• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ADITU
    ADITU --- ---
    LOVETHIEF: na Budejovicky (Praha 4, lekarna u polikliniky, ne DBK) mivaji. nebo objednaji a do dvou dnu ji tam mas nachystanou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Někde jo, ale málokterá lékárna má takhle široký veterinární sortiment.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    TAPINA: ja po nem Probican chtela, ale nemel ji
    Je k sehnani normalne v lekarne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LOVETHIEF: Bacha, možná dostaneš Probican pastu a ta má teď na sobě datum výroby, ne exspirace (a vydrží rok od výroby). Ale to je jediná, pokud vím.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    CAMELLA: dik, tak jim to tam pujdu pekne vratit
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LOVETHIEF: jj, je prošlá a navíc to nejsou probiotika, je to pasta s vysokým obsahem energie určená po operacích atd.
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    tak jsem trochu zmatena
    Nakonec jsem s tou boulickou, co se Cookie udelala po kastraci, musela jit na veterinu, protoze zfialovela a byla vystoupla. Tam ji to rozrizli, vytekl hnis a byla tri dny po sobe na antibiotikach injekcne (ona totiz i zvracela a mela trochu teplotu). Uz bude asi v pohode, ale rekla jsem si, ze ji poridim nejaky probiotika, kdyz mela dvakrat po sobe antibiotika.
    A vet mi prodal Reconvalescent dog pastu. Fajn, nic proti ni, asi by ji neuskodila. Ale zkontrolovala jsem, jestli neni prosla. A ma tam napsany EXP 11/2011
    Pochopila jsem to spravne, ze je to rok a pul prosly?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Jednak si na tebe bude muset dýl zvykat, než tě vůbec začne poznávat, jak už psali předchozí, a pak zvířata ze zverimexů bývají často předčasně odstavena a psychicky zakrnělá ve vývoji, protože je prostě někdo vezme hned, jak přežijou bez matky, a strčí do akvárka ve výloze, kde s nima nikdo nekomunikuje. Ber to tak, že ses ujala mentálně zaostalého zvířete a musíš se snažit, abys z něj udělala normální :o)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MUI: podle mně teda slyší normálně, co sem koukala na to video. Identifikace zdroje zvuku je komplikovaná i u tvorů, co normálně slyší a je to mimo jiné i věc učení. Co se vidění týče, musí se naučit "rozhlížet se" - panáčkovat a vyhledávat vizuální podněty - v přírodě by se to naučila, tady ji to musíš naučit ty :) Prostě vypadá jako normální zdravý mladý králík, který vyrůstal v prostředí s nedostatkem podnětů (akvárko třeba) co potřebuje jenom nabrat víc zkušeností - králíci prostě nejsou géniové a než si spojí hlas + člověka jako celou bytost + pamlsky, trvá jim to. Dej jí čas, ukazuj jí, co všechno si ty, poskytni jí podněty - a uvidíš, že se zlepší.

    Buď ráda, že nemáš plašana, co se všeho leká :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MUI: hele a dělá totéž když se snížíš na její úroveň - klekneš si? Vem si, co z tebe ten králík vidí - bačkory, pokud máš vůbec nohy na zemi. Kdyby ses ty měla orientovat jenom podle sluchu, taky by sis zavolání poslechla několikrát, než bys přesně určila směr, odkud se ozývá a pak teprve bys tam vyrazila. A identifikovat, co je "panička" když z ní vidíš jenom poměrně omezený výsek není snadné. Zkus k přivolávání přidat pohyb - zavolej a třeba zamávej rukou dole, ve výši králíkových očí, aby viděl, kde seš - myslím, že pak přiběhne mnohem líp. Moje morčata s tímhle taky měly problém - v podstatě sledovaly moje boty, protože věděly, že k botám se pravidelně přibližuje ruka s pamlskem - ale nevím, jestli vůbec kdy pochopily, že to všechno patří dohromady.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KEEE: ano chaoticky dle kraliciho systemu :)))) pekne vyjadreni
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MUI: asi to tak kralici maji hozeny, ja se v nich moc nevyznam, ale verila bych Tapine...
    KEEE
    KEEE --- ---
    MUI: a seš si jistá, že tě hledá a nehopká si jenom chaoticky podle králičího systému? :o)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MUI: jasny, no ja myslim, ze ho ty usi az tak netrapi, jsou horsi deformace...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MUI: no a proc sis teda koupila berana, kdyz ti ty usi tak vadi? jinak viz Tapina, jeste jednou, kralik neni pes .)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Pravděpodobně slyší úplně normálně, to, co popisuješ, mi přijde jako normální chování králíka.
    KEEE
    KEEE --- ---
    MUI: ty mu ořežeš uši a pak zjistíš, že blbě slyší i normálně... :o) (nevím, jestli od králíka nečekáš vyšší než možnou míru inteligence)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MUI: svata bozi prostoto, to s tim rezanim usi bylo mysleno jako vtip! ano, lidi bohuzel slechti plemena zvirat, ktera pak maji tezky zivot (napriklad mopsi a perske kocky), ale nejsem si jista, ze kralik beran neslysi proto, ze ma klapaty usi, koneckoncu jezevcik nebo baset maji taky klapaty usi a slysi 7x lip nez lidi...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MUI: Plemennym znakem beranu je, ze jim usi visi dolu a je to proto ze jsou moc dlouhe a nejsou tak pevne jako u jinych plemen. Udelat se s tim nic neda, leda useknout. Jinak kralik neni pes takze nemuzes cekat ze te bude hned nasledovat, a taky pocitej s tim, ze i mezi kraliky jsou chytrejsi a blbejsi jedinci, jako u vsech tvoru,
    XIFF
    XIFF --- ---
    zdravim, hlidam kamaradce tri potkanice..s jednou jsme byli pred 9 dny na vyoperovani nadoru na mlecny zlaze a rovnou i na kastraci, aby se nepodporoval hormony rust dalsich nadoru, veterinarka pri kastraci zjistila ze mela abnormalne zvetsenou delohu ve ktere byl zanet..a tak po operaci nasadila silnejsi atb. Enrogal myslim, doma mam ucet i s rozpisem vseho co dostala... Ty atb se pichali redeny do podkozi ale co cert nechtel po vpichach se ji udelali nekrozky. A aby toho nebylo malo tak jsem te druhe znich nasla v srsti parazity,jeli sme teda na vet,ale byl tam jiny doktor, ktery urcil ze to jsou vsi..dal nam biokill ze je tim mam nastrikat,vydesinfikovat klec a vystrikat i mista, kde jsou pousteny..tak a ted k dotazu na biokillu pisou ze se nema aplikovat primo na zvirata ??? A dalsi dotaz nemuze to udelat nejakou neplechu na tech nekrozach?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam