• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    SUMMER
    SUMMER --- ---
    Moc prosím o radu. Můj pes si zatrhnul drapek na pacce a teď kulha a boli ho to i na dotek. Co s tím? Veterina?
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    ahoj nemáte někdo zájem o bommer ball? přenechám ho za 400,- stál mě přes 600,- a byl použitej jen párkrát.. předání v Praze
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MUI: nestaci, vyvarit nebo vymrznout, takze ted uz to prvni. taky byste se meli preventivne dva dny natirat Jacutinem.
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    COQUINE: u tohohle je asi v podstatě jedno jestli je to pes nebo kočka, ne? Psi to můžou mít taky. Zeptám se veterinářky, na co všechno ty testy byly.
    TAPINA: Brit care teď dávám štěňatům a Zora má Calibru energy-je to jediný žrádlo po kterym dokáže trošku přibrat a nemá po něm takovou srajdu.Když jsme si jí přinesli z útulku tak jsem jí koupila super extra holistický krmivo a to bylo pro ní úplně nejhorší.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    COQUINE: jezis, ja mluvim o kocce a ty mas psa, mno... pardon
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Náš pes z útulku měl střídavé víc průjmy než normální stolici několik let, nikdy jsem nezjistila příčinu a pak se mu to samo srovnalo. Nejvíc mu vyhovuje krmení Brit Care (a nežrat venku hnusy). Oni ti útulkoví psi s nejistou minulostí někdy mají zažívání docela zdevastované.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    KAROLKA: na netu vsude pisou, ze na to vesmes zabiraji jen ty jedny atb, nevim, co je na tom pravdy, ale dost lidi psalo, ze jine skutecne nezabrali. u nas vodnaty nebyl, krev byla pouze u jednoho a jedenkrat; cica krev nemela. popis odpovida tvemu.

    jako ja te nechci strasit, spis potvrzuju, co pise camella, ze je podstatne, na co je testovali. pokud i na tohle, tak ok a dobre, ze to nemaji.
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    COQUINE: ještě jsem četla že u tohoto onemocnění je vodnatý průjem a objevuje se tam krev. To Zora nemá, ta má takovou hustou kaši :D
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    COQUINE: No Zorka dostala antibiotika Xiclav, po těch se jí to zlepšilo hned po prvním prášku, ale jakmile je dobrala tak se to vrátilo. Pěk měla ještě jedny antibiotika, už nevim jak se jmenovaly a ty měly působit jen ve střevech, ale nezabraly.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    KAROLKA: antibiotiky, zkus si me vyfiltrovat, psala jsem tu nazev, ktery na to dostali a udajne nejvice zabiraji. brali je deset dni (nakonec oba, prenositelne) + probiotika, zmena k lepsimu uz po par dnech.
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    COQUINE: něco jsem si o tom našla na netu...jak se taková věc léčí?
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    CAMELLA: výsledky nemám, až půjdeme k doktorce tak se na to zeptám.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    KAROLKA: taky jsme meli problem s cicou, z utulku, prujmy od zacatku, nasazene diety, smecta, vsechno mozne a ve finale testy na cryptosporidium a pozitivni.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KAROLKA: hm, to by chtělo ale vědět, že...nemáš ty výsledky?
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    CAMELLA: nevím, co se všechno z trusu vyšetřovalo, ale stálo to přes 1000 kč a doktorka jen řekla, že je tam všechno v pořádku.
    Dietu rýže + kuřecí prsa jsme zkoušeli a konzistence se nezměnila, jen barva z hnědé na žlutou.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KAROLKA: Zkusili jste i veterinární intestinální dietu? Nebo klasickou dietu - rozvařená rýže s kuřecími prsíčky? Píšeš, že se dělalo vyšetření trusu - co všechno se zjištovalo? Jen parazitolka, nebo i chemismus, bakterka atd?
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Nemáte někdo nějakou radu co nejlépe zabírá na průjem?
    Máme problém se Zorou-vlastně už od té doby co jsme si jí vzali z útulku trpí na průjmy. Byli jsme na vyšetřeních u dvou veterinářů a nic pořádně nezabírá-aptus, probiotika, smecta,nic...výsledky z vyšetření krve a trusu jsou ok, nic tam nenašli.Tak vůbec nevíme čím by to mohlo být, ani dieta nezabírá. Vyzkoušeli jsme různé druhy krmiv a nejtužší hovínka má po Calibře energy -je strašně vychrtlá a po tom aspoň malinko přibírá.
    Spíš mě trápí, že teď to začala mít i štěňata-objevilo se to po druhém odčervení ve 4 týdnech. Všichni v sobě měli dost škrkavek a od té doby mají všichni srajdu.Je to normální, nebo co s tím?
    KUURA
    KUURA --- ---
    Ahoj všem. Mám psa, švýcarského ovčáka, tři roky starého. Jde o to, že vždycky měl štíhlý pas, ale teď nějak sleduju, že se mu rozšířil a že má to břicho, nebo spíš boky takový tvrdý. Ale normálně si hraje, běhá, štěká, jí...Chtěla jsem s ním jít k vetovi, ale zas nevím, všichni říkají, že mu nic není...nevím, jestli nejsem paranoidní... Co by to mohlo být? A případně, co bych měla chtít za vyšetření? SONO? Co dál?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    CAMELLA: aha tak to bude v pohodě
    CAMELLA: s tím límcem se jí moc nechce (i když včera si hrála i s ním)- sundavám ho když vím, že na ní mám čas koukat, řádí jak černá ruka a v momentě, kdy jí spustím z permanentního dohledu, tak se pustí do škubání :-) nebudu plašit .. jestli jsou to stehy, tak to je okay
    děkuju za uklidnění :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jo jo, taky na tom nevidím nic v nepořádku. Boulička může být, i se někdy udělá takový nevzhledný hrbol pod celou jizvou, jak se hojí svalovina sešitá další vrstvou stehů. To se pak vyhladí do neznatelna. A že to je vedle, může být, vrstvy můžou být sešité v různých úrovních.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam