MUI: tohle nezpochybňuju. Nicméně negativně hodnotím tu deklaraci. V tom krmivu od Orijen, které jsem uvedla jako příklad, je velice zavádějící, že je na prvním místě uvedený čerstvý vykostěný losos 20 %, protože ho tam je jen 6 % v reálu (mluvím o té první položce), v té samotné granuli. Čerstvý losos obsahuje 70 % vody, která se při výrobě odpaří a nic živinově nepřináší a tím pádem musíš těch 70 % odečíst a něčím doplnit. Nedají se porovnávat hrušky s jablky - čerstvé maso a moučka. A když si všechno přepočítám a podívám se, kolik deklarují celkový obsah dusíkatých látek a podívám se na ostatní suroviny, tak mi na první místo v deklaraci vychází hrách, ne ryba - u tohoto konkrétního krmiva.
Abys mě špatně nepochopila, nechci tady žádné krmivo hanět, ani Orijen, ani Hill's. Jen nemám ráda, když se něco odsuzuje, i když to svůj účel splnilo a něco jiného se velebí, i když se mnoho věcí na tom něčem jiném dá zpochybnit, jen je potřeba se nad tím trochu zamyslet. Petfood je 75 % marketing, jak to či ono pojmenuješ. Je na každém, co si vybere.
Ale tohle není náplň tohoto klubu, tak končím :)