• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TEEAK: klid :))). Ten flek vypadá na normální hematom, imho je to přesně v místě, kde se dávají backhausy (takový svorky co přidržují operační roušku na místě).
    A ty stehy jsou krásný, nevidím na nich nic povoleného a ani nevypadají, že by si na nich holka moc pracovala - ony totiž když je kočka žere, tak slíže vrchní černou vrstvu a pod ní jsou bílé - takže je to videt na první pohled, že si je kočka dolovala pryč :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ahoj, vyděšená matka číslo dvě. máme od pátku vykastrovanou kočku. slečna si první noc trošku povolila jeden steh (skubala si za to a vehementně olizovala) už má límec, ale mám lehké obavy, protože včera odpoledne se jí vedle jizvy začala dělat pod kůží tvrdá boulička není to pod jizvou - na fotce vidět líp .. mám letět k vetovi, nebo jenom hysterčím a je to normální.. ona je taková husa a skáče všude, vůbec neřeší, že má být v klidu :-)

    NICKIE
    NICKIE --- ---
    byla jsem v utery s cubou na ockovani, ve stredu rano jsem ji dala duowin za krk a od te doby mam hlenity prujem a casto zvraci(cpe se travou).. davam ji jen ryzi s mrkvi, ale stejne se pres noc nekolikrat pokaka..hlavne to jsou teda obrovske hleny, krev tam neni..muze to byt reakce na ockovani nebo na pipetu? jinak je celkem vesela a reaguje v poradku, i kdyz uz je trochu vycerpanejsi..
    GIO
    GIO --- ---
    MUI: aaaa,))
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MUI: jen počkej, až bude v pubertě :)))
    GIO
    GIO --- ---
    MUI: proc si snekoupila toho pomeraniana radsi?.))
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MUI: řezat uši by opravdu bylo týrání a zbytečné. Je to to samé jako kupírování uší psům, to je také zakázané a právem (něco jiného je, pokud se to udělá třeba kvůli vleklým zánětům). Řešíš blbiny, králíci se takhle běžně chovají a nemyslím si, že by to bylo kvůli tomu, že tak blbě slyší.
    KATCHIB
    KATCHIB --- ---
    No každopádně změním téma. Ten náš trouba začal doma značkovat. Na jednu stranu se není čemu divit, protože máme doma kočky a tudíž nejspíš "bojují" o teritorium. Vím, že by se tohle dalo nejspíš vyřešit kastrací, toho bych ho ale ráda uchránila. Nevíte, zda neexistuje nějaký jiný způsob? Mám tím na mysli něco jako Feliway pro kočky nebo tak...
    KATCHIB
    KATCHIB --- ---
    SRUBKA: Tak to je jasný. Ten náš jouda je čistokrevnej voříšek a rozhodně ho to nijak nepoznamenalo, ale naopak to zabralo, ačkoliv mi to ze začátku přišlo trochu brutální. Vycukávat yorka je asi blbost :-)
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    KATCHIB: Psovi se možná fyzicky nic nestane, ale citlivější povahy může "klasická metoda vycukávání" solidně psychicky poznamenat... :(

    Jinak tyto diskuze jsou na téma výchova a výcvik vhodnější. :)
    [ Aplikovaná kynologie - výchova a výcvik - aktivní život psa ]
    [ PES = LASKA CLOVEKA...pro vsechny majitele nemych tvari ]
    KATCHIB
    KATCHIB --- ---
    TAPINA: Já jen opakuju, co mi řekli na cvičáku. Podotýkám, že mám odzkoušené obě varianty a za mě rozhodně lepší klasickej dlouhej voďák, než flexi vodítko. Ale co já vím, každýmu vyhovuje něco jinýho. Jen si myslím, že tvrzení člověka, který se specializuje na pracovní plemena a krom klasických cvičáků dělá i obrany a agility asi nebude úplně mimo mísu. :-)
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    TAPINA: Přemýšlela sem ještě o odměnách. Přijdeš-dostaneš odměnu. Protože odměnu ve formě pamlsků zatím nedostává.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KATCHIB: S flexi vodítkem se dá cuknout líp, než s třímetrovým špagátem :o) Je to dobrá pomůcka, ale musí se s ní umět pracovat, tedy ne tím stylem, že pes je na volno a vlastně není.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GRACIIJKA: No, skončit.. ono to neskončí. Buď to období zvládnete a budete mít vychovaného psa, nebo ho nezvládnete a už ji nepustíte z vodítka nikdy. Já doporučuju spíš zkoušet zvládat, protože tak dva roky budeš s útěkama bojovat a pak budeš mít dalších 13 let zvládnutého psa, to se vyplatí.
    KATCHIB
    KATCHIB --- ---
    GRACIIJKA: Flexi vodítko mi na cvičáku vyloženě nedoporučovali. Ten dlouhej voďák má výhodu v tom, že když pes neposlechne, cukne se za voďák a jemu pak dojde, že udělal něco špatně. To ovšem s flexi vodítkem moc nejde. Nejdřív mi to přišlo hrozně brutální, ale pak jsem pochopila, že jednak psovi se nic nestane a druhak to má výchovnej účel.
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    Díky za názory. Výtok nemá, ani nekrvácí. Takže to teda asi bude ta puberta. Kdy jí to tak může zkončit? Flexi vodítko doma máme, tak jí holt budeme držet zkrátka. Útěk předvídat bohužel nejde. Včera prostě z ničeho nic prolezla skrz plot na hřiště a tradá pryč. Já byla fakt zvyklá na to, že poslechne...jo taky ne na 100 % když si třeba hraje se psem, ale většinou ano, takže mě její včerejší chování dost překvapilo.
    KATCHIB
    KATCHIB --- ---
    Tak já psa z voďáku skoro nepouštím, protože tam kde bydlíme je pejskařů hafo a to bych nedělala nic jinýho, než že bych ho věčně honila. Pravda ale je, že jednou mi takhle vzal čáru a přivolávání nezabralo, ale na "sedni" se zastavil....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Moje zkušenosti jsou teda spíš takové, že když už pes vezme čáru, nemá smysl na něj řvát cokoliv, a spíš je to kontraproduktivní, protože neposlechne a zapamatuje si, že tenkrát neposlechl a on svět nespadl. Mně se osvědčilo mít oči na stopkách a předvídat situace, kde by tu čáru mohl chtít vzít, zareagovat PŘEDEM, dokud je ještě na příjmu a nějak ho namotivovat (pamlsky, hračky), připnout na vodítko a pustit zase až v bezpečném prostoru. A přivolávat zásadně tehdy, když je aspoň jakás takás šance, že vnímá. Jinak je lepší si pro něj radši dojít a beze slova odlovit.
    KATCHIB
    KATCHIB --- ---
    GRACIIJKA: Já bych to viděla na začátek puberty. Na pejsky sice nejsem odborník, ale podle toho, co nám říkali na cvičáku, je to v tomhle věku tak nějak normální. Náš pes je sice starší, ale dělá podobné věci, protože je útulkový a původně žil se starší paní, takže se učí hrát až teď (v nějakých cca. 4 letech). Ideálním řešením je dlouhý vodítko. Já mám 15m a je to perfektní záležitost. Pes má volnost a při tom ho mám pořád pod kontrolou. Jinak dle informací na cvičáku, pokud pes vezme čáru, nemá se přivolávat "ke mně" (nebo "k noze"), ale má se na něj řvát "sedni" nebo "lehni". Tak by se měl alespoň zastavit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GRACIIJKA: Hárat už může, ale to bys asi poznala, minimálně by měla výtok (i když může být poprvé slabý). Spíš se přiláním k té pubertě.
    GRACIIJKA
    GRACIIJKA --- ---
    Ahoj potřebuju radu. Není to žádná nemoc či zdravotní problém, ale určitě mi tu zkušenější poradí.
    Jsem nováčkem mezi pejskaři. Nikdy jsem psa neměla a ani mít nechtěla...nicméně přítel si ho prosadil. Teď k problému. Feně je cca půl roku. Máme jí přes inzerát od sociálně slabších, takže nevíme přesné datum narození a není moc socializovaná. U nás je od půlky prosince. Ač nejsem 100% pejskař problémy spolu nemáme, poslouchá mě. Aspoň do dneška jsem si to teda myslela, na zavolání vždycky hned přišla. Protože se celkem bojí lidí a má hrůzu z dětí drží se nás na procházkách jak klíště. Nicméně včerejškem začalo bezdůvodné utíkání během procházky. Přítel jí včera naháněl půl hodiny po parku. Nic jí nevyděsilo, nebyli v okolí jiní lidé a ona nabrala čáru neviděla, neslyšela. Na volání k noze nereagovala, člověk si pro ní musel dojít a dohonit jí. Dnes mi to udělala dvakrát. Po prvním útěku jsem si jí dala na vodítko a za pár minut jí zkusila zas pustit. Chovala se normálně, hrála si se psy. Po cca čtvrt hodině jsme se od ostatních pejskařů odpojily a šly směrem domů. Po chvíli se zas sebrala a běžela pryč. Našla jsem jí u skupiny pejskařů a opět si pro ni musela dojít. V menším parku, co máme po cestě domů se mě normálně držela a nesnažila se zdrhat. Může to být začátek hárání, není na to případně moc mladá? Nebo to je puberta? Díky za jakýkoli názory.....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam