• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    CAMELLA: nevím, co se všechno z trusu vyšetřovalo, ale stálo to přes 1000 kč a doktorka jen řekla, že je tam všechno v pořádku.
    Dietu rýže + kuřecí prsa jsme zkoušeli a konzistence se nezměnila, jen barva z hnědé na žlutou.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KAROLKA: Zkusili jste i veterinární intestinální dietu? Nebo klasickou dietu - rozvařená rýže s kuřecími prsíčky? Píšeš, že se dělalo vyšetření trusu - co všechno se zjištovalo? Jen parazitolka, nebo i chemismus, bakterka atd?
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Nemáte někdo nějakou radu co nejlépe zabírá na průjem?
    Máme problém se Zorou-vlastně už od té doby co jsme si jí vzali z útulku trpí na průjmy. Byli jsme na vyšetřeních u dvou veterinářů a nic pořádně nezabírá-aptus, probiotika, smecta,nic...výsledky z vyšetření krve a trusu jsou ok, nic tam nenašli.Tak vůbec nevíme čím by to mohlo být, ani dieta nezabírá. Vyzkoušeli jsme různé druhy krmiv a nejtužší hovínka má po Calibře energy -je strašně vychrtlá a po tom aspoň malinko přibírá.
    Spíš mě trápí, že teď to začala mít i štěňata-objevilo se to po druhém odčervení ve 4 týdnech. Všichni v sobě měli dost škrkavek a od té doby mají všichni srajdu.Je to normální, nebo co s tím?
    KUURA
    KUURA --- ---
    Ahoj všem. Mám psa, švýcarského ovčáka, tři roky starého. Jde o to, že vždycky měl štíhlý pas, ale teď nějak sleduju, že se mu rozšířil a že má to břicho, nebo spíš boky takový tvrdý. Ale normálně si hraje, běhá, štěká, jí...Chtěla jsem s ním jít k vetovi, ale zas nevím, všichni říkají, že mu nic není...nevím, jestli nejsem paranoidní... Co by to mohlo být? A případně, co bych měla chtít za vyšetření? SONO? Co dál?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    CAMELLA: aha tak to bude v pohodě
    CAMELLA: s tím límcem se jí moc nechce (i když včera si hrála i s ním)- sundavám ho když vím, že na ní mám čas koukat, řádí jak černá ruka a v momentě, kdy jí spustím z permanentního dohledu, tak se pustí do škubání :-) nebudu plašit .. jestli jsou to stehy, tak to je okay
    děkuju za uklidnění :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jo jo, taky na tom nevidím nic v nepořádku. Boulička může být, i se někdy udělá takový nevzhledný hrbol pod celou jizvou, jak se hojí svalovina sešitá další vrstvou stehů. To se pak vyhladí do neznatelna. A že to je vedle, může být, vrstvy můžou být sešité v různých úrovních.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    jak říkám, brnkni si klidně na veterinu, to je nejlepší. Nicméně pokud malá běhá, žere, pije, nevypadá, že by měla nějaké větší bolesti...tak bych byla v klidu. Ta rána je imho fakt pěkná.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TEEAK: to jsou vnitřní stehy imho (rána se šije ve třech etážích - svaly, špeky, kůže)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    CAMELLA: já mám právě pocit, že ona si to přesně na tom místě, kde je to červené, hodně vehementně lízala, a tím vytahávala kůži z toho posledního stehu vlevo (je tam taková pidi-díra). spíš, než že by je lízala, tak je normálně škube - nikdy moc dlouho většinou ji zarazím .. spíš než ten červenej flek mě zarazila ta boule. má pod kůží tvrdou/bolavou na té poslední fotce (z vrchu) je to trochu vidět vpravo od stehů
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ale samozřejmě, pokud tě to hodně hodně trápí, tak od 14 hodin jsou ordinační hodiny, klidně si tam brnkni a zeptej se doktorky.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TEEAK: klid :))). Ten flek vypadá na normální hematom, imho je to přesně v místě, kde se dávají backhausy (takový svorky co přidržují operační roušku na místě).
    A ty stehy jsou krásný, nevidím na nich nic povoleného a ani nevypadají, že by si na nich holka moc pracovala - ony totiž když je kočka žere, tak slíže vrchní černou vrstvu a pod ní jsou bílé - takže je to videt na první pohled, že si je kočka dolovala pryč :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ahoj, vyděšená matka číslo dvě. máme od pátku vykastrovanou kočku. slečna si první noc trošku povolila jeden steh (skubala si za to a vehementně olizovala) už má límec, ale mám lehké obavy, protože včera odpoledne se jí vedle jizvy začala dělat pod kůží tvrdá boulička není to pod jizvou - na fotce vidět líp .. mám letět k vetovi, nebo jenom hysterčím a je to normální.. ona je taková husa a skáče všude, vůbec neřeší, že má být v klidu :-)

    NICKIE
    NICKIE --- ---
    byla jsem v utery s cubou na ockovani, ve stredu rano jsem ji dala duowin za krk a od te doby mam hlenity prujem a casto zvraci(cpe se travou).. davam ji jen ryzi s mrkvi, ale stejne se pres noc nekolikrat pokaka..hlavne to jsou teda obrovske hleny, krev tam neni..muze to byt reakce na ockovani nebo na pipetu? jinak je celkem vesela a reaguje v poradku, i kdyz uz je trochu vycerpanejsi..
    GIO
    GIO --- ---
    MUI: aaaa,))
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MUI: jen počkej, až bude v pubertě :)))
    GIO
    GIO --- ---
    MUI: proc si snekoupila toho pomeraniana radsi?.))
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MUI: řezat uši by opravdu bylo týrání a zbytečné. Je to to samé jako kupírování uší psům, to je také zakázané a právem (něco jiného je, pokud se to udělá třeba kvůli vleklým zánětům). Řešíš blbiny, králíci se takhle běžně chovají a nemyslím si, že by to bylo kvůli tomu, že tak blbě slyší.
    KATCHIB
    KATCHIB --- ---
    No každopádně změním téma. Ten náš trouba začal doma značkovat. Na jednu stranu se není čemu divit, protože máme doma kočky a tudíž nejspíš "bojují" o teritorium. Vím, že by se tohle dalo nejspíš vyřešit kastrací, toho bych ho ale ráda uchránila. Nevíte, zda neexistuje nějaký jiný způsob? Mám tím na mysli něco jako Feliway pro kočky nebo tak...
    KATCHIB
    KATCHIB --- ---
    SRUBKA: Tak to je jasný. Ten náš jouda je čistokrevnej voříšek a rozhodně ho to nijak nepoznamenalo, ale naopak to zabralo, ačkoliv mi to ze začátku přišlo trochu brutální. Vycukávat yorka je asi blbost :-)
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    KATCHIB: Psovi se možná fyzicky nic nestane, ale citlivější povahy může "klasická metoda vycukávání" solidně psychicky poznamenat... :(

    Jinak tyto diskuze jsou na téma výchova a výcvik vhodnější. :)
    [ Aplikovaná kynologie - výchova a výcvik - aktivní život psa ]
    [ PES = LASKA CLOVEKA...pro vsechny majitele nemych tvari ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam