• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TAPINA: Jo a soja tam taky není.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Koukám, že není Hill´s jako Hill´s, zase. Ty jsi zas někde v zahraničí? Nemáš možnost sehnat si ten český, třeba? Ten má aspoň na prvním místě maso, ty ostatní věci by nebyly až tak na závadu. http://www.hillsproducts.com/Ingredients.aspx/cs-CZ/PD/j-d-feline/origin%C3%A1l/granul%C3%A1t
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TAPINA: je to tvrdy, super, takze dneska preci jen budu spat :-)

    Jinak co jsem ji to nahmatala, tak Cookie jenom polehavala a usi dozadu a nestastnej pohled. No proste pacient.
    Jakmile jsem si tu precetla, ze to nemusi nic bejt, prenesla jsem i tenhle optimismus na ni a uz tu pobiha s hrackou v tlame. Ja fakt na ni hrozne predavam starosti....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LOVETHIEF: Tam můžou být ze začátku nerovnosti, protože postupně povolujou vnitřní stehy a vstřebávají se. Kýla se vyloučit taky nedá, ale to by byla boulička zatlačitelná. Jestli je tam něco pevného, co nezmizí, když na to zatlačíš, tak je to jen nerovnost.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    GIO: ufff, dekuju za uklidneni. Kdyby se to zvetsilo, pro jistotu pujdu k vetovi v patek. My pak zase odcestujeme do NL, tak at mame klid.
    GIO
    GIO --- ---
    nic strasnyho, nekdy se tak rany hoji, melo by se to po hojeni srovnat zase..
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    mame problem :-( Holky jsou tri tydny po kastraci, hojily se rychle a hezky tak, ze devaty den byly obe na vytazeni stehu.
    Ted jsem tri dny nebyla doma, hlidala moje mama. A pred chvili jsem si vsimla, ze ma Cookie u ty rany takovou boulicku vevnitr pod kuzi. Velkou cca 1cm.
    Co to muze bejt? Spatne zahojena jizva? Nebo dokonce kyla????
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SISTA: Nejlíp rovnou u specialisty oftalmologa, je jich docela dost.
    SISTA
    SISTA --- ---
    TAPINA: diky! ja prave nevedela, jak to provest, aby v tom nehral roli cich nebo ty dlouhy "rasy" a ono to asi moc nejde, no. kazdopadne zhorseny videni v seru prave u jedny (3 roky) cuby pozorujeme. ma smysl nejaky vysetreni na veterine?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SISTA: Postavit mu doma do cesty překážky různých barev, zavolat si ho přes místnost a sledovat, jestli se všem vyhne, a to celé nejlíp za šera, protože většina zrakových problémů začíná nejdřív zhoršeným viděním v šeru. Ale ani to není spolehlivé, on se může klidně tak dobře orientovat čichem, že se nic neprojeví.
    SISTA
    SISTA --- ---
    je nejakej zpusob, jak doma overit, jestli pes dobre vidi?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIAPAKA: A tableta tam byla? :o) Ony jsou snadno vstřebatelné, takže si myslím, že spíš prošla. V žaludku leží pevnější substance a ty tekutější projdou.
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    TAPINA: opravdu? ona vyblila celý obsah žaludku, celý oběd (ten dostala asi tři hodiny před odčervením) :) Dík
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIAPAKA: Nemusíš, to už by tou dobou měla mít ze žaludku pryč.
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    potřebuju radu - včera jsem odčervovala kočkopsí smečku. Všichni drontalem. Fena po čtyřech hodinách vše vyblila - mám jí odčervit znovu? Asi se tableta nestihla vstřebat, že. Můžete mi poradit nějaké šetrnější odčervovadlo pro pětikilovou fenu? Ona má citlivější zažívání, tak jí to asi nesedlo.
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: kocka mela malej, ale slo to cely no, aso je to proste na zvazeni individualne clovek od cloveka.. coz chapu, nehanim.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Ono záleží na tom, kdy se na to přijde, takže se to bere podle velikosti - u jednoho mrňavého nádorku se bere přilehlý struk, u jednoho většího přilehlý plus jeden před a jeden za. Když je jich víc, tak už pak není co řešit. U koček jsou nádory ještě horší, než u fen, významně vyšší procento zhoubných, no :/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a zaplať pánbů - reaguje to na antibiotika.
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: tak totalka se doporucuje, protoze to miva castou recidivu, kdyz uz se to jednou objevi, ne?
    moje kocka ma taky komplet jednu listu fuc, a obavam se, ze casem prijde i o tu druhou , s mym stestim..
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: Jako uprimne uz jsem zvazovala i tu moznost,ze preckam ochranou lhutu antibiotik (spise tedy o neco dele)a nakrmim s nim hada pokud by to pro nej mela byt lepsi varianta...:( (ted ale aby to nebylo hadovo posledni zradlo)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Hele takovy dost hloupy dotaz...je mozny abychom si s osmakem predavali chrchlani nejak navzajem?mam takovy kaslicek od ty doby co tu s nim resime jeho dychani a ani ja ani on porad nemame cisty dech.jsem uz mirne zoufala,tak zvazuji vsecko.minuly patek jsme dobrali antibiotika s tim,ze sice vylecenej neni,ale uz nemuze antibiotika brat a je mu to k nicemu(bral je mesic v kuse,dvoje)ted se ho snazim udrzovat na echinaceovych kapkach a imunoglukanu.nevim jak moc ucinne,protoze kasle porad,cisty dech uplne taky nema a spis se mu to byt pomalu,zato ale jiste horsi:/...prijde mi,ze ho trochu trapim.doktorka mi mirne naznacila,ze pote co nezabral barytril ani borgal uz neni temer zadna moznost lecby(ma pravdu?mam totiz pocit,ze cpu porad ruznym klinikam penize do chrtanu a nevim jak moc to k necemu je)a trochu jsem bezradna co s nim...porad zere a tvari se vesele,coz mi prijde divny na to ze by mel bejt oslabenej antibiotikama ktery nezabraly jak mely a skolenej nejakou nemoci.nejaka doporuceni ktera by mohla nekam vest?rady?domnenky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam