• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MUI: svata bozi prostoto, to s tim rezanim usi bylo mysleno jako vtip! ano, lidi bohuzel slechti plemena zvirat, ktera pak maji tezky zivot (napriklad mopsi a perske kocky), ale nejsem si jista, ze kralik beran neslysi proto, ze ma klapaty usi, koneckoncu jezevcik nebo baset maji taky klapaty usi a slysi 7x lip nez lidi...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MUI: Plemennym znakem beranu je, ze jim usi visi dolu a je to proto ze jsou moc dlouhe a nejsou tak pevne jako u jinych plemen. Udelat se s tim nic neda, leda useknout. Jinak kralik neni pes takze nemuzes cekat ze te bude hned nasledovat, a taky pocitej s tim, ze i mezi kraliky jsou chytrejsi a blbejsi jedinci, jako u vsech tvoru,
    XIFF
    XIFF --- ---
    zdravim, hlidam kamaradce tri potkanice..s jednou jsme byli pred 9 dny na vyoperovani nadoru na mlecny zlaze a rovnou i na kastraci, aby se nepodporoval hormony rust dalsich nadoru, veterinarka pri kastraci zjistila ze mela abnormalne zvetsenou delohu ve ktere byl zanet..a tak po operaci nasadila silnejsi atb. Enrogal myslim, doma mam ucet i s rozpisem vseho co dostala... Ty atb se pichali redeny do podkozi ale co cert nechtel po vpichach se ji udelali nekrozky. A aby toho nebylo malo tak jsem te druhe znich nasla v srsti parazity,jeli sme teda na vet,ale byl tam jiny doktor, ktery urcil ze to jsou vsi..dal nam biokill ze je tim mam nastrikat,vydesinfikovat klec a vystrikat i mista, kde jsou pousteny..tak a ted k dotazu na biokillu pisou ze se nema aplikovat primo na zvirata ??? A dalsi dotaz nemuze to udelat nejakou neplechu na tech nekrozach?
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: no, upřímně, na venkově toho typu co popisuje asi nestane. Máti taky odmítá kastrovat, vrcholným úspěchem bylo, že nakonec kočky naočkovala (když loni dvě koťata umřely a letos jedno, co se jí líbí, začalo vypadat, že umře taky) a kočky se udržují na stálé populaci, kterou je barák a okolí schopné uživit - tj. cca 5 stálých + nějaké příchozí sdílené s jinejma barákama - občas nějaká přibude hozením přes plot, občas si nějakou někdo vezme... A pokus přesadit na barák jiné kočky z míst, kde jich byl přebytek (už kastrované), nedopadl, neb v baráku je nikdo měsíc držet nebude a ze stodoly utekly neznámo kam, takže varianta vykastrujem barákové a přiberem nějaké z míst, kde jich je moc, s tímhle typem péče taky nepřichází v úvahu. Mám pocit, že na vesnicích prostě obvykle přebytek koček nebývá, dokud se tam nevyskytne nějaká kočkomilná osoba a nezačne ho vlastně vytvářet tím, že zachraňuje (systematicky a ne stylem no, tak tohle kotě teda zachráním, protože xy) zvířata, která by jinak umřela (nejen na nehody a nemoce, ale třeba i při porodech - když si vezmu, kolikrát je kočka teoreticky schopna porodit a kolikrát Stasina máma opravdu porodila a koťata odchovala, tak je to dost rozdíl).
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: jo taaaak!!!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANABEL_LEE: Divokým křížením otců s dcerama, dyť to tam píše :o)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    WAMP_ELF: jinak ta kocka muze mit ruzna svinstva, ktere muzou ohrozit tvou malou dcerku, od skrkavek po toxoplazmozu, takze vezmi kocicku a sup k veterinari :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    WAMP_ELF: ty dedicny nemoci zapricineny divokym krizenim by me docela zajimaly, to jsou napriklad ktere? jen pro vysvetleni, vetsina genetickych nemoci se projevuje v inbrednich populacich, tedy ve spolecenstvech ktere jsou pravym opakem "divokeho krizeni". takze jestli mas nejake nove informace o nemocech spojenych s heteroznim efektem, me by to zajimalo!
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    WAMP_ELF: jen abych dal smysl té poslední větě, u které jsem byl vyrušen a nějak jsem jí opomenul dopsat: U bohů zapomněl jsem že svět vypadá jak vypadá hlavně kvůli takovým myšlení..
    Pak mě klidně smažte (jo a nejsem si jistej jestli ten zoobazar co máte v záhlaví je ještě aktuální frkněte si tam spíš ifaunu..)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    LANTHAL: No tak je pravda že jsem tady mimo, protože jak koukám na celý název diskuze kde stojí slovo: "mazličci".
    Přišel jsem se pro radu, protože nevim co za svinstvo taková kočka může mít, z mojeho pohledu se jí klepe brada a je vysílená, když je tohle se mnou tak jsem nemocný a taky nevim co můžu mít, v závěru jsem rád že se jen mrouská. Skvělý, díky.
    Ale řeči typu - máš za ní zodpovědnost, bezpečné místo, kastrace pro její dobro.. nechtěla bys abych jí držel v kleci? U bohů zapoměl jestli ty takhle přistupuješ k živím tvorům tak EHCHMHMEHMCHM!
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    WAMP_ELF: je to tu mimo mísu, takže tohle bude můj poslední příspěvek a odpovím ti v duchu tvojí arumentace. Jestli si myslíš, že ti tady někdo řekne, co přesně je tvojí kočce z popisu "je taková unavená", tak ... chhm. Natož, jestli to je nedejbože nakažlivé.

    Zachránils jí, tím si ji k sobě připoutal a máš za ní zodpovědnost. Je to pořád celkem bezbranej tvoreček, i když už je mu rok a má drápky. Proti autu jí nepomůžou.
    To, aby jí něco nepřejelo, zabezbečíš tím, že ji chováš na bezpečném místě.
    Jestli si chceš ušetřit práci s běháním kolem porodu, tak ji necháš včas vykastrovat.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    WAMP_ELF: jo, koček není nikdy dost, proto jsou přecpané utulky a dělají se kastrační programy...stačí pár měsíců a může se vám snadno stát, že nebudeš vědět, co s kočkama.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    LANTHAL: V kostce, s tím jestli kočku něco přejede, uloví atd nic neudělám a jestli si myslíš že ano tak.. echehmhm.. Jestli si myslíš že hospodáři se běhaj po statku a hledaj jestli ta jejich kočička náhodou už nerodí tak ..echhm... Kočku jsme si vypiplali abysme jí dali nějakou šanci, protože to se tak občas dělá že se nenechá bezbranej tvoreček ve štychu. Jinak je to absolutně svobodná kočka žádnej mazlíček to že leze i domu vítáme kvůli myším je čistě praktická věc. Ptal jsem se na nemoc kvůli tomu jestli to nemůže být projev nějaké věci co by mohla ohrozit naši malou dcerku.
    GIO: koček není nikdy dost, silnice dravci, dědičný nemoci zapříčiněný divokým křížením etc..
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    WAMP_ELF: hele, co na tohle říct ... Máš tu kočku rád? Chceš aby jí nebo její potomky přejelo auto? Je drobná, bude to její první porod - chceš riskovat to, že se v ní při porodu nějaké to kotě zasekne? Nedělám si iluze o tom, že bys poznal, že při tom porodu jde něco špatně, když se ptáš, co se s kočkou děje na jaře, když je jí rok a není kastrovaná. Prostě tím, co (ne)děláš, přivádíš to zvíře, které máš rád a které jste si vypiplali, do zbytečných rizik. Všechna tahle rizika mívají fatální konce. Snad jsi si jich vědom.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    Kočka je prcek tak si myslím že deset jich nebude. Po kotatech ji dáme asi vykastrovat - bydlíme blízko silnice a tak je tu přírodní výběr posílen auty... Právě mámu téhle kočky loni v létě srazilo auto a pak jsme našly tohle kotě coby 14 denní na půdě a se ženou jej odkojili na kozím mléce...
    GIO
    GIO --- ---
    hm..no az jich budete mit moc, co budete delat pak?
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    WAMP_ELF: tak doufám, že je budete potřebovat všechny, až jich vykopí třeba deset ... a mít mladý se svým otcem, to se taky vyplatí.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    LANTHAL: my máme kočku polodomácí, v noci loví myši na dvoře a přes den opruzuje doma, takže jestli na ní leze jaro tak budou asi mladý, brousí nám okolo dva kocouři z toho jeden zřejmě její otec, no prostě krása.. ale kočky potřebujem, statek=myši..
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    WAMP_ELF: nejspíš na ní leze jaro ... V roce už obyč kočky bývají dospělé. Jestli nechceš čekat na to, až ti začne v noci pořávat a ochcávat ti byt všude jinde než v záchodě, objednej ji k vetovi na kastraci a ať ji před zákrokem pořádně prohlédne. Když ji shledá v pohodě, tak ji rovnou vykastruje.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    Není.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam