• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    Není.
    GIO
    GIO --- ---
    kastrovana je?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    Zdravim, naše kotě(1rok) je nějaký apatický, cca 5 dní je taková unavená, přestala prudit, hlavní spánek se místo jednou koná třikrát denně a začala si poklapávat spodní čelistí, žena má podezření jestli to neni takový to klapání jako když když pes rozebírá nějakou chuť co kde olíz.. a víc smrdí kočičinou. Jo a je to kočka. Je to přirozený průběh dospívání nebo nemoc?
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    MUI: tohle nezpochybňuju. Nicméně negativně hodnotím tu deklaraci. V tom krmivu od Orijen, které jsem uvedla jako příklad, je velice zavádějící, že je na prvním místě uvedený čerstvý vykostěný losos 20 %, protože ho tam je jen 6 % v reálu (mluvím o té první položce), v té samotné granuli. Čerstvý losos obsahuje 70 % vody, která se při výrobě odpaří a nic živinově nepřináší a tím pádem musíš těch 70 % odečíst a něčím doplnit. Nedají se porovnávat hrušky s jablky - čerstvé maso a moučka. A když si všechno přepočítám a podívám se, kolik deklarují celkový obsah dusíkatých látek a podívám se na ostatní suroviny, tak mi na první místo v deklaraci vychází hrách, ne ryba - u tohoto konkrétního krmiva.
    Abys mě špatně nepochopila, nechci tady žádné krmivo hanět, ani Orijen, ani Hill's. Jen nemám ráda, když se něco odsuzuje, i když to svůj účel splnilo a něco jiného se velebí, i když se mnoho věcí na tom něčem jiném dá zpochybnit, jen je potřeba se nad tím trochu zamyslet. Petfood je 75 % marketing, jak to či ono pojmenuješ. Je na každém, co si vybere.
    Ale tohle není náplň tohoto klubu, tak končím :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TAPINA: Jo a soja tam taky není.
    GIO
    GIO --- ---
    ja s tebou soiuhlasim.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    Já nevím, nechci Orijen nějak hanět, to rozhodně ne, nicméně jeho deklarace není úplně upřímná ke spotřebiteli. Tím nechci říct, že by to nebylo kvalitní krmivo, patří jistě mezi ty přední, ale to, co uvádí ve složení je ukázka perfektního marketingu.
    např. tohle - http://www.weber-mlyn.cz/e-shop/orijen/orijen-6-fish-cat-227kg
    uvádí 80 % ryb a 20 % ostatních komponent. Na první pohled nádhera, ale ve skutečnosti to zas tak úplně pravda není. Pokud si ty čerstvé ryby převedu na sušinu, tak mi vychází 44 % ryb (moučky) a tím pádem už ne 20 %, ale 56 % ostatních komponent. A to už je něco jiného. Nechci tady s tím nějak otravovat, ale dá se pochybovat i o deklaraci žádného přidaného umělého taurinu vzhledem k množství jaké deklarují a jeho obsahu v rybím mase atd. Orijen je kvalitní krmivo, ale deklarace Hill's je ke spotřebiteli upřímnější. A pokud se po Hillsu kočka zlepšila, je to opravdu taková sr......?

    Klidně mě smažte, pokud se mnou nesouhlasíte :))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Koukám, že není Hill´s jako Hill´s, zase. Ty jsi zas někde v zahraničí? Nemáš možnost sehnat si ten český, třeba? Ten má aspoň na prvním místě maso, ty ostatní věci by nebyly až tak na závadu. http://www.hillsproducts.com/Ingredients.aspx/cs-CZ/PD/j-d-feline/origin%C3%A1l/granul%C3%A1t
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TAPINA: je to tvrdy, super, takze dneska preci jen budu spat :-)

    Jinak co jsem ji to nahmatala, tak Cookie jenom polehavala a usi dozadu a nestastnej pohled. No proste pacient.
    Jakmile jsem si tu precetla, ze to nemusi nic bejt, prenesla jsem i tenhle optimismus na ni a uz tu pobiha s hrackou v tlame. Ja fakt na ni hrozne predavam starosti....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LOVETHIEF: Tam můžou být ze začátku nerovnosti, protože postupně povolujou vnitřní stehy a vstřebávají se. Kýla se vyloučit taky nedá, ale to by byla boulička zatlačitelná. Jestli je tam něco pevného, co nezmizí, když na to zatlačíš, tak je to jen nerovnost.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    GIO: ufff, dekuju za uklidneni. Kdyby se to zvetsilo, pro jistotu pujdu k vetovi v patek. My pak zase odcestujeme do NL, tak at mame klid.
    GIO
    GIO --- ---
    nic strasnyho, nekdy se tak rany hoji, melo by se to po hojeni srovnat zase..
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    mame problem :-( Holky jsou tri tydny po kastraci, hojily se rychle a hezky tak, ze devaty den byly obe na vytazeni stehu.
    Ted jsem tri dny nebyla doma, hlidala moje mama. A pred chvili jsem si vsimla, ze ma Cookie u ty rany takovou boulicku vevnitr pod kuzi. Velkou cca 1cm.
    Co to muze bejt? Spatne zahojena jizva? Nebo dokonce kyla????
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SISTA: Nejlíp rovnou u specialisty oftalmologa, je jich docela dost.
    SISTA
    SISTA --- ---
    TAPINA: diky! ja prave nevedela, jak to provest, aby v tom nehral roli cich nebo ty dlouhy "rasy" a ono to asi moc nejde, no. kazdopadne zhorseny videni v seru prave u jedny (3 roky) cuby pozorujeme. ma smysl nejaky vysetreni na veterine?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SISTA: Postavit mu doma do cesty překážky různých barev, zavolat si ho přes místnost a sledovat, jestli se všem vyhne, a to celé nejlíp za šera, protože většina zrakových problémů začíná nejdřív zhoršeným viděním v šeru. Ale ani to není spolehlivé, on se může klidně tak dobře orientovat čichem, že se nic neprojeví.
    SISTA
    SISTA --- ---
    je nejakej zpusob, jak doma overit, jestli pes dobre vidi?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIAPAKA: A tableta tam byla? :o) Ony jsou snadno vstřebatelné, takže si myslím, že spíš prošla. V žaludku leží pevnější substance a ty tekutější projdou.
    MIAPAKA
    MIAPAKA --- ---
    TAPINA: opravdu? ona vyblila celý obsah žaludku, celý oběd (ten dostala asi tři hodiny před odčervením) :) Dík
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIAPAKA: Nemusíš, to už by tou dobou měla mít ze žaludku pryč.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam