být nemusí.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    KREMZINA: to nasnani ji prejde, Bibi na me byla taky nekolik dni pekne naprdnuta, pak se to ale otocilo a byla tak mazliva, ze se ke mne tiskla i v noci ze spani. Ted uz je zase jako driv.
    A jinak ji kup pruban v lekarne a vystrihej diry na nohy. To si nesunda.
    KREMZINA
    KREMZINA --- ---
    V úterý proběhla operace mé 12leté papillonky, u dříve zdravého psa mě překvapilo několik věcí:
    1. cena - operace včetně předoperačního a následného histolog. vyšetření cca 7000,- - no nepojedu na plánovaný relaxační víkend
    2. VET mi řekl, že kdybych ji nechala v 7 letech vykastrovat, nemusel být rozsah operace tak velký (kastrace+ totální mastoktomie) - opravdu je to tak????
    3. můj milý a milovaný společník je na mě totálně nasraný a skoro se se mnou nebaví
    4. podávání léků (antibiotika a proti bolesti) je boj, ale nic proti tomu, když jsme jí až doma vytahovali z packy kanylu
    5. oblékli jsme jí body, aby si nemohla lízat zašitou ránu, dnes ráno bylo zapnuté body svlečené a vyhozené z pelíšku ven (jak tohle dokázala???)
    6. dokázala si sundat i krytí ranky po kanyle, co ten pes v noci dělá???
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak Kuki má zánětlivé markery v krvi a nějaké změny v uších, takže máme antibiotika na zánět vnitřního ucha (netřepe hlavou, ucho si nedrbe, nic).

    To by byl ještě slušněj výsledek.
    GIO
    GIO --- ---
    mi se sveho casu motala Greta. behem par hodin se domotala a zadni nohy prestaly plnit sluzbu, hybaly se, ale neunesly ji... dlouho doktori vymysleli co by ji mohlo byt, nakonec po vylouceni vseho mozneho lecili jako autoimunitni poruchu, kortikoidy atd. a do ctrnacti dnu zas stala. ale nikdo poradne nevedel, co to bylo..
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ZUZKAOU: Mně se stalo něco podobnýho s velkym depozitnim kocourem - motal se jak ožralej. Ale hned mi docvaklo, čím to bylo - odpoledne jsem je zakápla všechny Advocatem a on se zalez do boudičky škrabadla a tam usnul a asi se těch alkoholovejch výparů pořádně nadejchal.. Do pár hodin byl v pořádku.
    Držim palce, ať je kočka brzo dobrá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hm - tak otrávená nejspíš není, vzali jí krev a že uvidíme. Je fakt, že začíná zlepšovat - ještě před odjezdem vylezla z úkrytu a spala normálně v pelechu a sice teda nechodí dobře, ale už to je lepší.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: zeptám se - no nic, jedeme na veterinu...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: A něco na klíšťata se jí taky nedávalo? Ono to může být ledacos, teda.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAPINA: ven teď moc nechodí, doma by nic moc být nemělo - nesliní, nezvrací.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZUZKAOU: Otrava to být nemůže? Chodí ven, nebo se mohla k něčemu dostat doma?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Veterinář má dneska až od čtyř a potřebovala bych alespoň poradit co to může být - mámina kočka byla celý den zalezlá pod postelí a když teď vylezla tak se divně motá (ovládá nohy, ale celkově má motoriku jako opilá a nebo jako kočka probouzející se z narkozy) - nikde není nic nazvraceného, v záchodcích nic podezřelého. Žere, nechala se pomazlit a vrněla, na pohmat nemá nic bolestivého, či nějaké zranění.

    Včera snad byla v pořádku.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jsou to predispozice, trpí na to psi bez ohledu na stravu, trošku méně primitivní plemena (vlkům taky nikdo žlázky nemačká, že jo), ale řešila jsem opakující se záněty i u československého vlčáka, takže zase vocaď pocaď. A po zkušenostech moc nevěřím na "psy, kteří s tím problémy nemají" a doporučuju to minimálně jednou za půl roku preventivně vymáčknout všem (ne častěji, když není potřeba). Protože s těma provalenýma abscesama chodí takřka výhradně lidi, kteří říkají "On s tím nikdy problém neměl, nikdy nesáňkoval, nikdy se tam neolizoval". To jsou psi, kteří si tam ten sekret střádají a nevěnují tomu sami pozornost, což ale neznamená, že se nic neděje.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    ZMYJKA: dekuju za tip, ja to ale napoprve necham na odbornikovi, ja se s tim fakt jeste nesetkala
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    FIFAJZ: ja nad tim taky dumala, protoze Cookie je jedinej pes, co jsme doma meli, ktera takovejhle problem ma. A teda je fakt, ze ona jako jedina ma problemy s travenim. Casty, ikdyz jenom narazovy prujmy, nebo naopak sutraky. A taky nesmi sezrat jen tak neco. Ostatni cokli mohli spraskat kdeco a bez problemu.
    Ja se o tom jejim traveni bavila s vetama a ti ze ji mam krmit veterinarnima dietama. Hm, tak na ty by se mi z vysoka vyto, protoze to uz tu bylo a ona radsi nezrala. Se ji nedivim.
    Jediny, na cem mi prospiva, je rano a odpoledne v pare povareny kureci nebo kruti prso s ryzi (a do toho micromineraly) a vecer grancle (Taste of the wild, Orien, Artemis nebo Canine Caviar), ktery ji takhle jednou za den chutnaj a pres noc je tak rychle nestravi, takze do rana nedostane hlad (hlad dostat nesmi, protoze jakmile ji zakruci v brise, zacne ji bejt spatne a nechce jist a jenom se protahuje a kouka jako ranena lan).
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    FIFAJZ: spíš predispozice - mladej je na barfu od 5 měsíců a tak jednou za dva až tři měsíce je prostě taky má plný, takže mu je preventivně kontroluju po každém koupání a když jsou plné, vymáčknu - po tom koupání to jde fakt jedna radost - samozřejmě nečekám, až to bude mít nějak přehnaně ucpaný - ono když už je má plnější, tak když ho po koupání postavím na stůl a zvednu mu ocas, tak jsou i cítit, jak se uvolní, takže prostě dvakrát lehce projedu, setřu co vyteče a je to.

    No a čuba byla většinu života na granclích a nikdy s žlákama neměla problémy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam